Karabük Haber Postası Karabük Haber Postası

“Metale Sanal Yolculuk” Başlıyor

Gündem Yayın: 04.03.2021 10:13
Yazar:
“Metale Sanal Yolculuk” Başlıyor

Karabük Üniversitesi ve Karabük Ticaret ve Sanayi Odası işbirliği ile 1-5 Nisan 2021 tarihlerinde Uluslararası Demir-Çelik ve Demir Dışı Metaller Sanayi Sanal Fuarı (FENOFEM) gerçekleştirilecek.

FENOFEM Fuarı; konusunda uzman akademisyenleri, demir-çelik ve demir dışı metal sektöründe üretim, ihracat, hammadde tedariki çalışması yapan firmaları; TSO’larını, dernek ve birlikleri; Ar-Ge şirketlerini, bu alanla ilgilenmekte olan ve yurtdışı bağlantılar kurmak isteyen tüm ilgilileri bir araya getirmeyi hedefliyor.

“Metalin sanal yolculuğu” sloganıyla dijitalleşme hamlelerini yalnız Ar-Ge ve üretim çerçevesinde değil, iletişim ve ticari boyutuyla da hayata geçirmek istediğimiz bu fuarda; tüm dünyayla yeni bağlantılar kurmak, ticari ve teknolojik ilişkilere yeni boyutlar kazandırmak üzere yerinizi alın diyerek sektör temsilcilerini Fuara davet eden Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Mehmet Mescier, “3 Nisan 1937’de Türkiye’nin ‘Fabrikalar Kuran Fabrika’ ünvanlı ilk Demir Çelik Fabrikası’nın temellerinin atıldığı Türkiye’nin ilk ağır sanayi kenti Karabük’ün öncülük edeceği FENOFEM Uluslararası Sanayi Sanal Fuarına metal sektörünün tüm firmalarını, yine Karabük’ten başlayan bu girişime dahil olmaya davet ediyoruz.” dedi.

Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Refik Polat, “Karabük Üniversitesi tarafından Fuar süresi boyunca 1-3 Nisan 2021 tarihlerinde “V. Uluslararası Demir ve Çelik Sempozyumunu (UDCS 2021)” ve yine aynı tarihlerde “Uluslararası Entegre Kirlilik Önleme ve Kontrolü (EKÖK) Sempozyumu” aynı platform üzerinden online ve yüz yüze olarak gerçekleştirilecektir. Fuar katılımcıları ayrı sanal salonlarda sunulacak olan akademik bildirileri izleme fırsatı da bulabilecektir.” açıklamasında bulundu.

Türkiye’nin dijital vizyonu ve güçlü üretim gücünün de bir yansıması olan model sanal fuar, B2B platformu, T.C. Ticaret Bakanlığı onaylı www.globalpiyasa.com üyeliğiyle firmaları 7 dilde dünyaya tanıtmayı sürdürecek ve FENOFEM’ i geleceğe taşıyacak. Fuar salonuna girişte sektörel olarak gruplandırmalar yapılacak ve fiziksel fuarlara alternatif bir görsel çerçeve oluşturulacak.

https://expofenofem.globalpiyasa.com/tr/fairs.aspx

https://udcs21.karabuk.edu.tr/

Homepage – 2

Paylaş:

Görüş Bildir

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.

KBÜ’de Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu Kuruluyor

Manşet Yayın: 27.04.2024 13:04
KBÜ’de Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu Kuruluyor

Karabük Üniversitesi Rektörlüğünün Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu kurulması konusundaki teklifi Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından kabul edildi.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, yapay zekâ, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında 21’i lisans, 50’si ön lisans olmak üzere toplam 71 yeni program açılacağını ve bu programların bu yıl ÖSYM kılavuzuna dahil edileceğini ve bunların hangi üniversitelerde açılacağını açıkladı.

Karabük Üniversitesi Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu, kurulması kabul edilen üniversiteler arasında yer aldı. Bu kapsamda yeni meslek yüksekokulu bünyesinde Karabük Üniversitesinde Yapay Zekâ Operatörlüğü, Ön-yüz Yazılım Geliştirme, Oyun Geliştirme ve Programlama olmak üzere ön lisans programları ile öğrencilere donanımlı bir eğitim sunulacak.

İstanbul Teknik Üniversitesinde düzenlenen toplantıda konuşan YÖK Başkanı Erol Özvar, Yükseköğretim Kurulunun gelecek vizyonunun en önemli unsurları arasında yer alan yapay zekâ, dijitalleşme ve büyük veri alanlarını ülke açısından son derece stratejik bir mesele olarak gördüklerini belirtti. Dijital teknolojiler alanında yaşanan hızlı gelişmelere paralel olarak, ilgili bütün sektörlerde istihdam edilmek üzere nitelikli insan gücüne duyulan ihtiyacın arttığını ifade eden Özvar, yapay zekâ, yapay zekâ çözümleri, dijitalleşme ve büyük veri alanlarında ihtiyaç duyulan insan kaynağını karşılamak adına yeni lisans ve ön lisans programlarının açılmasına karar verdiklerini bildirdi.

21’i lisans, 50’si ön lisans olmak üzere toplam 71 yeni program açılacağını ve bu programların bu yıl ÖSYM kılavuzuna dahil edileceğini belirten Özvar, “Yeni programlar, Yükseköğretim Kurulunun önümüzdeki dönemde istihdamı önceleyen vizyonunun da bir göstergesi. İstihdam odaklı programları devreye sokarken işlevini kaybeden programları sistem dışına çekmeye devam ediyoruz. Bundan sonraki dönemde, bu yöndeki eğilim daha da güçlenecektir” dedi.

YÖK’ün kabulüyle birlikte Karabük Üniversitesi, öğrencilerine bilişim teknolojileri alanında daha kapsamlı bir eğitim imkanı sunmayı hedefliyor.

KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, yeni meslek yüksekokulunun kurulmasıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Yükseköğretim Kurulu tarafından alınan kararla Üniversitemizde Bilişim Teknolojileri Meslek Yüksekokulu kurulacak. Meslek Yüksekokulumuz bünyesinde yapay zekâ uygulamalarına ilişkin çalışmalar yürütmeye, ülkemize ve insanlığa faydalı olmaya, öğrencilerimize ileri teknoloji ve dijitalleşme alanlarında güçlü bir eğitim ve kariyer fırsatı sunmaya devam edeceğiz, Üniversitemize hayırlı olsun” dedi.

Yapay zekayı oldukça önemsediklerini belirten Rektör Kırışık, yapay zeka alanında yüksek lisans ve doktora başvurusunda bulunduklarını, yapay zeka çalışma takımı kurarak bu alanda çalışan akademisyenleri bir araya getirdiklerini ifade etti.