Meslek lisesi öğrencileri SafranTech aracıyla Türkiye ikincisi oldu - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Ağustos, 2024 00:22 tarihinde yayınlandı
0
0

Meslek lisesi öğrencileri SafranTech aracıyla Türkiye ikincisi oldu

Karabük’ün Safranbolu ilçesinde meslek lisesi öğrencilerinin geliştirdiği SafranTech isimli elektrikli araç TEKNOFEST’te ivme ve verimlilik kategorilerinde Türkiye ikinciliği elde etmeyi başardı.

Safranbolu Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde kurulan SafranTech EC Takımı, ürettikleri elektrikli araçla TÜBİTAK Gebze Kampüsünde düzenlenen TEKNOFEST liseler arası elektrikli araç yarışmasına katıldı. İvme ve Verimlilik kategorisinde düzenlenen yarışmada SafranTech isimli elektrikli araçla Türkiye ikinciliği elde etmeyi başardı.

Her iki kategoride derece elde eden takımı tebrik eden Karabük Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, “Türkiye Yüzyılı şiarıyla mesleki ve teknik eğitime yönelik var olan toplumsal algıyı değiştirmeyi hedefleyen, öğrencilerimizin mesleki ilgi ve yeteneklerini tespit eden, iş başında eğitim imkanlarının artırıldığı, hızla değişen ve gelişen teknolojiyle uyum sağlamaları noktasında büyük hedefler ile yolumuzda güçlü adımlarla ilerliyoruz. TEKNOFEST 2024 sezonunda ülkemizin fabrikalar kuran fabrikası KARDEMİR A.Ş ’nin desteği ile katıldığı yarışmada SafranTech EC takımı bizleri gururlandırdı. Öğretmen ve öğrencilerimiz gece gündüz demeden büyük özveri ve fedakârlıkla çalışarak SafranTech elektrikli aracını hazırladı. Büyük çaba gösteren takımımız emeklerinin karşılığını aldı. SafranTech elektrikli aracının üretimine destek veren KARDEMİR A.Ş yönetimine ayrıca teşekkür ediyor, aracın hazırlanmasında emeği geçen Okul Müdürü Muammer Demirtaş, Müdür Yardımcıları Eyüp Sarıoğlu, Makbule Bostancı ve Okan Çetin, Bilişim ve Teknolojileri Öğretmenleri Cumhur Torun ve Muhammet Demir, Metal Teknolojileri Öğretmenleri Mehmet Çelik ve Tuğrul Akdemir, Makine Teknolojileri Öğretmeni Burhan Şimşek’i; öğrenciler Ahmetcan Doğangönül, Berenalp Gümüştaş, Yusuf Turgut, Berkant Kazangirler, Zeeshan Khan, Mustafa Aksoy, Yavuz Yumrutaş, Hasan Alpuğan, Talha Akın Subaşı, Ahmet Efe Çelik, Eren Aydın, Zafer Batuhan Şirin ve Yusuf Eymen Aydın’ı tebrik ediyor, başırılı çalışmalarının devamını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Para ve kupa ödülleri kazanan takım; ödüllerini TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal’ın elinden aldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bolu belediyesinin vakfinda kurban vurgunu iddiasi 2 tutuklama KFPjw1Vf
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Nisan, 2026 08:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu Belediyesi’nin vakfında kurban vurgunu iddiası: 2 tutuklama

Bolu’da sabah saatlerinde jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonla gözaltına alınan 2 kişi sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Bolu Belediyesi’ne bağlı BolSev Vakfı’na yönelik yürütülen ve Belediye Başkanı Tanju Özcan ile Ali Sarıyıldız’ın tutuklandığı soruşturma derinleşiyor. 2025 yılında BolSev Vakfı tarafından vatandaşlardan kurban kesimi amacıyla bağış toplandı. Vakıf kayıtlarında kurbanlık hayvan alımı ya da kesimine dair tek bir işlem dahi yapılmadığı iddia edildi. Vakfın sosyal medya hesapları üzerinden “Kurbanlarınız ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak” ifadeleriyle çağrı yapıldı. Bağışların bu amaçla kullanılmadığı soruşturma dosyasına yansıdı. Tutuklu bulunan BolSev Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sarıyıldız’ın ifadesinde, “Bağışı kurban kesmek için değil, öğrencilere burs vermek için topladık” şeklinde savunma yaptığı öğrenildi. Soruşturma dosyasında şu ana kadar 36 kişinin mağdur sıfatıyla yer aldığı öğrenildi.

Tutuklandılar

Bu kapsamda sabah saatlerinde jandarma ekipleri tarafından vakıf yönetiminde yer alan Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Beykoz ve CHP’li Meclis Üyesi Aydan Özdemir gözaltına alındı. Bolu İl Jandarma Komutanlığı’na getirilen 2 kişinin işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünün ardından hastaneye sevk edilen Beykoz ve Özdemir jandarma araçlarıyla Bolu Adliyesi’ne getirildi. Savcılıktaki işlemlerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen 2 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin