Mevsimlik fındık işçilerinin gözleri arkada kalmayacak - Karabük Haber Postası
mevsimlik findik iscilerinin gozleri arkada kalmayacak ATADkj3H jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Ağustos, 2024 12:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Mevsimlik fındık işçilerinin gözleri arkada kalmayacak

Giresun’a mevsimlik işçi olarak gelen ailelerin çocukları, hem eğitimdeki eksikliklerini giderme hem de sosyal faaliyetlerle keyifli vakit geçirme imkanı buluyor. Doğu ve Güneydoğu illerinden fındık hasadı için Giresun’a gelen işçiler, Valilik tarafından Aksu Mahallesi’nde oluşturulan geçici konaklama alanlarına yerleştirildi.

Giresun Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından çocuklar için eğitim olanakları sağlandı. Sabah saatlerinde konaklama alanına gelen öğretmenler, aileleri fındık toplayan çocuklara hem ders veriyor hem de çeşitli aktiviteler düzenleyerek onların eğlenceli zaman geçirmelerini sağlıyor. Okul öncesi ve ilköğretim düzeyindeki çocukların eğitimdeki eksikliklerini gidermek amacıyla dersler veriliyor, ders aralarında ise müzik öğretmenleri eşliğinde çocuklar eğlenme fırsatı buluyor.

“Çocuk işçiliğine müsaade etmiyoruz”

Konuyla ilgili açıklama yapan Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, çocuk işçiliğine karşı hassas olduklarını belirterek “Mevsimlik fındık işçilerinin yoğun olarak geldiği yerler arasında Giresun merkezle beraber Bulancak ve Tirebolu ilçeleri bulunmaktadır. İl merkezimizde 200 kişiyi misafir edebileceğimiz bir tesise sahibiz. Bununla ilgili İl Özel İdaremiz gerekli olan bütün hizmetleri sağladı. Yaklaşık 200 işçimizi bu tesiste misafir ediyoruz. Diğer ilçelerimizde ise oluşturulan çadır kentlerde kalmaktalar. Ancak tüm mevsimlik işçilerimizin sosyolojik durumlarını da kontrol ediyoruz. Özellikle çocuk işçilerin olmaması konusunda büyük gayret gösteriyoruz. Bu noktada İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüz, Milli Eğitim ve Halk Eğitim Müdürlüğümüz çocuklara ve ailelerine gerekli desteği sağlamaktadır. Aileleri fındık hasadındayken çocukların hem eğitimlerine hem de sosyal faaliyetlere katılmalarını sağlıyoruz” dedi.

Aileler memnuniyetlerini dile getirdi

Adıyaman’dan Giresun’a fındık hasadına gelen Celal Karakaş, çocuklarının aldığı eğitimden memnun olduklarını ifade ederek “Geride bırakacak kimse olmadığı için çocuklarımızı da yanımızda getirmek zorunda kaldık. Küçük çocukların çalışmasına biz de karşıyız, çalıştırmıyoruz. Ancak büyük çocuklardan bazen ailelerine katkı sağlasın diye yardım edenler oluyor. Geride kalan çocuklara okuma-yazma öğretiyorlar, çeşitli oyunlar oynatıp müzik etkinlikleri düzenliyorlar. Bizlerin de aklı geride kalmıyor” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bolu belediyesi sorusturmasi buyuyor chpli meclis uyesi ve iki isim daha gozaltinda SUVh6evy
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu Belediyesi soruşturması büyüyor: CHP’li meclis üyesi ve iki isim daha gözaltında

Bolu Belediyesi’ne yönelik yürütülen ‘icbar suretiyle irtikap’ soruşturması kapsamında belediye binasında arama çalışmaları devam ederken gözaltına 3 kişi gözaltına alındı.

Geçtiğimiz ay yürütülen ’icbar suretiyle irtikap’ soruşturması kapsamında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve Belediye Başkan Yardımcısı Süleyman Can tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte jandarma ekipleri tarafından belediye binasına geniş çaplı başlatılan arama çalışmaları devam ediyor. Jandarma, kurumdaki tüm bilgisayarları ve dijital materyalleri inceleme altına alırken 3 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan isimler de belli oldu. Olaya ilişkin CHP’li meclis üyesi Cihan Tutal, Mali İşler Müdürü Naim Ayhan ve BOLSEV Vakfı Üyesi Ali Sarıyıldız gözaltına alındı. Soruşturmaya ilişkin daha önce de Naim Ayhan ve Ali Sarıyıldız gözaltına alınmış ve ifadeleri sonrası serbest bırakılmıştı.

Bizi sosyal medyadan takip edin