Nurettin Acar tarafından
09 Haziran, 2020 09:26 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Mezuniyet sergisi sanal ortama taşındı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Resim Bölümü son sınıf öğrencilerinin çalışmalarından oluşan “Mezuniyet Sergisi”, dijital ortamda sanatseverlerin beğenisine sunuldu. KBÜ Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü tarafından her yıl geleneksel hale gelen mezuniyet sergisi, korona virüs (Covid-19) nedeniyle bu yıl sanal ortama taşındı. Danışmanlığını Safranbolu Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi Resim Bölümü Başkanı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Meral Batur Çay’ın üstlendiği mezuniyet sergisinde bu yıl 11 öğrencinin yağlı boya ve karışık teknik çalışmalarından oluşan 66 eseri yer aldı. Online mezuniyet sergisine telefon ve tablet gibi mobil işletim sistemi kullanan cihazlarla değil sadece bilgisayarla giriş yapılabilmekte.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Haziran, 2025 20:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

‘Melek Filo’dan Boraboy Gölü’nde nefes kesen tatbikat

Türk Hava Kuvvetleri’nin hayat kurtaran kanatları ‘Melek Filo’, Amasya’nın gizli cenneti Boraboy Gölü Tabiat Parkı’nda düzenlenen şovda nefesleri kesen bir kurtarma tatbikatına imza attı. Tatbikatı izleyenler havadaki helikopteri fotoğraflayıp selfie yapmaya da çalıştı.
Merzifon 5’inci Ana Jet Üs Komutanlığı bünyesinde bulunan filo, 12-22 Haziran Amasya Memleketler arası Atatürk, Kültür ve Sanat Şenliği kutlamalarına katıldı. Pilot, arama - kurtarma ihtisaslı işçi, uçuş tabibi ve uçuş teknisyeninden oluşan timi taşıyan helikopter, üstten havalanarak Taşova ilçesindeki Boraboy Gölü Tabiat Parkı’na ulaştı. Burada derin suyun içinde mahsur kalan bir vatandaş, zodyak bottan atlayan işçi tarafından kurtarılarak sarkıtılan vinç yardımıyla helikoptere çıkartılıp birinci yardım müdahalesinin peşinden hastaneye ulaştırıldı.
Tatbikatı takip eden Amasya Valisi Lider Bakan, "Pilotlarımızın, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin gücünü, kuvvetini, dosta itimat düşmana endişe salan faaliyetlerini izledik. Onlarla gurur duyduk" dedi.
Tatbikatı eğlenceli ve zevkli bulan vatandaşlardan Tuğba Özkan, "Farklı ülkelerden gelen beşerlerle coşku içerisinde heyecanla izledik. Birinci yapılan bir şovdu. Bizde aslında sabah erkenden yerimizi almıştık. Heyecanla bekledik ve de çok da hoş sonuçlanmış oldu" diye konuştu.
Erhan Gündüz de, "Türk Silahlı Kuvvetlerimizin bu türlü bir şov yapması bütün izleyenleri ve bizleri pek gururlandırdı. Zevkli bir halde izledik. Helikopterin gücünü, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kabiliyetini daima birlikte izledik" formunda konuştu.
Tatbikatı, 15. Piyade Eğitim Tugay Kumandanı Tuğgeneral Kemal Çakıroğlu, Merzifon 5. Ana Jet Üs Kumandanı Hava Pilot Tuğgeneral Halil Uğur Serin, AK Parti Vilayet Lideri Galip Uzun ve protokol üyeleri de izledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin