Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
30 Temmuz, 2023 15:59 tarihinde yayınlandı
0

MHP İl Başkanından Tepki Çeken Açıklama

Ağustos ayında Türkiye Taşkömürü Kurumu’a (TTK) işçi alımını değerlendiren MHP Zonguldak İl Başkanı Mustafa Öztürk teki çeken bir açıklamaya imza attı. Öztürk, TTK’ye Karabük”ten işçi alınmamasını isteyerek, “Çünkü Karabük bizden işçi almıyor” dedi

Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) Ağustos ayında 2000 işçi alımı yapılacak. TTK’ya işçi alımı ile ilgili bir değerlendirme yapan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak İl Başkanı Mustafa Öztürk TTK’ye Karabük’ten işçi alınmamasını istedi.  Öztürk’ün bu açıklaması tepkilere neden olurken, “Böyle bir açıklama yapmak MHP İl Başkanının haddine değil, bu kararı Devletin yetkili organları verecektir. Öyle Karabük’ten işçi alınmasın demekle olmuyor,  şu anda TTK’da yüzlerce Karabüklü işçi çalışıyor, hatta yaşanan maden kazalarında  Karabük’ten şehit olmuş işçiler bile var. Onun için MHP Zonguldak İl Başkanı Mustafa Öztürk’ün bu açıklaması  bizim için yok hükmündedir” dediler.

İŞTE MHP ZONGULDAK İL BAŞKANI MUSTAFA ÖZTÜRK’ÜN YAPTIĞI O AÇIKLAMA

MHP Zonguldak il Başkanı Mustafa Öztürk, Türkiye Taşkömürü Kurumu’a (TTK) işçi alımını değerlendirdi. Öztürk, ‘Karabük’ten işçi alınmamalı. Çünkü Karabük bizden işçi almıyor’ dedi.

Konuya ilişkin konuşan Başkan Mustafa Öztürk, “Türkiye Taşkömürü Kurumu’na 2000 işçi alım kararı çıktı. Ağustos ayında ilk alımlar başlıyor. TTK’ya 2000 kişi alınacak ancak biz 2000 az, bunu  kademeli şekilde 3000’e çıkarılırsa Zonguldak için gerçek anlamda bir istihdam olur. Herkesin bildiği üzere şu anda 1700 kişi  zaten emekli oluyor. Ve dolayısıyla 2000 işçi alındığında 300 kişiyi istihdam etmiş oluyoruz. TTK yine sayı olarak geride kalıyor. Bunu biz gerekli mercilerle görüşüp  karar alıyoruz. Bu bağlamda 2 bini 3 bin yapsalar Zonguldak genci için çok hayırlı olur. Bu alınacak kişilerin bizce kurayla değil de eski sistemde alınması ön görülmeli . Çünkü kurayla giren kardeşlerimiz 10 gün, 20 gün, 1 ay, 5 ay sonra çıktıklarını görüyoruz. Yine bir eksiye düşürdüğünü görüyoruz.

Çevre köylerden Zonguldak köylerinden üstüne basarak söylüyorum. Zonguldak köylerinden gençlerimizi alıp onlara istihdam sahası açmamız gerekiyor. Karabük’ten işçi alınmamalı. Çünkü Karabük bizden işçi almıyor. İlçe nüfusuna göre kontenjanlar verilmeli. Bunun  kararını verecek merciler bizler değiliz. Ama benim fikrimi sorarsanız köylerden alınsın. Kura olmasın. Çünkü kurayla giren kardeşlerimizin kazmayı bile bilmiyorlar” diye konuştu.”(Haber Merkezi)

Bizi sosyal medyadan takip edin
TASARIM5 2
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
23 Mayıs, 2026 14:02 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

SAFRANBOLU BELEDİYESİNDE GELENEKSEL BAYRAMLAŞMA PROGRAMI DÜZENLENDİ

Safranbolu Belediyesinde, Kurban Bayramı dolayısıyla geleneksel bayramlaşma programı gerçekleştirildi.

Safranbolu Belediye Başkanı Mimar Elif Köse, bayram öncesi son mesai gününde belediye personeliyle bir araya gelerek çalışanların ve ailelerinin bayramını kutladı. Belediye hizmet binasında düzenlenen programa Belediye Başkan Yardımcıları Taner Timar, Kemal Akgül ve Kurtuluş Çavuş ile birim müdürleri ve belediye çalışanları katıldı.

Programda konuşan Belediye Başkanı Elif Köse, Safranbolu’nun gelişimi ve güzelleşmesi için gece gündüz demeden fedakarca çalışan tüm personele teşekkür etti.

Köse, bayramlaşma merasiminde yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:

“Kurban Bayramı’nı karşılamaya hazırlanırken, kentimiz için emek veren mesai arkadaşlarımızla bayramlaşma programında bir araya geldik. Safranbolu’muza değer katan çalışma arkadaşlarımıza emekleri için teşekkür ediyor; kendilerine ve ailelerine sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir Kurban Bayramı diliyoruz.”

Başkan Köse ve başkan yardımcıları, belediye personeliyle tek tek tokalaşarak bayramlaştı. Program, iyi dileklerin sunulması ve hatıra fotoğrafı çekiminin ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin