Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
26 Ağustos, 2023 22:14 tarihinde yayınlandı
0

MHP İl Başkanı Yeniden Aday Olmayacak

MHP Karabük İl Başkanı Adem Kar, yeniden Başkanlığa aday olmayacağını  ifade ederek,   önümüzdeki günlerde yapılacak olan İl kongresinde görevini Başkan İl Başkan Yardımcısı Cenk Gedikoğlu’na bırakacağını açıkladı

7 Yıldır Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)  Karabük İl Başkanlığı görevini sürdüren Dr. Adem Kar, 17 Eylül’de yapılacak ve tek liste halinde gidilecek İl Kongresinde koltuğu, başkan vekili Cenk Gedikoğlu’na teslim edecek.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan MHP İl Başkanı Adem Kar;

“Çok kıymetli Karabüklü hemşehrilerim ve Milliyetçi Hareket Partili dava arkadaşlarım;

Yedi yıldır büyük bir onur ve şerefle sürdürdüğüm, Milliyetçi Hareket Partisi Karabük il Başkanlığı görevimden işlerimin yoğunluğu nedeniyle Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli beyefendinin ve Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Edip Semih Yalçın beyefendinin yüksek müsaadeleri ile 17 Eylül 2023 tarihinde yapılacak olan ve Tek liste halinde gidilecek olan İl Kongremizde, Genel Merkezimizin talimatları doğrultusunda MHP Karabük İl Başkanlığı görevimi yıllardır büyük bir uyum içerisinde çalıştığımız ve bu bayrağı daha yukarı taşıyacağına inandığım, davamızda büyük emekleri olan sevgili Cenk Gedikoğlu kardeşime devir etmenin mutluluğunu yaşıyorum. Yarım asrı aşkın süredir devam eden bu kutlu yürüyüş yükselerek devam edecektir.

Mensubu olmaktan onur ve şeref duyduğum davamın başta Genel Başkanım Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin emrinde Genel Merkezimizin ve Karabük Teşkilatımızın her zaman yanında olduğumu gururla ifade ediyorum.

Bu kutlu davamızda gece gündüz mücadele ettiğimiz, başta Karabük Belediye Başkanımız, Ağabeyim Rafet Vergili olmak üzere, Belediye Başkanlarımıza, İlçe Başkanlarımıza, Ülkü Ocaklarımıza, tüm teşkilat kademelerimize üyelerimize çok teşekkür ediyor saygılarımı sunarım.” dedi.

MHP’DE İLÇE KONGRELERİ TAMAMLANDI

Dün yapılan Merkez ilçe kongresi ile birlikte ilçe kongre takvimini tamamlayan MHP’de Ovacık’ta Nihat Kaya, Eflani’de Hüsnü Akın, Eskipazar’da Şaban Tutar, Yenice’de Eyüp Elieyioğlu, Safranbolu’da Erkan Canözü, Merkez ilçede Abdurrahman Meşe ile yola edilecek. İl Kongresi ise  17 Eylül tarihinde yapılacak. (Haber Merkezi)

Bizi sosyal medyadan takip edin
bakan gurlek aciklamisti 20 yillik faili mechul olayi zanlilari adliyede EGUsR1dC
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Haziran, 2026 08:07 tarihinde yayınlandı
0 0

Bakan Gürlek açıklamıştı: 20 yıllık faili meçhul olayı zanlıları adliyede

Adalet Bakanı Akın Gürlek’in, 2006 yılından bu yana faili meçhul kalan bir kadın cesedinin kimliğinin tespit edildiğini ve olayla ilgili 3 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildiğini açıklamasının ardından, Samsun’un Bafra ilçesinde 20 yıllık cinayet dosyası kapsamında gözaltına alınan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Samsun’un Bafra ilçesinde 14 Mart 2006 tarihinde Ozan Çayı’nda bulunan ve uzun yıllar kimliği tespit edilemeyen kadın cesedine ilişkin faili meçhul cinayet dosyasında dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Bafra Cumhuriyet Başsavcılığı, 4 Mayıs 2026 tarihinde Samsun İl Jandarma Komutanlığı’na gönderdiği yazıda, JASAT personelinden özel bir ekip kurulmasını istedi. Yazıda, Ozan Çayı’nda bulunan cesedin 25 yaşlarında bir kadına ait olduğunun değerlendirildiği, ölümün ateşli silah mermi çekirdeği yaralanmasına bağlı meydana geldiği ve dosyada bugüne kadar herhangi bir gelişme kaydedilemediği belirtildi.

Yalova’da 2004 yılından bu yana kayıp olarak aranan Gülcan Yazıcı

Soruşturmanın yeniden derinleştirilmesiyle birlikte JASAT ekipleri, 2005-2006 yılları arasında kayıp ihbarı verilen kadınlara ilişkin daraltılmış çalışma yaptı. Yapılan analizlerde, cesedin Yalova’da 2004 yılında kayıp olarak aranan Gülcan Yazıcı’ya ait olabileceği değerlendirildi.

Bu kapsamda Gülcan Yazıcı’nın kızı Sultan Orta’dan DNA örneği alındı. Bafra Sulh Ceza Hakimliği’nin kararıyla buluntu cesetten elde edilen DNA profili ile kızından alınan biyolojik örnekler karşılaştırıldı. Adli Tıp Kurumu tarafından hazırlanan raporda, kimliği meçhul cesedin DNA profili ile SO kodlu kişinin DNA profili karşılaştırıldı. Raporda, kimliği meçhul şahsın yüzde 99,99 ihtimalle SO kodlu kişinin biyolojik annesi olabileceği tespit edildi. Böylece 2006 yılında Ozan Çayı’nda bulunan kadın cesedinin, kayıp olarak aranan Gülcan Yazıcı’ya ait olabileceği yönündeki değerlendirme DNA raporuyla güçlendi.

17 Kasım 2005’te kızının doğum günü için Bafra’ya gelmiş

Dosyada yer alan araştırma ve analiz tutanağına göre, Gülcan Yazıcı’nın 17 Kasım 2005’te kızının doğum günü için Bafra’ya geldiği, çocukları Sultan ve Selim’i ziyaret ettiği, bir süre sonra köyden ayrıldığı, kızına bir telefon numarası verdiği ve daha sonra kendisinden bir daha haber alınamadığı belirtildi.

JASAT ekiplerinin yaptığı çalışmada, Ozan Mahallesi ile Boğazkaya ve Darboğaz Mahallelerinin birbirine yakın olduğu, Gülcan Yazıcı’nın son görüldüğü yer ile cesedin bulunduğu bölge arasında bağlantı kurulduğu ifade edildi.

Soruşturma kapsamında, dosyada adı geçen N.Y., B.A. ve O.O. isimli şahısların “olası şüpheli” olarak değerlendirildiği, bu kişilerin ikametlerinde arama yapılması ve eş zamanlı olarak gözaltına alınmaları için işlem başlatıldığı öğrenildi.

Zanlılar Bafra Adliyesi’nde

Savcılığın talimatı doğrultusunda, şüphelilerin adreslerinde 2 Haziran günü saat 07.00 ile 12.00 arasında yapılan aramalar sonucunda 3 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar, geniş güvenlik önlemleri altında Bafra Adliyesi’ne sevk edildi.

Yaklaşık 20 yıldır faili meçhul olarak kalan cinayet dosyasında, DNA raporları ve JASAT ekiplerinin yürüttüğü çalışmalarla önemli delillere ulaşıldığı belirtilirken, soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin