Mevlid-i Nebi Konferansı Düzenlendi - Karabük Haber Postası
66ea892b625ca jpg
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
18 Eylül, 2024 11:02 tarihinde yayınlandı
0
0

Mevlid-i Nebi Konferansı Düzenlendi

Karabük İl Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi Haftası ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası etkinlikleri çerçevesinde 100.Yıl Kültür Merkezi’nde “Peygamberimiz ve Şahsiyet İnşası” konulu konferans düzenlendi.

Karabük İl Müftüsü Ali Erhun’un konuşmacı olduğu konferansa Karabük Vali Yardımcısı Mustafa Şahin, Karabük İl Müftü Yardımcıları Ayhan Yalçın ve Merve Yumlu, Karabük İl Jandarma Komutan Yardımcısı Kubilay Ayvaz, Safranbolu İlçe Müftüsü Aydın Bostancı, Yenice İlçe Müftüsü Fevzi Höçük, Ovacık İlçe Müftüsü Hüseyin İpek, Din Görevlileri ve  Vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilaveti başlayan programda konuşan İl Müftüsü Ali Erhun, “Rebiulevvel ayı, Fahr-i Kainat Efendimiz’in cihanı şereflendirdiği mübarek bir ay. Veladet Kandilini idrak etmek her şeyden önce, Efendimiz’in, O’na tabi olabilmenin, ümmet olabilmenin sevinç, vecd ve huzurunu gönülde duyabilmekle ifa etmeyi Cenab-ı Hak nasib eylesin. Örnek yaşayışıyla Kurʼanʼın fiili bir tefsiri olan Peygamber Efendimiz, nasıl ki azgın bir cahiliye devrinin ıslahına vesile oldu ve onu asr-ı saadete dönüştürdü ise, bugünkü modern cahiliyeyi bertaraf edip insanlığı huzura kavuşturacak olan, yine O’nun rahmet nefesidir. Dolayısıyla bizler, evvela elimizdeki bu manevî hazinenin, yani Kurʼan ve Sünnetʼin kıymetini idrak edelim. Peygamberimizin sünnetinden hareketle şahsiyet inşasının aşamalarını iman, ihlas, ilim, amel ve güzel ahlak olarak beş başlık altında toplamak mümkündür” dedi.

Müftü Ali Eruh’un konuşmasının ardından devam eden programın sonunda  sonunda katılımcılara kitap ve broşür dağıtıldı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
xaxaaxxaaxxa
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
22 Nisan, 2026 15:29 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük  bölge trafik denetleme binası hızla ilerliyor

Karabük İl Özel İdaresi tarafından yürütülen “Karabük Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Hizmet Binası Yapım İşi” projesi kapsamında çalışmalar aralıksız devam ediyor.

Proje, Karabük İl Özel İdaresi tarafından ihale edilirken, kontrollük hizmetleri yine kurumun teknik ekibi tarafından yürütülüyor. Yapımı süren hizmet binasının 172 metrekare oturum alanına ve toplam 539 metrekare inşaat alanına sahip olduğu bildirildi.

Güncel çalışmalara ilişkin verilen bilgilere göre, yapının temel betonu tamamlanırken bodrum kat betonarme imalatlarının ise devam ettiği ifade edildi.

Şehrin güvenlik ve hizmet kapasitesine katkı sağlaması hedeflenen projenin en kısa sürede tamamlanması için çalışmaların planlanan takvime uygun şekilde sürdüğü belirtildi.

Karabük İl Özel İdaresi yetkilileri, projede emeği geçen tüm ekiplere teşekkür ederek çalışmaların titizlikle devam ettiğini vurguladı.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin