Reklam Alanı — Yan Sol Reklam Bu alana reklam ver
Reklam Alanı — Yan Sağ Reklam Bu alana reklam ver
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
14 Şubat, 2023 14:04 tarihinde yayınlandı
0

Meteorolojiden Kar yağışı Uyarısı

Meteoroloji; Karabük’ün  de yer aldığı Batı Karadeniz’de kar yağışı uyarısında bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü  Batı Karadeniz’de beklenen kuvvetli yağışlar konusunda uyarıda bulundu.

Açıklamada şu  ifadelere yer verildi:
“Batı Karadeniz’de, bugün (14.02.2023) akşam saatlerinden sonra beklenen yağışların; yarın (Çarşamba) akşam saatlerine kadar Düzce, Bolu, Zonguldak, Karabük ve Bartın çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar (10-20 cm) şeklinde olması bekleniyor. Ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”
Kar yağışının 14 Şubat günü 23.00 ila 15 Şubat günü 21.00 saatleri arasında etkili olması beklenirken,  vatandaşların buzlanma, don olayı ve ulaşımda aksamalar konusunda tedbirli olmaları istendi. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
Z2Z2
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Mayıs, 2026 14:40 tarihinde yayınlandı
0

Karaca tarlada otlandı, kurt ise kar altında yiyecek aradı

Safranbolu ve Eskipazar ilçelerinde yaban hayatına ait dikkat çeken görüntüler kaydedildi. Safranbolu’da tarlaya inen bir karaca kayda alınırken, Eskipazar’da ise karlı arazide yiyecek arayan kurt fotokapanla görüntülendi.

Safranbolu ilçesinde doğa çekimi yapan vahşi yaşam fotoğrafçısı Ömer Faruk Korkmaz, tarlada otlayan bir karacayı fark etti. Sessizliğini koruyarak hayvanın doğal davranışlarını bozmayan Korkmaz, karacayı fotoğraf makinesiyle görüntüledi. Görüntülerde, taze otlarla beslenen karacanın zaman zaman başını kaldırarak çevresini kontrol ettiği görüldü. Bir süre tarlada kalan karaca, daha sonra ormanlık alana yönelerek gözden kayboldu.

Eskipazar ilçesine bağlı Çakmakkaya Yaylası’nda ise karla kaplı arazide yiyecek arayan bir kurt, bölgeye yerleştirilen fotokapanlar tarafından saniye saniye kaydedildi. Görüntülerde, kurdun ormanlık alandan çıkarak karlı zeminde bir süre dolaştığı ve çevresini kokladığı yer aldı. Yiyecek aradığı değerlendirilen kurt, daha sonra sis altında ağaçların arasına girerek gözden kayboldu.

Kaydedilen görüntüler, Karabük’ün zengin yaban hayatını bir kez daha ortaya koyarken, bölgedeki biyolojik çeşitliliğin korunmasının önemine dikkat çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin