Reklam
Reklam

Metro Turizm’e ait Mercedes marka yolcu otobüsü, tomruk yüklü kamyonla çarpıştı: 2 ölü, 23 yaralı

Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
02 Eylül, 2024 20:45 tarihinde yayınlandı
0

Zonguldak’ın Gökçebey ilçesinde şehirlerarası yolcu otobüsü tomruk yüklü kamyonla çarpıştı. Kazada her iki aracın sürücüsü olay yerinde hayatını kaybetti, 23 kişi de yralandı. Yaralılar Gökçebey Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Bartın’dan Erzurum’a şehirlerarası yolcu taşıyan Mercedes marka 61 S 0870 plakalı Metro Turizme ait yolcu otobüsü Gökçebey yolu üzerinde 37 HB 447 plakalı tomruk yüklü kamyonla kafa kafaya çarpıştı. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda sağlık, polis, jandarma ve UMKE ekibi sevk edildi. Olay yerine gelen ekipler yaralılara ilk müdahaleyi yaparak Gökçebey Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Kazada her iki aracın sürücüleri olay yerinde sıkışarak hayatını kaybetti. Ambulanslara alınan 23 yaralı Gökçebey Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Jandarma ekiplerinin fark ettiği bir kedi ise sahibinin kucağından alınarak jandarma aracına taşındı. Olay yerinde incelemede bulunan Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, “Gökçebey Yenice yolunda elim bir kaza haberi aldık. Otobüste 21 yolcu 3 mürettebat toplam 24 kişi var. Bartın Erzurum seferini yapan bir otobüs. Şu anda bütün yaralılar az önce en son sıkışan iki yolcu tahliye edildi. Çok şükür sağlık durumları iyi. Yolcu otobüsü ile tomruk yüklü kamyonun kafa kafaya çarpışması sonucu kaza meydana geldi. Otobüs şoförü ve kamyon şoförü hayatlarını kaybettiler. Allah rahmet eylesin. En son çıkartılan 23 kişi şu anda tahliye edildi. Üçünün durumu ağır diğerlerinin durumu iyi. Onları da takip ediyoruz. Şu anda 2 vatandaşımız biri otobüs şoförü biri de kamyon şoförü hayatını kaybetti. Diğer yaralılarımızın durumunu takip ediyoruz. Ekiplerimiz kaza anından itibaren yaralıları kurtarmaya, sıkışanları kurtarmaya tahliye etmeye çalışıyor. Bütün yaralılar, sıkışanlar tahliye edildi. Her iki şoför de sıkışmış ve hayatlarını kaybetmiş. Onları da ekiplerimiz çıkartmaya çalışıyor. Büyük geçmiş olsun. Bir şerit ihlali var. Ama bunu bilemiyoruz. Araştıracaklar. Bunu kesin ortaya koyacaklar. Şu anda hava yağışlı, şerit ihlali sollamadan mı, kaymadan mı kaynaklı bilmiyoruz. Tamamen soruşturmayla ortaya çıkacak” dedi.

Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali olaylı sona erdi

uluslararasi kultur ve sanat festivali olayli sona erdi WZKaDQLI
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Haziran, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Bartın’da 21-23 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali’nin son gününde olaylar çıktı. Kaba üst araması yapmak isteyen 1 kişi gözaltına alındı.

Bartın’da ilki bu yıl gerçekleştirilen 1. Kültür ve Sanat Festivali’nin son gününde Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen 90’lık Karışık Kaset isimli konserde Kültür Bakanlığı Sanatçıları Neşe Dursun Saraç ve Suat Kılıç sahneye çıktı. Konser alanında bulunan gençler arasında çıkan tartışma, polis ve bekçilerin araya girmesiyle sonlandı. Daha sonra ise dışarı çıkarılan gruptaki kızlar arasında kavga çıktı. Kavga ederken yere düşen kızlar, polis ekipleri tarafından güçlükle ayırılarak, bölgeden uzaklaştırıldı. Konser devam ederken bu kez ise bir genç, zabıta ekipleri ile tartıştı. Diğer zabıtalar, polis ve bekçilerin araya girmesi ile tartışma büyümeden önlendi. Konser alanından uzaklaştırılan genç, bir süre sonra tekrar alana gelerek taşkınlık yaptı. Bunun üzerine bekçilerin üzerini aramak istediği genç, bekçilere direnince gözaltına alındı. Alkollü olduğu öğrenilen genç, ekip otosunu beklerken baygınlık geçirdi. İlk müdahaleyi yapan polisler, olay yerine ambulans çağırdı. Polislerin ilk müdahalesinin ardından kendine gelen genç gözaltına alındı.

Konser ise sanatçılara Bartın Belediye Başkanı Rıza Yalçınkaya’nın hediye takdiminin ardından sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin