Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
14 Haziran, 2022 13:39 tarihinde yayınlandı
0

Meslek Liselerinin Üretim Kapasitesi Artıyor

İl Millî Eğitim Müdürü  Nevzat Akbaş beraberinde Şube Müdürü Nural Kuyrukcu ile birlikte Safranbolu Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek BAKKA tarafından hibe almaya hak kazanan “Emeğin Başkenti Karabük İstihdamın Merkezi Oluyor” isimli İl Milli Eğitim Müdürlüğü projesi kapsamında Okula kurulan CNC Fiber Lazer Kesim Makinesi/CNC Ahşap Kesme ve Kazıma Makinesi hakkında okul idarecilerinden ve bölüm şefinden bilgi aldı.

Ziyaret kapsamında değerlendirmelerde bulunan İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, okula alınan makineler ile Mesleki Eğitimde döner sermaye kapsamındaki üretimin artmasına yol açacağını belirterek, “Meslek Liselerimizde büyük bir değişime ve dönüşüme başladık. Meslek Liselerimiz üretim odaklı çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Mesleki ve Teknik Eğitim Okullarımızın döner sermaye gelirlerinin artırılması ve mevcut kaynakların verimli kullanılması önem arz etmektedir. Mesleki Eğitimin niteliğinin artırılması için merkezî bütçeden sağlanan finansmanın yanında ek finansman ihtiyacının karşılanması amacıyla kaynak çeşitlendirilmesine ihtiyaç vardır. Alınan makineler meslek lisemizin üretim çeşitliğini ve kapasitesini daha da artıracak ve bu ihtiyaca cevap verecektir.

#KaragünDostu Meslek Liselerimiz İlimizin ve Ülkemizin kalkınmasında önemli destek sağlamaya devam edecektir. Meslek Liselerimizde ihtiyaca uygun modern makinalar ile donatıp, artan üretim kapasitesini daha da ileri seviyeye çıkartıp, daha çok çeşitli üretimin yanı sıra kalifiyeli öğrenci yetiştirecek ve ülke ekonomisine maddi katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.  (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
teknofestte ikinci olan artvin fen lisesi ogrencileri roket projesiyle bu yil birinciligi hedefliyor 4CKcDmDJ
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Mayıs, 2026 16:37 tarihinde yayınlandı
0
0

TEKNOFEST’te ikinci olan Artvin Fen Lisesi öğrencileri roket projesiyle bu yıl birinciliği hedefliyor

Artvin Fen Lisesi öğrencilerinin hazırladığı roket projeleri TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda sergilenirken, gençlerin hedefi TEKNOFEST’te şampiyonluk oldu.

Artvin Fen Lisesi’nde “TÜBİTAK Bilim Fuarları Destekleme Programı” kapsamında düzenlenen fuarda, öğrencilerin yıl boyunca öğretmenleri rehberliğinde hazırladığı 19 proje ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Fizik, kimya, biyoloji, matematik ve teknoloji alanlarında hazırlanan projeler arasında özellikle roket çalışmaları yoğun ilgi gördü.

Okul bahçesinde öğrenciler tarafından hazırlanan roketlerin daha küçük ölçekli deneme uçuşları da gerçekleştirildi. Güvenlik önlemleri altında yapılan denemelerde roketler başarılı şekilde havalanırken, öğrenciler ve öğretmenler denemeleri alkışlarla takip etti. Başarıyla tamamlanan gösteri, fuara katılanlardan büyük beğeni topladı.

Okul Müdürü Erdoğan Öztürk, yaptığı açıklamada “Artvin Fen Lisesi olarak yalnızca akademik başarıya değil, öğrencilerimizin bilimsel, sosyal ve kültürel gelişimine de büyük önem veriyoruz. Bilim Fuarı kapsamında 44 öğrencimiz ve 12 danışman öğretmenimizle birlikte hazırladığımız 19 projeyi sergiliyoruz. Okulumuzda keman çalan da bizim öğrencimiz, bilimsel projeleri hazırlayan da bizim öğrencimiz. TEKNOFEST roket yarışmalarında da önemli çalışmalar yürütüyoruz. Öğrencilerimizin hazırladığı mini roket gösterisi beklentilerimizin üzerinde geçti. Geçtiğimiz yıl TEKNOFEST roket yarışmalarında ikinci olduk. Bazı teknik aksaklıklara rağmen önemli bir başarı elde ettik. Bu yıl daha iddialıyız. Öğrencilerimiz büyük emek veriyor. Hedefimiz TEKNOFEST’te birincilik elde etmek” ifadelerini kulandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin