Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Ağustos, 2024 00:22 tarihinde yayınlandı
0

Meslek lisesi öğrencileri SafranTech aracıyla Türkiye ikincisi oldu

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde meslek lisesi öğrencilerinin geliştirdiği SafranTech isimli elektrikli araç TEKNOFEST’te ivme ve verimlilik kategorilerinde Türkiye ikinciliği elde etmeyi başardı.

Safranbolu Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde kurulan SafranTech EC Takımı, ürettikleri elektrikli araçla TÜBİTAK Gebze Kampüsünde düzenlenen TEKNOFEST liseler arası elektrikli araç yarışmasına katıldı. İvme ve Verimlilik kategorisinde düzenlenen yarışmada SafranTech isimli elektrikli araçla Türkiye ikinciliği elde etmeyi başardı.

Her iki kategoride derece elde eden takımı tebrik eden Karabük Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, “Türkiye Yüzyılı şiarıyla mesleki ve teknik eğitime yönelik var olan toplumsal algıyı değiştirmeyi hedefleyen, öğrencilerimizin mesleki ilgi ve yeteneklerini tespit eden, iş başında eğitim imkanlarının artırıldığı, hızla değişen ve gelişen teknolojiyle uyum sağlamaları noktasında büyük hedefler ile yolumuzda güçlü adımlarla ilerliyoruz. TEKNOFEST 2024 sezonunda ülkemizin fabrikalar kuran fabrikası KARDEMİR A.Ş ’nin desteği ile katıldığı yarışmada SafranTech EC takımı bizleri gururlandırdı. Öğretmen ve öğrencilerimiz gece gündüz demeden büyük özveri ve fedakârlıkla çalışarak SafranTech elektrikli aracını hazırladı. Büyük çaba gösteren takımımız emeklerinin karşılığını aldı. SafranTech elektrikli aracının üretimine destek veren KARDEMİR A.Ş yönetimine ayrıca teşekkür ediyor, aracın hazırlanmasında emeği geçen Okul Müdürü Muammer Demirtaş, Müdür Yardımcıları Eyüp Sarıoğlu, Makbule Bostancı ve Okan Çetin, Bilişim ve Teknolojileri Öğretmenleri Cumhur Torun ve Muhammet Demir, Metal Teknolojileri Öğretmenleri Mehmet Çelik ve Tuğrul Akdemir, Makine Teknolojileri Öğretmeni Burhan Şimşek’i; öğrenciler Ahmetcan Doğangönül, Berenalp Gümüştaş, Yusuf Turgut, Berkant Kazangirler, Zeeshan Khan, Mustafa Aksoy, Yavuz Yumrutaş, Hasan Alpuğan, Talha Akın Subaşı, Ahmet Efe Çelik, Eren Aydın, Zafer Batuhan Şirin ve Yusuf Eymen Aydın’ı tebrik ediyor, başırılı çalışmalarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Para ve kupa ödülleri kazanan takım; ödüllerini TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın elinden aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
duzcede staj dolandiriciliginda 9 tutuklama nSZyFwhE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Düzce’de staj dolandırıcılığında 9 tutuklama

DÜZCE (İHA) – Düzce’de meslek lisesinde okuyan öğrencileri staj yapıyor gibi göstererek 72 öğrenci üzerinden haksız kazanç sağladığı şüphesiyle gözaltına alınan 21 kişiden 9’u tutuklandı, 1’i serbest kaldı, 11’i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, meslek liselerinde okuyan öğrencileri firmalarda çalışıyor gibi göstererek haksız yere teşvik, prim ve stajyer ücreti tahsil edildiği tespit edildi. Soruşturma kapsamında, tespiti yapılarak ifadesi alınan 72 müştekinin beyanları doğrultusunda yapılan araştırmalarda müştekilerden 29’unun Akçakoca ilçesinde faaliyet gösteren bir kurs merkezinin, bünyesinde kayıtlı olan öğrenciler olduğu, kişisel verilerini, rızaları ve bilgileri dışında farklı firmalarda ’stajyer’ olarak kaydedilmesi amacıyla Düzce’de bir lise yetkileri ile paylaştığı tespit edildi. Diğer 50 müştekinin bilgilerinin ise Düzce’de bir lise tarafından yine rızaları dışında farklı firmalarda ’stajyer’ olarak kaydedildiği, bu yöntemle şu ana kadar tespiti yapılan 72 kişi üzerinden ilgili firmaların usulsüz haksız yere teşvik, prim ve stajyer ücreti tahsil ettiği tespit edildi.

Konuyla ilgili olarak ilk etapta 12 kişi gözaltına alındı. Ardından derinleştirilen soruşturmada gözaltı sayısı 21’e yükseldi. Emniyetteki işlemlerinin ardından 21 şüpheli, sabah saatlerinde polis ekipleri tarafından adliyeye sevk edildi.

Şahıslardan B.K., B.M., E.C., G.Ç., H.Ç., M.Ş., R.K., Ş.K ve T.H. tutuklanırken, A.Ç.D, B.N.S, F.E, M.G, A.K.A, F.Ç, K.Ş, M.Y, O.D, A.K, D.K adli kontrol şartıyla salındı, 1 kişi ise serbest kaldı. Şahıslara yurt dışına çıkma yasağı getirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin