Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
24 Eylül, 2023 12:40 tarihinde yayınlandı
0

Mezarlıkta çıkan yangın söndürüldü

Karabük’ün Eflani ilçesinde mezarlıkta çıkan yangın orman ve itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.
Eflani ilçesine bağlı Ovaşeyhler köyünde çıkan anız yangını köy mezarlığına sıçradı. İhbar üzerine olay yerine Orman işletme arazözleri ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin müdahalesi ile yangın çevredeki evlere sıçramadan söndürüldü. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
TOBB ve KGFden 100 Milyar TLlik Nefes Kredisi destegi
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
04 Haziran, 2026 14:09 tarihinde yayınlandı
0

TOBB ve KGF’den 100 Milyar TL’lik Nefes Kredisi desteği

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Kredi Garanti Fonu (KGF) iş birliğinde hayata geçirilen TOBB Nefes Kredisi programı kapsamında, TOBB’a bağlı oda ve borsa üyesi işletmelere yönelik yeni bir finansman desteği sunulacak.

Başvuruların 8 Haziran 2026 Pazartesi günü başlayacağı kredi programında, firmalar azami 3 milyon TL’ye kadar kredi kullanabilecek. Toplam kredi hacmi 100 milyar TL olarak planlanırken, ilk etapta 25 milyar TL’lik kaynak iş dünyasının kullanımına açılacak.

Kredi kapsamında işletmelere 6 ay anapara ödemesiz dönem tanınacak. Krediler en fazla 48 ay vadeyle kullandırılabilecek. Faiz oranı ise 24 aya kadar vadelerde yüzde 36, 24 ayın üzerindeki vadelerde ise yüzde 34 olarak uygulanacak.

TOBB Nefes Kredisi’ne, TOBB’a bağlı oda ve borsa üyesi işletmeler başvurabilecek. Krediler; Akbank, DenizBank, QNB Bank, T.C. Ziraat Bankası, Türkiye Garanti Bankası, Türkiye Halk Bankası, Türkiye Vakıflar Bankası, Yapı Kredi ve Ziraat Katılım Bankası şubeleri aracılığıyla kullandırılacak.

İş dünyasının finansmana erişimini kolaylaştırmayı amaçlayan programın, özellikle KOBİ’lerin nakit akışına katkı sağlaması ve ekonomik faaliyetlerin desteklenmesi bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin