Meslek liseliler gönüllere dokunuyor  - Karabük Haber Postası
Karabük
İmsak 05:19
Güneş 06:45
Öğle 13:02
İkindi 16:26
Akşam 19:09
Yatsı 20:29
İftara son --:--
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
18 Nisan, 2019 14:27 tarihinde yayınlandı
0
0

Meslek liseliler gönüllere dokunuyor 

Milli Eğitim Bakanlığının “Meslek Lisesi Öğrencileri Ailelerimizle Buluşuyor” projesi kapsamında, kimsesiz, yaşlı ve engelliler ile ihtiyaç sahibi ailelerin evlerindeki tadilat ve tamirat işleri öğrenciler tarafından yapılıyor.
Safranbolu’da proje kapsamında önce belirlenen kriterlere uygun ailelerin tespiti yapıldı.
Daha sonra, Safranbolu Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşturulan öğrenci grubu, öğretmenleriyle birlikte belirlenen ailelerin ihtiyaçları doğrultusunda, eğitim aldığı bölüme göre çalışmaya başladı. Kimi eskiyen mutfak dolapları yenilirken bazıları dolapların gevşeyen kapakları ve kulplarının tamirini, kimi öğrenciler de elektrik tesisatı ve anahtarların tamir ve bakımıyla ve evin boyasıyla ilgilendi.
Safranbolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Gümüş projenin okullarda öğrenim gören öğrencilerin sahip oldukları millî, manevî, ahlaki, insanî ve kültürel değerleri geliştirmeleri, yardımlaşma, kardeşlik, merhamet, vicdan, birlik ve beraberlik duygularının pekiştirilmesi amacıyla uygulandığını ifade etti.
Gümüş, “ İlçemiz içinde tespit edilen belirli sayıdaki ihtiyaç sahibi yoksul veya muhtaç durumdaki kişilerin; evlerinin bölümlerinin küçük bakım ve onarımlarının evlerinde bulunan kullanılamaz veya eskimiş durumdaki eşyalarının tamir ya da değişim gerektiren küçük onarımlarının, hayatlarını kolaylaştırıcı bilgilendirme ya da yardımların, onları sevindirecek, mutlu edecek maddi ya da manevi dokunuşlar yapıyoruz. Bu faaliyetler ile gönüllere dokunarak, toplum içerisinde yardımlaşma ve dayanışma duygularının pekiştirerek, gelecek kuşaklara aktarmayı hedefliyoruz. Ayrıca bireylerin mutluluğu hem bizleri hem de öğrencilerimizi ayrıca mutlu ediyor. Projenin hayata geçirilmesinde desteklerinden dolayı Safranbolu Kaymakamı Dr. Fatih Ürkmezer başta olmak üzere tüm idareci ,öğretmen ve öğrencilere teşekkür ediyorum” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bartinda 4 aracli zincirleme kaza 2 yarali xfFYHMOa
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Mart, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Bartın’da 4 araçlı zincirleme kaza: 2 yaralı

Bartın-Zonguldak karayolunda 4 aracın karıştığı zincirleme kazada ortalık savaş alanına dönerken, araçlarda bulunan 2 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Bartın’dan Zonguldak istikametine seyir eden 4 araç birbirine çarptı. Feci kazada araçlardan biri karşı şeride geçerken ortalık savaş alanına döndü. Orta refüjdeki aydınlatma direğinin devrildiği kazada araç parçaları ise yola savruldu. Çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık ekibinin sevk edildiği kazada, yol uzun süre çift şeritli olarak trafiğe kapandı. Kazada araçlarda bulunan 2 kişi, Bartın Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, yaralıların sağlık durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Kazadan yaklaşık 1 saat sonra araçlardan biri çekici yardımıyla kaldırılırken, yolun tek şeridi ulaşıma açıldı. Elektrik enerjisinin kesildiği yoldan araçların kaldırılması çalışması sürüyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin