MHP İl Başkanından Tepki Çeken Açıklama - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
30 Temmuz, 2023 15:59 tarihinde yayınlandı
0
0

MHP İl Başkanından Tepki Çeken Açıklama

Ağustos ayında Türkiye Taşkömürü Kurumu’a (TTK) işçi alımını değerlendiren MHP Zonguldak İl Başkanı Mustafa Öztürk teki çeken bir açıklamaya imza attı. Öztürk, TTK’ye Karabük”ten işçi alınmamasını isteyerek, “Çünkü Karabük bizden işçi almıyor” dedi

Türkiye Taşkömürü Kurumu’na (TTK) Ağustos ayında 2000 işçi alımı yapılacak. TTK’ya işçi alımı ile ilgili bir değerlendirme yapan Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Zonguldak İl Başkanı Mustafa Öztürk TTK’ye Karabük’ten işçi alınmamasını istedi.  Öztürk’ün bu açıklaması tepkilere neden olurken, “Böyle bir açıklama yapmak MHP İl Başkanının haddine değil, bu kararı Devletin yetkili organları verecektir. Öyle Karabük’ten işçi alınmasın demekle olmuyor,  şu anda TTK’da yüzlerce Karabüklü işçi çalışıyor, hatta yaşanan maden kazalarında  Karabük’ten şehit olmuş işçiler bile var. Onun için MHP Zonguldak İl Başkanı Mustafa Öztürk’ün bu açıklaması  bizim için yok hükmündedir” dediler.

İŞTE MHP ZONGULDAK İL BAŞKANI MUSTAFA ÖZTÜRK’ÜN YAPTIĞI O AÇIKLAMA

MHP Zonguldak il Başkanı Mustafa Öztürk, Türkiye Taşkömürü Kurumu’a (TTK) işçi alımını değerlendirdi. Öztürk, ‘Karabük’ten işçi alınmamalı. Çünkü Karabük bizden işçi almıyor’ dedi.

Konuya ilişkin konuşan Başkan Mustafa Öztürk, “Türkiye Taşkömürü Kurumu’na 2000 işçi alım kararı çıktı. Ağustos ayında ilk alımlar başlıyor. TTK’ya 2000 kişi alınacak ancak biz 2000 az, bunu  kademeli şekilde 3000’e çıkarılırsa Zonguldak için gerçek anlamda bir istihdam olur. Herkesin bildiği üzere şu anda 1700 kişi  zaten emekli oluyor. Ve dolayısıyla 2000 işçi alındığında 300 kişiyi istihdam etmiş oluyoruz. TTK yine sayı olarak geride kalıyor. Bunu biz gerekli mercilerle görüşüp  karar alıyoruz. Bu bağlamda 2 bini 3 bin yapsalar Zonguldak genci için çok hayırlı olur. Bu alınacak kişilerin bizce kurayla değil de eski sistemde alınması ön görülmeli . Çünkü kurayla giren kardeşlerimiz 10 gün, 20 gün, 1 ay, 5 ay sonra çıktıklarını görüyoruz. Yine bir eksiye düşürdüğünü görüyoruz.

Çevre köylerden Zonguldak köylerinden üstüne basarak söylüyorum. Zonguldak köylerinden gençlerimizi alıp onlara istihdam sahası açmamız gerekiyor. Karabük’ten işçi alınmamalı. Çünkü Karabük bizden işçi almıyor. İlçe nüfusuna göre kontenjanlar verilmeli. Bunun  kararını verecek merciler bizler değiliz. Ama benim fikrimi sorarsanız köylerden alınsın. Kura olmasın. Çünkü kurayla giren kardeşlerimizin kazmayı bile bilmiyorlar” diye konuştu.”(Haber Merkezi)

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabukte mart ayinda 444 arac trafige kayit edildi 9AbIZxl3
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
18 Nisan, 2026 16:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te Mart ayında 444 araç trafiğe kayıt edildi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, Karabük’te 2026 yılı Şubat ayında 86 bin 262 olan kayıtlı araç sayısı Mart ayı itibariyle motorlu kara taşıtı sayısı 86 bin 706 oldu.

TÜİK’in 2026 yılı Mart ayına ilişkin açıkladığı motorlu kara taşıtları istatistiklerine göre, Türkiye genelinde 159 bin 931 adet taşıtın trafiğe kaydı yapıldı.

Batı Karadeniz illerinden Karabük’te dönem sonu itibarıyla trafiğe kayıtlı araç sayısı 86 bin 706 olarak kayıtlara geçti. Komşu illerden Zonguldak’ta trafiğe kayıtlı motorlu kara taşıtı sayısı 210 bin 982, Bartın’da ise 70 bin 206 oldu.

TÜİK verilerine göre Karabük’teki taşıtların 48 bin 850’sini otomobil, 10 bin 672’sini kamyonet, 3 bin 441’ini kamyon, 14 bin 262’sini motosiklet, bin 623’ünü minibüs, 605’ini otobüs, 6 bin 881’ini traktör ve 372’sini özel amaçlı taşıtlar oluşturdu.

Bizi sosyal medyadan takip edin