Reklam
Reklam
Haber Merkezi Avatarı
Haber Merkezi tarafından
20 Aralık, 2024 18:50 tarihinde yayınlandı
0

Mevsimlik Çiçekler Safranbolu’ya Renk Kattı

Safranbolu Belediyesi, ilçenin estetik dokusunu zenginleştirmek için çalışmalar devam ediyor.

Safranbolu Belediyesi, ilçenin estetik dokusunu zenginleştirmek için çalışmalar devam ediyor. Yazıköy Üretim ve Uygulama Birimi’nde üretilen birbirinden güzel mevsimlik çiçekler, Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından refüj ve kavşaklara dikilerek kente canlılık kattı.

Bu düzenlemelerde, kışlık çiçek olarak menekşe tercih edilirken, çalı grubunda ise ateş dikeni, taflan, berberis ve kar topu gibi bitkiler yer aldı. İlçenin farklı noktalarında hayata geçirilen bu renkli dokunuşlar, vatandaşlardan büyük beğeni topladı.

Safranbolu’nun doğal ve tarihi güzellikleriyle uyum sağlayan bu peyzaj çalışmaları, hem çevre düzenlemesini güzelleştirdi hem de şehrin estetik değerini artırdı.

676591fb272bb
676591fb4482d
676591facb2f7
676591fb2b0bd
676591fb07f39

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta yesilirmak tasti 8 asirlik tas koprunun uc gozu su altinda kaldi Qy2EFaKt
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Haziran, 2026 20:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta Yeşilırmak taştı, 8 asırlık taş köprünün üç gözü su altında kaldı

Tokat’ta Yeşilırmak’ın taşmasıyla tarım arazileri sular altında kalırken, 788 yıllık tarihi köprünün üç gözü de suya gömüldü.

Tokat’ta etkili olan sağanak yağış ve Almus Barajı’nın maksimum doluluk seviyesine ulaşmasının ardından dolusavaktan su tahliyesinin devam etmesi ile Yeşilırmak’ta taşkın meydana geldi. Irmak kenarındaki tarım arazileri ile Pazar ilçe girişindeki 1238 yapımı tarihi Selçuklu taş köprüsünün 4 gözünden 3’ü su içinde kaldı.

Yöre sakinlerinden Cemalettin Horosan, “1993 yılında yine ırmak gece gündüz aktı. O sene de yine aynı bu aylardaydı. Sonrasında ise arazimize giremedik. Araziye girdikten sonra da bir mahsul alamadık. Bu seneki ise daha da farklı yağdı. Biz daha bunu kaldıramayız. Allah’tan ümit kesilmez ama ümidimizi de yitirdik. Bu daha da akmaya devem ettiği için daha da bir faydası olmaz. Ekimini yaptığım 70 dönüm arazim su altında kaldı. Ekilen arazinin dekar başına 8 bin TL masrafı var. Bunun altından nasıl kalkacağız bilmiyorum. Bu kadar yükseldiğini bilmiyorum. Bu kadar su hiç yoktu. Bu tarih unutulmayacak bir tarih, Allah bir daha göstermesin inşallah” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin