Reklam
Reklam
meteoroloji uyarmisti beklenen kar yagisi kastamonuda basladi lA9RzEBO
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Şubat, 2025 20:15 tarihinde yayınlandı
0

Meteoroloji uyarmıştı: Beklenen kar yağışı Kastamonu’da başladı

Meteoroloji’nin soğuk hava ikazında bulunduğu Kastamonu’nun yüksek kısımlarında kar yağışı tesirli olmaya başladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün hava sıcaklıklarının kuzey ve batı bölümlerde düşeceği istikametinde yaptığı varsayımın akabinde Kastamonu’da kar yağışı tesirli olmaya başladı. Sabah saatleri prestiji ile yüksek bölümlerde başlayan kar yağışı, Ilgaz Dağı eteklerinde tesirini sürdürüyor. İhsangazi ilçesi de tesirli olan kar yağışı ile birlikte beyaza bürünmeye başladı. Kar yağışının yüksek kesitlerde orta ara devam etmesi bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta 20 gun sonra ortaya cikan olumun yasandigi ev sessizlige burundu D8PGdFXP
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
10 Haziran, 2026 12:22 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta 20 gün sonra ortaya çıkan ölümün yaşandığı ev sessizliğe büründü

Tokat’ın Zile ilçesinde 25 yaşındaki üniversite öğrencisi Sibel Akpınar’ın evinde ölü bulunmasına ilişkin soruşturma sürerken, olayın yaşandığı apartman ve çevresinde sessizlik hakim oldu. Yaklaşık 20 gün sonra ortaya çıkan ölüm olayıyla ilgili mahalle muhtarı ve komşuları yaşananları anlattı.

Olay, Minare-i Sağır Mahallesi Hürriyet Caddesi üzerindeki Bektaşlar Apartmanı’nda meydana geldi. Evden yayılan kötü kokular üzerine yapılan ihbar sonrası polis ekiplerinin girdiği dairede, Sibel Akpınar’ın cansız bedeni yatağında bulunmuştu. İlk değerlendirmelerde genç kadının yaklaşık 10 gün önce hayatını kaybetmiş olabileceği ihtimali üzerinde durulurken, olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında annesi ve iki kız kardeşi “ihmali davranışla kasten öldürme” suçlamasıyla tutuklandı.

Olayın üzerinden yaklaşık 20 gün geçtiğini belirten Minare-i Sağır Mahallesi Muhtarı Yücel Sayar, yaşananların mahallede büyük üzüntüye neden olduğunu söyledi. Sayar, “Zile ilçesi mahallemizde yaşanan acı bir haberle sarsıldık. Mahallemizin sakinlerinden üniversite öğrencimiz ne yazık ki bilinmeyen bir nedenle vefat etmiştir. Olayın üzerinden 20 gün geçmesinin ardından emniyet güçlerimizin haberi oluyor. Benim de haberim olduğu için ifade verdim” dedi.

Olay günü yaşananları anlatan komşu Ali Ertaş ise, ekiplerin apartmana gelmesiyle durumdan haberdar olduklarını belirterek, “Ambulans geldi. Hasta varmış dedi. Kızın ismini sordu. Ben tanımıyorum dedim. Meğer buradaymış. Bir kız çocuğu bağırdı ki abi burası diye seslendi. Bizim de öyle haberimiz oldu” ifadelerini kullandı.

Genç kadının kesin ölüm nedeninin belirlenmesi amacıyla başlatılan adli tıp incelemesi sürerken, olayla ilgili Zile Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin