Metrekareye 103 kilo yağış düştü, şehir sel sularıyla doldu - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
03 Eylül, 2023 15:32 tarihinde yayınlandı
0
0

Metrekareye 103 kilo yağış düştü, şehir sel sularıyla doldu

Samsun’da metrekareye 103 kilo yağış düşmesi sonucu şehri sel vurdu. Sel nedeniyle ana yollar ve caddeler göle döndü, hayat felç oldu.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından günler öncesinden Samsun’a sağanak uyarısı yapılmıştı. AFAD’dan da şehirde yaşayanlara uyarı niteliğinde tedbir alınması konusunda mesaj gönderildi. Samsun’da gece saatlerinden beri etkili olan sağanak sabah saatlerinde sele dönüştü. Yüksek bölgelerden gelen sel suları İlkadım ve Canik ilçelerini sular altında bıraktı.

WA jpg
İlkadım’da gece saatlerinden sabah saat 06.00’ya kadar metrekareye tam 103 kilo yağış düştü. Sabah 06.00’dan sonra da etkisini azaltmayan sağanak merkezde hayatı felç etti. Sel suları nedeniyle birçok yolda çökme meydana geldi. Yerinden çıkan asfalt ana arterlerin birçoğunu kapatırken araçlar yollarda mahsur kaldı. Sel suları cadde ve sokakların yanı sıra iş yerleri ve bodrum katlarını bastı. Vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren su basan ev ve işyerlerini tahliye etmek için uğraştı.

D jpg
Kuvvetli sağanak Atakum ilçesini de vurdu. Çok sayıda bodrum katını su bastı. Şehirde kuvvetli sağanak etkisini sürdürüyor. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
karabukte samanlik ve odunluk yanginda kule dondu RzNSUh5b
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
31 Mart, 2026 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te samanlık ve odunluk yangında küle döndü

Karabük’ün Eskipazar ilçesinde samanlık ve odunlukta çıkan yangın hasara yol açtı.

Yangın, Kapucu Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Adem K.’ye ait samanlık ve odunlukta henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, samanlık ve odunluğu tamamen sardı. İhbar üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin müdahalesiyle yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangında samanlık ve odunluk kullanılamaz hale geldi.

Yangının çıkış nedenine ilişkin inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin