MHP İl Başkanı Yeniden Aday Olmayacak - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
26 Ağustos, 2023 22:14 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 27.08.2023 14:38
0
0

MHP İl Başkanı Yeniden Aday Olmayacak

MHP Karabük İl Başkanı Adem Kar, yeniden Başkanlığa aday olmayacağını  ifade ederek,   önümüzdeki günlerde yapılacak olan İl kongresinde görevini Başkan İl Başkan Yardımcısı Cenk Gedikoğlu’na bırakacağını açıkladı

7 Yıldır Milliyetçi Hareket Partisi (MHP)  Karabük İl Başkanlığı görevini sürdüren Dr. Adem Kar, 17 Eylül’de yapılacak ve tek liste halinde gidilecek İl Kongresinde koltuğu, başkan vekili Cenk Gedikoğlu’na teslim edecek.

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan MHP İl Başkanı Adem Kar;

“Çok kıymetli Karabüklü hemşehrilerim ve Milliyetçi Hareket Partili dava arkadaşlarım;

Yedi yıldır büyük bir onur ve şerefle sürdürdüğüm, Milliyetçi Hareket Partisi Karabük il Başkanlığı görevimden işlerimin yoğunluğu nedeniyle Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli beyefendinin ve Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Prof. Dr. Edip Semih Yalçın beyefendinin yüksek müsaadeleri ile 17 Eylül 2023 tarihinde yapılacak olan ve Tek liste halinde gidilecek olan İl Kongremizde, Genel Merkezimizin talimatları doğrultusunda MHP Karabük İl Başkanlığı görevimi yıllardır büyük bir uyum içerisinde çalıştığımız ve bu bayrağı daha yukarı taşıyacağına inandığım, davamızda büyük emekleri olan sevgili Cenk Gedikoğlu kardeşime devir etmenin mutluluğunu yaşıyorum. Yarım asrı aşkın süredir devam eden bu kutlu yürüyüş yükselerek devam edecektir.

Mensubu olmaktan onur ve şeref duyduğum davamın başta Genel Başkanım Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin emrinde Genel Merkezimizin ve Karabük Teşkilatımızın her zaman yanında olduğumu gururla ifade ediyorum.

Bu kutlu davamızda gece gündüz mücadele ettiğimiz, başta Karabük Belediye Başkanımız, Ağabeyim Rafet Vergili olmak üzere, Belediye Başkanlarımıza, İlçe Başkanlarımıza, Ülkü Ocaklarımıza, tüm teşkilat kademelerimize üyelerimize çok teşekkür ediyor saygılarımı sunarım.” dedi.

MHP’DE İLÇE KONGRELERİ TAMAMLANDI

Dün yapılan Merkez ilçe kongresi ile birlikte ilçe kongre takvimini tamamlayan MHP’de Ovacık’ta Nihat Kaya, Eflani’de Hüsnü Akın, Eskipazar’da Şaban Tutar, Yenice’de Eyüp Elieyioğlu, Safranbolu’da Erkan Canözü, Merkez ilçede Abdurrahman Meşe ile yola edilecek. İl Kongresi ise  17 Eylül tarihinde yapılacak. (Haber Merkezi)

Bizi sosyal medyadan takip edin
sahin bizler secimle iktidara geldik ANpPsrBj
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Şahin: “Bizler seçimle iktidara geldik”

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Cem Şahin, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu’nda İYİ Parti Grubu’nun “bürokratların ve bakan yardımcılarının siyasi parti faaliyetlerine katılması” konulu genel görüşme önerisine AK Parti Grubu adına cevap verdi.

Şahin, konuşmasında kamu görevlilerinin tarafsızlığı ve liyakat ilkesinin Anayasa’nın 128’inci maddesi ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu kapsamında güvence altına alındığını belirterek, “Kamu görevlilerinin siyasi tarafsızlığı mevcut hukuk düzeniyle güvence altına alınmıştır” dedi.

Türkiye’nin 16 Nisan 2017 anayasa değişikliğiyle Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’ne geçtiğini hatırlatan Şahin, yürütmenin millet tarafından seçilen Cumhurbaşkanı ve onun belirlediği siyasi iradenin sorumluluğunda olduğunu ifade etti. Şahin, “Bakanlar ve bakan yardımcıları, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu uyarınca istisnai ve siyasi nitelikli görevlerdir” diye konuştu.

“Siyasi irade ile temas kaçınılmaz”

Bakan yardımcıları ile üst düzey bürokratların görevleri gereği siyasi irade ile temas hâlinde olmalarının kaçınılmaz olduğunu vurgulayan Şahin, “Bu temas, kamu hizmetinin etkin ve verimli yürütülmesi için gereklidir. Bakan yardımcılığı makamı hem idari hem de siyasi bir köprü görevi görmektedir. Bu makamlar, siyasi iradenin politikalarını teknik düzeyde hayata geçirmek için vardır” ifadelerini kullandı.

Önergede bazı isimler üzerinden yürütülen tartışmaların liyakatten ziyade siyasi amaç taşıdığını savunan Şahin, kamu görevlilerinin geçmiş mesleki başarılarının üst düzey görevler için engel değil referans olduğunu dile getirdi. Şahin, “Yetişmiş insan kaynağını ‘siyasi yakınlık’ yaftasıyla diskalifiye etmeye çalışmak, liyakat sistemine zarar vermektedir” dedi.

“AK Parti darbe sonrası oluşan iktidarlara benzemez”

Konuşmasının sonunda genel görüşme açılmasına karşı olduklarını belirten Şahin, “Saygıdeğer milletvekilleri, burada sarf edilen bazı ifadeleri talihsiz buluyorum. Ne Sayın Cumhurbaşkanımız ne de AK Parti darbe sonrası oluşan iktidarlara benzer. Bizler seçimle iktidara geldik. Cumhurbaşkanımız da girdiği her seçimi yüksek oy oranıyla kazanmış bir siyasetçidir. AK Parti iktidarlarını darbe sonrası oluşan iktidarlara benzetmek, en hafif tabiriyle haksızlıktır” ifadeleriyle sözlerini tamamladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin