Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
03 Ağustos, 2017 13:16 tarihinde yayınlandı
0

Mesleki Eğitim iş birliği protokolü imzalandı

Yenice İlçesinde Orman Ürünleri ve Mobilya Sektöründe faaliyet gösteren firmalardan Karagül Kerestecilik Taşımacılık Turizm İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti adına Murat Karagül, Ören Ticaret A.Ş.  adına Salih ören ile SM Sandalye Masa San. Tic adına Abdullah Bastuğ ile stihdam Garantili Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü İmzalandı.

Yapılan bu protokoller ile, alanında başarılı öğrencilere işletmelerde istihdam imkânı tanıyacaklar. Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü’nün süresi 5 (beş) yıl olarak belirlenmiş olup İlçede  faaliyet gösteren, alanında başarılı Karagül Kerestecilik Taşımacılık Turizm İnşaat San. ve Tic. Ltd. ŞtiÖren Ticaret A.Ş. ile SM Sandalye Masa San. Tic. bu süre boyunca her eğitim öğretim yılında Yenice Çok Programlı Anadolu Lisesi Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanında öğrenim gören 12. Sınıf öğrencilerinden üç tanesine “İşletmelerde Beceri Eğitimi” yapabilmesi için gerekli imkanları sağlayacaktır. İşletmelerde Beceri Eğitimini tamamlayarak mezun olan bu 3(üç) öğrenciden en az iki tanesini de işletmesinde istihdam edecek.

Ayrıca, protokol süresi boyunca adı geçen işletmeler Yenice Çok Programlı Anadolu Lisesi Mesleki Eğitim (Çıraklık Eğitim) Merkezi Mobilya ve İç Mekan Tasarımı Alanında öğrenim gören öğrencilerden(çıraklardan) 5(beş) tanesinin İşletmelerde Beceri Eğitimi yapabilmesi için de gerekli imkanları sağlayacak ve bu öğrenciler mezun olduktan sonra en az 3(üç) tanesinin istihdamını sağlayacak.

İlçe Kaymakamı Muhammet Fatih Demirel, “Yapılan bu protokoller ile hem mesleki eğitime olan ilginin artmasını, hem de ilçemizde Orman Ürünleri ve Mobilya Sektöründe faaliyet gösteren firmalarımızın nitelikli elemen ihtiyacının karşılanmasını amaçlıyoruz” dedi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bir baslik ekleyin 96
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
16 Mayıs, 2026 17:06 tarihinde yayınlandı
0

Can Kuş’tan Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Seçimleriyle İlgili Açıklama

Safranbolu’da son günlerde kamuoyunun gündeminde yer alan Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı seçimleriyle ilgili tartışmalara ilişkin Can Kuş’tan açıklama geldi.

Kuş, vakıf yönetimine seçilme ve ardından istifa süreciyle ilgili kamuoyunda ortaya atılan iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Can Kuş, yaklaşık bir buçuk ay önce vakfın önemli isimlerinden Mustafa Şehirli ile Tarihi Çarşı’daki ofislerinde bir araya geldiklerini ifade ederek, görüşmede Safranbolu’nun kültürel geleceğine yönelik projelerin ele alındığını söyledi. Özellikle “Safranbolu’da Benim Hikâyem” projesi ile Safranbolu Lisesi eski mezunlarını bir araya getirecek çalışma grubunun gündemde olduğunu belirten Kuş, yoğun çalışma temposuna rağmen bu projelere gönüllü destek vermekten memnuniyet duyacağını dile getirdiğini aktardı.

10 Mayıs’ta gerçekleştirilen seçimli genel kurulda isminin yedek listeye yazıldığını sonradan öğrendiğini belirten Kuş, daha önce yaptığı görüşmelerde yoğun iş temposu nedeniyle aktif görev almak için zamana ihtiyaç duyduğunu ifade ettiğini söyledi. Buna rağmen yönetim kurulu seçiminde asil üyeliğe seçildiğini öğrendiğini kaydeden Kuş, mevcut yoğunluğu nedeniyle göreve gerekli zamanı ayıramayacağını düşünerek affını istediğini açıkladı.

İstifa süreciyle ilgili kamuoyunda ortaya atılan baskı iddialarına da açıklık getiren Can Kuş, dilekçesini, Safranbolu Lisesi mezunlarını bir araya getirecek çalışma grubunun başında bulunan Zafer Çamlıca ile yaptığı görüşmenin ardından, uygun zamanda iletilmek üzere teslim ettiğini söyledi.

Kuş, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Kamuoyunda iddia edildiği gibi, istifa dilekçemin zorla alındığına dair söylentiler kesinlikle gerçeği yansıtmamaktadır. Haberlerde adı geçen Vakıf Başkanı Şefik Yılmaz Dizdar, Emekli Tümgeneral Zafer Çamlıca ve değerli arkadaşım Cemil Belder’in bu süreçte üzerimde en ufak bir baskısı olmamıştır.”

Safranbolu’nun kültürel mirasına katkı sunan isimlere teşekkür eden Kuş, özellikle Şefik Yılmaz Dizdar’ın vakfa kazandırdığı vizyonun önemine dikkat çekti. Ayrıca Cemil Belder’in büyük emekleriyle hayata geçirilen Kalealtı Eğitim ve Kent Tarihi Müzesi’nin Türkiye’nin önde gelen kent müzeleri arasında gösterildiğini vurguladı.

Açıklamasının sonunda Safranbolu’ya olan bağlılığını dile getiren Can Kuş, “Safranbolu sevdalısı babam Aytekin Kuş’un evladı olarak, bu şehre duyduğum sevgi bana bırakılmış en güçlü mirastır. ‘Safranbolu’ adının geçtiği her yerde ve her zaman gönüllülük esasıyla şehrimizin bir neferi olmaya devam edeceğim. Çünkü; Başka Safranbolu yok. İyi ki Safranbolu var” ifadelerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin