MHP’de Yüzler Gülüyor - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
18 Mayıs, 2015 07:36 tarihinde yayınlandı
0
0

MHP’de Yüzler Gülüyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin geçtiğimiz hafta düzenlenen mitingine yaklaşık 20 bin kişinin katılması partililerin yüzünü güldürürken, Miting sonrası düzenlenen Halk Konserini ise 35 bin kişinin izlediği bildirildi
Geçtiğimiz hafta Türkiye’nin en büyük yayalaştırılmış Kent Meydanının açılışını yapmak üzere Karabük’e gelen Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin mitingine yoğun ilgi gösterilmesi partililerin ve Milletvekili adaylarının yüzünü güldürürken, Mitingin ardından düzenlenen Halk Konseri de Karabüklülerin yüzünü güldürdü.
Edinilen bilgilere MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin Mitingine yaklaşık 20 bin kişinin katıldığı ifade edilirken, Miting sonrası ise Ünlü Sanatçılar ZARA ve Ferman Toprak’ın sahne aldığı Halk konserini ise yaklaşık 35 bin kişinin izlediği öğrenildi.
Karabük’ün kent meydanının açılışında tarihi bir gün yaşadığını ifade eden vatandaşlar; Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili’ye böyle bir organizasyonu düzenlediği için ederken, halka yönelik olarak düzenlenen bu tip organizasyonların 7 Haziran tarihinde yapılacak olan Milletvekilliği seçimlerine mutla etki edeceğinin altı çizildi.
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin mitingini de değerlendiren vatandaşlar, Mitingin adeta bir gövde gösterisine dönüştüğünü belirtirlerken, Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin yaptığı konuşmanın Türkiye’nin gerçeği olduğunu, seçim vaadlerinin de gerçekleştirilemeyecek bir vaad olmadığını söylediler.
Hem Mitingin hem de düzenlenen Halk Konserinin 7 Haziran tarihinde yapılacak olan Milletvekilliği seçimlerine mutlaka olumlu yansımalarının olacağına dikkat çeken bir çok kesim yapılan tüm bu işlerde Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili ve Milletvekili Adayı Durmuş Yalçın’ın emeklerinin göz ardı edilmemesi gerektiğini belirttiler.
Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili yaptığı kısa değerlendirmede; MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin mitingine ve ünlü sanatçıların katılımıyla düzenlenen halk konserine katılan tüm Karabük halkına teşekkür ederek, “Karabük olarak tarihi günlerimizden birini yaşadık. Sayın Genel Başkanımızın katılımlarıyla Türkiye’nin En Büyük Kent Meydanı’nın açılışını yaptık. Ovacık’tan Eskipazar’a,Eflani’den Yenice’ye,Safranbolu’dan Merkez’e tüm Karabük tek yumruk olduk.Cenab-ı Allah bu meydanda bu gün olduğu gibi hep güzel organizasyonlarda bizleri buluşmayı nasip etsin. Emeği geçen herkese, bizimle yürüyen tüm Karabük’e sonsuz şükranlarımı sunarım” dedi.
Kent Meydanını eleştirenlerin bu meydanda düzenlenen etkinlikleri görünce, böyle bir meydana ne kadar çok ihtiyaç olduğunu bir kez daha gördüğünü belirten Belediye Başkanı Rafet Vergili, Bu meydanın adeta Karabük’ün aynası olduğunu ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin
artvinde bal calistayi duzenlendi MRPviC3I
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
09 Nisan, 2026 20:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Artvin’de Bal Çalıştayı düzenlendi

Artvin’de arıcılığın geliştirilmesi, bal üretiminin kalitesinin artırılması ve Artvin balının ulusal ile uluslararası alanda daha güçlü bir marka haline getirilmesi amacıyla Bal Çalıştayı düzenlendi.

’Artvin’in Altın Değeri Bal’ temasıyla Nihat Gökyiğit Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen çalıştayda, sektörün mevcut durumu ve geleceği masaya yatırıldı.

Programda konuşan Vali Vekili İsmail Erdoğan, Artvin’in zengin florası, Macahel Biyosfer Rezerv Alanı ve ekolojik çeşitliliğiyle arıcılık açısından Türkiye’nin en önemli merkezlerinden biri olduğunu belirterek “Artvin’de 2 bin 700’den fazla bitki türü bulunuyor. Hatila balı ve Arhavi kestane balı coğrafi işaret aldı. Diğer bal türlerimiz için de çalışmalar sürüyor. Yaklaşık 112 bin aktif koloni ve yıllık 1400 tona yaklaşan üretimle arıcılık, ilimiz için önemli bir ekonomik değer oluşturuyor” dedi.

“Arıcılık sadece bal üretimi değil, doğayı korumak ve kırsalı ayakta tutmak açısından da büyük önem taşıyor”

Artvin Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Akyürek ise Artvin balının markalaşmasına vurgu yaparak “Artvin balının ulusal ve uluslararası alanda daha güçlü bir marka haline gelmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Arıcılık sadece bal üretimi değil, doğayı korumak ve kırsalı ayakta tutmak açısından da büyük önem taşıyor” ifadelerini kullandı.

Artvin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Seçkin Kurt da konuşmasında arıcılığın önemine dikkat çekerek “Arılar yalnızca bal üretimiyle değil, tarımsal verimliliğin artırılması ve ekosistemin sürdürülebilirliği açısından hayati bir rol üstlenmektedir. Artvinli arıcılarımızın özverili çalışmalarıyla üretilen bal hem sofralarımıza hem de il ekonomimize önemli katkılar sağlamaktadır. Artvin balını daha ileriye taşımak, markalaşma sürecini güçlendirmek ve üreticilerimizin sorunlarına kalıcı çözümler üretmek için ortak akılla hareket ediyoruz” diye konuştu.

“Kafkas arısının genetik yapısını ortaya koyduk ve bu değerli türün korunmasını sağladık”

Çalıştayda söz alan akademisyenler de Türkiye’nin biyolojik çeşitlilik açısından zenginliğine dikkat çekerek Kafkas arısının genetik olarak korunmasının önemine vurgu yaptı. Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. İrfan Kandemir, “Yıllardır yürüttüğümüz bilimsel çalışmalarla Kafkas arısının genetik yapısını ortaya koyduk ve bu değerli türün korunmasını sağladık” diye konuştu.

Hacettepe Üniversitesi Arı ve Arı Ürünleri Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Aslı Özkırım başkanlığında gerçekleştirilen çalıştayda; iklim değişikliği, arıcılığın korunması, bal dışı arı ürünleri ile üreticilerin sorunları gibi konularda sunumlar yapıldı.

Program, arıcıların talep ve önerilerinin dinlenmesinin ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin