Reklam
Reklam

Meslek Liselerinin Üretim Kapasitesi Artıyor

Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
14 Haziran, 2022 13:39 tarihinde yayınlandı
0

İl Millî Eğitim Müdürü  Nevzat Akbaş beraberinde Şube Müdürü Nural Kuyrukcu ile birlikte Safranbolu Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek BAKKA tarafından hibe almaya hak kazanan “Emeğin Başkenti Karabük İstihdamın Merkezi Oluyor” isimli İl Milli Eğitim Müdürlüğü projesi kapsamında Okula kurulan CNC Fiber Lazer Kesim Makinesi/CNC Ahşap Kesme ve Kazıma Makinesi hakkında okul idarecilerinden ve bölüm şefinden bilgi aldı.

Ziyaret kapsamında değerlendirmelerde bulunan İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, okula alınan makineler ile Mesleki Eğitimde döner sermaye kapsamındaki üretimin artmasına yol açacağını belirterek, “Meslek Liselerimizde büyük bir değişime ve dönüşüme başladık. Meslek Liselerimiz üretim odaklı çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Mesleki ve Teknik Eğitim Okullarımızın döner sermaye gelirlerinin artırılması ve mevcut kaynakların verimli kullanılması önem arz etmektedir. Mesleki Eğitimin niteliğinin artırılması için merkezî bütçeden sağlanan finansmanın yanında ek finansman ihtiyacının karşılanması amacıyla kaynak çeşitlendirilmesine ihtiyaç vardır. Alınan makineler meslek lisemizin üretim çeşitliğini ve kapasitesini daha da artıracak ve bu ihtiyaca cevap verecektir.

#KaragünDostu Meslek Liselerimiz İlimizin ve Ülkemizin kalkınmasında önemli destek sağlamaya devam edecektir. Meslek Liselerimizde ihtiyaca uygun modern makinalar ile donatıp, artan üretim kapasitesini daha da ileri seviyeye çıkartıp, daha çok çeşitli üretimin yanı sıra kalifiyeli öğrenci yetiştirecek ve ülke ekonomisine maddi katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.  (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin

Karabük’te Minik Başkan vaadini tuttu

9ff7a5c2 9e1c 4256 8a9c 236f726d125a
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
19 Haziran, 2026 10:56 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Demirçelik İlkokulu 2-B sınıfı başkanı seçilen Melis Kaplan’ın seçim vaadini gerçekleştirdi.

Seçimi kazanırsa Belediye Başkanı Çetinkaya’yı sınıfa getireceğini vaat eden Melis’in davetine icabet eden Çetinkaya, minik öğrencilerle bir araya geldi.

Demirçelik İlkokulu 2-B sınıfı başkanlık seçimlerinde arkadaşlarına, “Beni seçerseniz Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya’yı sınıfımıza getireceğim” vaadinde bulunan Melis Kaplan, seçimi kazandı. Minik başkanın bu davetini geri çevirmeyen Başkan Çetinkaya, okula ziyaret gerçekleştirerek Melis’in vaadini yerine getirdi.

Ziyarette Başkan Çetinkaya ile keyifli bir sohbet gerçekleştiren 2-B sınıfı öğrencileri, belediyenin sosyal tesislerini çok beğendiklerini, özellikle havuzlu bahçede çok eğlendiklerini dile getirerek teşekkür ettiler.

Ziyarete ilişkin açıklamalarda bulunan Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, çocukların saf ve temiz dünyasında yer almaktan gurur duyduğunu belirterek şunları söyledi;

“Demirçelik İlkokulu 2-B sınıfının yeni başkanı Melis Kaplan evladımız, arkadaşlarına çok güzel bir vaatte bulunmuş. Biz de onun bu güzel heyecanına ortak olmak ve arkadaşlarına karşı mahcup olmasını önlemek için bugün buradayız. Sözünün arkasında duran Melis başkanı canıgönülden tebrik ediyorum. Bugün çocuklarımızın gözlerindeki o ışığı görmek, hele ki belediyemizin sosyal tesislerini, özellikle de havuzlu bahçemizi bu kadar çok beğendiklerini onlardan duymak bizleri fazlasıyla mutlu etti. Geleceğimizin teminatı olan yavrularımız için Karabük’te sosyal ve eğlenceli alanları artırmaya, onlara daha güzel bir şehir bırakmak için çalışmaya devam edeceğiz.”

Ziyaret, Başkan Çetinkaya’nın öğrencilere başarı dilekleri ve günün anısına çekilen hatıra fotoğrafıyla sona erdi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin