Meslek liseliler gönüllere dokunuyor  - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
18 Nisan, 2019 14:27 tarihinde yayınlandı
0
0

Meslek liseliler gönüllere dokunuyor 

Milli Eğitim Bakanlığının “Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor” projesi kapsamında, kimsesiz, yaşlı ve engelliler ile ihtiyaç sahibi ailelerin evlerindeki tadilat ve tamirat işleri öğrenciler tarafından yapılıyor.
Safranbolu’da proje kapsamında önce belirlenen kriterlere uygun ailelerin tespiti yapıldı.
Daha sonra, Safranbolu Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşturulan öğrenci grubu, öğretmenleriyle birlikte belirlenen ailelerin ihtiyaçları doğrultusunda, eğitim aldığı bölüme göre çalışmaya başladı. Kimi eskiyen mutfak dolapları yenilirken bazıları dolapların gevşeyen kapakları ve kulplarının tamirini, kimi öğrenciler de elektrik tesisatı ve anahtarların tamir ve bakımıyla ve evin boyasıyla ilgilendi.
Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş projenin okullarda öğrenim gören öğrencilerin sahip oldukları millî, manevî, ahlaki, insanî ve kültürel değerleri geliştirmeleri, yardımlaşma, kardeşlik, merhamet, vicdan, birlik ve beraberlik duygularının pekiştirilmesi amacıyla uygulandığını ifade etti.
Gümüş, “ İlçemiz içinde tespit edilen belirli sayıdaki ihtiyaç sahibi yoksul veya muhtaç durumdaki kişilerin; evlerinin bölümlerinin küçük bakım ve onarımlarının evlerinde bulunan kullanılamaz veya eskimiş durumdaki eşyalarının tamir ya da değişim gerektiren küçük onarımlarının, hayatlarını kolaylaştırıcı bilgilendirme ya da yardımların, onları sevindirecek, mutlu edecek maddi ya da manevi dokunuşlar yapıyoruz. Bu faaliyetler ile gönüllere dokunarak, toplum içerisinde yardımlaşma ve dayanışma duygularının pekiştirerek, gelecek kuşaklara aktarmayı hedefliyoruz. Ayrıca bireylerin mutluluğu hem bizleri hem de öğrencilerimizi ayrıca mutlu ediyor. Projenin hayata geçirilmesinde desteklerinden dolayı Safranbolu Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer başta olmak üzere tüm idareci ,öğretmen ve öğrencilere teşekkür ediyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
d100da refuje carpan cip yatakla atti 4 yarali EDafpPJn
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Mayıs, 2026 16:15 tarihinde yayınlandı
0
0

D100’da refüje çarpan cip yatakla attı: 4 yaralı

Kastamonu’nun Tosya ilçesi D100 karayolunda cipin refüje çarptıktan sonra takla attığı kazada 4 kişi yaralandı. Kazazedelere çarpmamak için sürücüsünün ani manevra yaptığı otomobil de refüje çıktı.

Kaza, Tosya ilçesi D100 karayolu Aşağı Sanayi Kavşağında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Doğukan A. yönetimindeki 34 GNH 968 plakalı Peugeot marka cip, yağışın etkili olduğu yolda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi neticesinde refüje çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan cip takla attı. Kazada sürücü ile araçta bulunan Ayça A., Gökçe Ece A. ve Nil A. yaralandı. Yaralılar, olay yerine çağrılan sağlık ekiplerince Tosya Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Sürücüsü öğrenilemeyen 34 SH 066 plakalı Toyota marka otomobil de kaza yapan ciptekilere çarpmamak için sürücüsünün ani manevra yapması neticesinde refüje çarptı. İkinci kazada yaralanan olmadı. Kazadan yara almadan kurtulan otomobil sürücüsü, “Kazayı gördüm, gördüğüm an ayağımı frene attım. Duramayınca da refüje çıktım. Allah’tan bir şey yok, sadece lastiğim patladı” dedi.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin