Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Aralık, 2024 20:15 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Mete Yarar: “Bölgedeki sorunun çözülmesi Türkiye için tarihi bir fırsat olacaktır” .

Trabzon’da konuşan emekli subay, yazar ve strateji uzmanı Mete Yarar, Suriye’deki son durumu değerlendirerek “Bölgedeki sorunun çözülmesi Türkiye için tarihi bir fırsat olacaktır” dedi.
Trabzon Büyükşehir Belediyesi’nce Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Savunma Sanayii ve Ülkemize Yönelik Tehditler” konulu konferansta konuşan Mete Yarar, "Önceki dönem İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’nun hazırlattığı çok önemli bir rapor var. Türkiye’nin terör belası yüzünden gördüğü toplam zararın büyüklüğü 2 trilyon dolar. Türkiye’nin, özel sektör de dahil olmak üzere toplam borcu 500 milyar dolar civarında. Yani Türkiye’nin borcunun 4 katını biz terör belası yüzünden harcamışız. Üstelik savaşta falan da değiliz” diye konuştu.
Suriye’deki son durumu değerlendiren Yarar, “Suriye’de yaşanacak senaryolar konusunda beni ne İsrail ne Amerika ne de PKK korkutuyor. Beni burada tek korkutan Suriye’nin içerisinde bir iç savaş olması. Burada aşiretler arasında yaşanacak bir güç mücadelesinin sonunda kardeş kanının dökülmesi. Bu müdahil olabileceğimiz bir şey değil. ABD, İsrail ya da PKK ile zaten yıllardır karşı karşıyayız. Dolayısıyla onlarla karşılaşacağımız senaryoların hepsine alışığız ve alışık olmaya da devam edeceğiz. Bugünkü geldiğimiz durum belki de sorunun çözülmesi için Türkiye’nin önüne gelen en büyük tarihi fırsat” diye konuştu.
Suriye’nin yanında Irak’taki gelişmeleri de değerlendiren Yarar, “Irak’la da çok önemli bir tarihi koridor oluşturmaya başladık. O koridorun Trabzon’a da faydası olacak. Türkiye’ye sağlayacağı yıllık gelir tahmini 100 milyar dolar civarında. 2030’a kadar Türkiye’nin, bölgedeki terörü engellemesiyle ve çıkardığı enerji kaynaklarıyla amaçladığı ek gelir yaklaşık 40 milyar dolar” dedi.
Programın sonunda Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Faruk Kanca, Mete Yarar’a plaket takdim etti.

blank
Berkay Doğan tarafından
05 Mart, 2025 14:12 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

5000 Evler Sentetik Futbol Sahası Yenileniyor!

AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, projenin hayata geçirilmesi için gerekli ödeneğin tahsis edildiğini ve sürecin başladığını belirtti.

Saha Yenileme Süreci Başladı

Karabük’te futbol müsabakalarının en yoğun şekilde gerçekleştirildiği 5000 Evler Sentetik Futbol Sahası, uzun yıllardır hizmet verdiği için zemininin ekonomik ömrünü tamamlamıştı. Konuyla ilgili gerekli girişimlerin ardından Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından ödenek tahsis edilerek saha dönüşüm süreci resmen başlatıldı.

AK Parti Karabük İl Başkanı Ferhat Salt, sahanın sadece zemin yenileme değil, çevresinde yapılacak diğer projelerle birlikte daha modern bir spor tesisi haline getirileceğini vurgulayarak, teknik çalışmalar ve ihale sürecinin hızla tamamlanacağını ifade etti.

Modern ve Güvenli Bir Spor Alanı

Yapılacak çalışmalarla birlikte 5000 Evler Sentetik Futbol Sahası, gençlerin ve sporcuların daha güvenli ve modern bir ortamda spor yapabileceği bir merkeze dönüşecek. AK Parti’nin spor yatırımlarına verdiği önemin altını çizen İl Başkanı Salt, sadece bu proje ile sınırlı kalmayacaklarını, Karabük’te spor altyapısını güçlendirecek projeleri hayata geçirmeye devam edeceklerini söyledi.

Teşekkür Mesajı

İl Başkanı Ferhat Salt, sürecin başından itibaren desteklerini esirgemeyen Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak’a ve Karabük milletvekilleri Cem Şahin ile Ali Keskinkılıç’a teşekkür etti.

Ayrıca, projenin hazırlanması ve yürütülmesinde emeği geçen Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Güven ve müdürlük çalışanlarına da teşekkür ederek, çalışmaların en kısa sürede tamamlanacağını belirtti.

5000 Evler Sentetik Futbol Sahası’nın yenilenmesi, Karabük spor camiasına ve genç sporculara hayırlı olsun!

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.