Mezarlıkta çıkan yangın ormana sıçramadan söndürüldü - Karabük Haber Postası
mezarlikta cikan yangin ormana sicramadan sonduruldu M5RjhPPi
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Mart, 2025 16:15 tarihinde yayınlandı
0
0

Mezarlıkta çıkan yangın ormana sıçramadan söndürüldü

Bolu’nun Mengen ilçesinde mezarlıkta paklık yapan vatandaşlar, topladıkları çalı ve kuru otları yaktı. Mezarlığın tamamına yayılan alevler, ormana sıçramadan gruplar tarafından söndürüldü.

Yangın, Mengen ilçesine bağlı Arak köyünde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, köy mezarlığındaki çalı ve otları temizlemek için köydeki vatandaşlar bir ortaya geldi. Yapılan çalışma sonucu mezarlık temizlendi. Vatandaşlar tarafından bir ortaya toplanan çalı ve otlar yakıldı. Ateşin kuru otlara sıçramasıyla yangın çıktı. Çıkan yangın geniş bir alana yayıldı. Vatandaşlar tarafından durum 112 Acil Davet Merkezi’ne bildirildi. İhbar üzerine köye itfaiye ve orman işletme müdürlüğüne bağlı arazözler sevk edildi. Yangın kısa müddet içerisinde ormanlık alana sıçramadan denetim altına alındı. Gruplar tarafından yerde soğutma çalışması yapıldı. Yanan alan dronla havadan görüntülendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
rus turistler aylar sonra kruvaziyer ile samsunda mn7gOqzb
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Nisan, 2026 20:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Rus turistler aylar sonra kruvaziyer ile Samsun’da

Türkiye ile Rusya arasındaki deniz turizmi yeniden hareketlenirken, Rus turistleri taşıyan Astoria Grande aylar sonra Samsun’a demirledi. 856’sı yolcu olmak üzere toplam bin 300 kişilik kafile, kente turizm açısından canlılık getirdi.

Sochi Limanı’ndan hareket eden kruvaziyer; İzmir, İstanbul ve Bartın duraklarının ardından sabah saatlerinde Samsun Limanı’na ulaştı. Liman işlemlerinin tamamlanmasının ardından gemiden inen turistler, vakit kaybetmeden kenti keşfetmeye başladı.

Ziyaretçiler en çok Atakum sahili, Amisos Tepesi ve Bandırma Vapuru Müzesi’ne ilgi gösterirken, şehir merkezindeki alışveriş noktalarında da yoğunluk oluşturdu. Turistlerin bir kısmı ise düzenlenen turlarla Samsun’un ilçelerindeki turistik alanları gezdi.

Günün ilerleyen saatlerinde Samsun’dan ayrılması planlanan kruvaziyer, rotasını Trabzon’a çevirecek. Buradaki ziyaretin ardından gemi, yeniden Rusya’ya dönerek Türkiye turunu tamamlayacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin