karabuk
İmsak 05:47
Güneş 07:11
Öğle 13:06
İkindi 16:16
Akşam 18:51
Yatsı 20:10
İmsaka kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Karabük Postası tarafından
03 Eylül, 2023 15:32 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Metrekareye 103 kilo yağış düştü, şehir sel sularıyla doldu

Samsun'da metrekareye 103 kilo yağış düşmesi sonucu şehri sel vurdu. Sel nedeniyle ana yollar ve caddeler göle döndü, hayat felç oldu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından günler öncesinden Samsun’a sağanak uyarısı yapılmıştı. AFAD’dan da şehirde yaşayanlara uyarı niteliğinde tedbir alınması konusunda mesaj gönderildi. Samsun’da gece saatlerinden beri etkili olan sağanak sabah saatlerinde sele dönüştü. Yüksek bölgelerden gelen sel suları İlkadım ve Canik ilçelerini sular altında bıraktı. blank İlkadım’da gece saatlerinden sabah saat 06.00’ya kadar metrekareye tam 103 kilo yağış düştü. Sabah 06.00’dan sonra da etkisini azaltmayan sağanak merkezde hayatı felç etti. Sel suları nedeniyle birçok yolda çökme meydana geldi. Yerinden çıkan asfalt ana arterlerin birçoğunu kapatırken araçlar yollarda mahsur kaldı. Sel suları cadde ve sokakların yanı sıra iş yerleri ve bodrum katlarını bastı. Vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren su basan ev ve işyerlerini tahliye etmek için uğraştı. blank Kuvvetli sağanak Atakum ilçesini de vurdu. Çok sayıda bodrum katını su bastı. Şehirde kuvvetli sağanak etkisini sürdürüyor. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
boluda av sezonu sona erdi gQnQQEJy
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Mart, 2026 20:07 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Bolu’da av sezonu sona erdi

Bolu’da 2025-2026 Av Dönemi, Merkez Av Komisyonu kararı doğrultusunda 1 Mart 2026 tarihi itibarıyla sona erdi. Av yasağı, Ağustos ayına kadar devam edecek.
Türkiye genelinde olduğu gibi Bolu’da da 2025-2026 Av Dönemi kapsamında, Merkez Av Komisyonu Kararı doğrultusunda 01 Mart 2026 tarihi itibarıyla av sezonu kapandı. Av hayvanlarının üreme ve yavrulama dönemine girdiği belirtilirken, bu dönemde avlanma faaliyetlerine son verilmesi, yaban hayatlarının rahatsız edilmemesi, üreme alanlarının korunması, doğada hassasiyetle hareket edilmesi gerektiği aktarıldı.
Valilikten yapılan açıklamada, 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu’na muhalefet edenlere yasal işlem uygulanacağı aktarıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin