Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün (Cuma) aksam saatlerinden itibaren ülkemizin kuzeybatısında görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yârin (Cumartesi) aksam saatlerine kadar Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bolu ve Bartın çevreleri ile Kastamonu’nun bati kıyı (Pınarbaşı, Cide, Doğanyurt, İnebolu), Karabük’ün kuzey kesimlerinde yerel kuvvetli (30-60 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan ve yağış anında kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara karsı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.


METEOROLJİDEN SAĞNAK YAĞIŞ UYARISI
Tokat’ta Yeşilırmak taştı, tarım arazileri sular altında kaldı
Tokat’ın Pazar ilçesinde Yeşilırmak’ın taşması sonucu binlerce dönüm tarım arazisi sular altında kaldı. Taşkının etkili olduğu bölge havadan görüntülendi.
Son günlerde etkili olan sağanak yağışların ardından Yeşilırmak’ın debisi yükseldi. Pazar ilçesine bağlı Sinanpaşa Mahallesi mevkiinde ırmak yatağından taşan su, çevrede bulunan tarım arazilerine yayıldı. Özellikle ekili alanların büyük bölümünün su altında kaldı. Bölgede geniş tarım arazileri göle döndü. Taşkın nedeniyle yolların da sular altında kaldığı görüldü.


