Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
14 Şubat, 2023 14:04 tarihinde yayınlandı
0

Meteorolojiden Kar yağışı Uyarısı

Meteoroloji; Karabük’ün  de yer aldığı Batı Karadeniz’de kar yağışı uyarısında bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü  Batı Karadeniz’de beklenen kuvvetli yağışlar konusunda uyarıda bulundu.

Açıklamada şu  ifadelere yer verildi:
“Batı Karadeniz’de, bugün (14.02.2023) akşam saatlerinden sonra beklenen yağışların; yarın (Çarşamba) akşam saatlerine kadar Düzce, Bolu, Zonguldak, Karabük ve Bartın çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar (10-20 cm) şeklinde olması bekleniyor. Ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”
Kar yağışının 14 Şubat günü 23.00 ila 15 Şubat günü 21.00 saatleri arasında etkili olması beklenirken,  vatandaşların buzlanma, don olayı ve ulaşımda aksamalar konusunda tedbirli olmaları istendi. (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
alaplida saganak ulasimi felc etti iEHq3uVt
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
22 Mayıs, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Alaplı’da sağanak ulaşımı felç etti

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde etkili olan sağanak yağış, Zonguldak-İstanbul kara yolunda ulaşımı olumsuz etkiledi.

Sabah saatlerinde başlayan ve giderek şiddetini artıran yağış sonrası, özellikle duble yol köprü güzergâhında su birikintileri oluştu. Yolda ilerlemekte zorlanan sürücüler nedeniyle trafik zaman zaman durma noktasına gelirken, bazı araçlar suyla kaplanan bölgede mahsur kaldı.

Sağanak yağışın etkisiyle Alaplı-Akçakoca istikametindeki kara yolunun bazı bölümleri kısa sürede sular altında kaldı. Araç sürücüleri ilerlemekte güçlük çekerken, bölgede uzun araç kuyrukları oluştu. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen Alaplı İtfaiye ekipleri, yolda güvenlik önlemleri alarak su tahliye çalışması başlattı. Ekiplerin, yolun yeniden güvenli şekilde ulaşıma açılması için çalışmalarını sürdürdüğü öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin