Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
14 Haziran, 2022 13:39 tarihinde yayınlandı
0

Meslek Liselerinin Üretim Kapasitesi Artıyor

İl Millî Eğitim Müdürü  Nevzat Akbaş beraberinde Şube Müdürü Nural Kuyrukcu ile birlikte Safranbolu Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek BAKKA tarafından hibe almaya hak kazanan “Emeğin Başkenti Karabük İstihdamın Merkezi Oluyor” isimli İl Milli Eğitim Müdürlüğü projesi kapsamında Okula kurulan CNC Fiber Lazer Kesim Makinesi/CNC Ahşap Kesme ve Kazıma Makinesi hakkında okul idarecilerinden ve bölüm şefinden bilgi aldı.

Ziyaret kapsamında değerlendirmelerde bulunan İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, okula alınan makineler ile Mesleki Eğitimde döner sermaye kapsamındaki üretimin artmasına yol açacağını belirterek, “Meslek Liselerimizde büyük bir değişime ve dönüşüme başladık. Meslek Liselerimiz üretim odaklı çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Mesleki ve Teknik Eğitim Okullarımızın döner sermaye gelirlerinin artırılması ve mevcut kaynakların verimli kullanılması önem arz etmektedir. Mesleki Eğitimin niteliğinin artırılması için merkezî bütçeden sağlanan finansmanın yanında ek finansman ihtiyacının karşılanması amacıyla kaynak çeşitlendirilmesine ihtiyaç vardır. Alınan makineler meslek lisemizin üretim çeşitliğini ve kapasitesini daha da artıracak ve bu ihtiyaca cevap verecektir.

#KaragünDostu Meslek Liselerimiz İlimizin ve Ülkemizin kalkınmasında önemli destek sağlamaya devam edecektir. Meslek Liselerimizde ihtiyaca uygun modern makinalar ile donatıp, artan üretim kapasitesini daha da ileri seviyeye çıkartıp, daha çok çeşitli üretimin yanı sıra kalifiyeli öğrenci yetiştirecek ve ülke ekonomisine maddi katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.  (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
tokatta ataturk koprusu taskin riskine karsi yaya trafigine kapatildi tFJy8gjK
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Mayıs, 2026 00:15 tarihinde yayınlandı
0 0

Tokat’ta Atatürk Köprüsü, taşkın riskine karşı yaya trafiğine kapatıldı

Tokat’ta debisi yükselen Yeşilırmak üzerindeki Atatürk köprüsü yaya trafiğine kapatıldı.

Tokat il genelinde etkili olan yağışların ardından debisi yükselen Yeşilırmak’ta taşkın riskine karşı ekiplerin çalışmaları gece boyunca sürdü. Irmağın taşıdığı malzeme gün boyu iş makineleriyle temizlendi. Köprü çevresinde toplanan vatandaşlar güvenlik güçleri tarafından bölgeden uzaklaştırıldı. Ekipler, muhtemel tehlikeye karşı köprü girişlerine emniyet şeridi çekerek vatandaşların yaklaşmasına izin vermedi. Dron ile görüntülenen bölgede Yeşilırmak’taki yüksek debi ve köprü çevresindeki yoğun önlem dikkat çekti.

Bizi sosyal medyadan takip edin