Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
14 Haziran, 2022 13:39 tarihinde yayınlandı
0

Meslek Liselerinin Üretim Kapasitesi Artıyor

İl Millî Eğitim Müdürü  Nevzat Akbaş beraberinde Şube Müdürü Nural Kuyrukcu ile birlikte Safranbolu Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret ederek BAKKA tarafından hibe almaya hak kazanan “Emeğin Başkenti Karabük İstihdamın Merkezi Oluyor” isimli İl Milli Eğitim Müdürlüğü projesi kapsamında Okula kurulan CNC Fiber Lazer Kesim Makinesi/CNC Ahşap Kesme ve Kazıma Makinesi hakkında okul idarecilerinden ve bölüm şefinden bilgi aldı.

Ziyaret kapsamında değerlendirmelerde bulunan İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, okula alınan makineler ile Mesleki Eğitimde döner sermaye kapsamındaki üretimin artmasına yol açacağını belirterek, “Meslek Liselerimizde büyük bir değişime ve dönüşüme başladık. Meslek Liselerimiz üretim odaklı çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Mesleki ve Teknik Eğitim Okullarımızın döner sermaye gelirlerinin artırılması ve mevcut kaynakların verimli kullanılması önem arz etmektedir. Mesleki Eğitimin niteliğinin artırılması için merkezî bütçeden sağlanan finansmanın yanında ek finansman ihtiyacının karşılanması amacıyla kaynak çeşitlendirilmesine ihtiyaç vardır. Alınan makineler meslek lisemizin üretim çeşitliğini ve kapasitesini daha da artıracak ve bu ihtiyaca cevap verecektir.

#KaragünDostu Meslek Liselerimiz İlimizin ve Ülkemizin kalkınmasında önemli destek sağlamaya devam edecektir. Meslek Liselerimizde ihtiyaca uygun modern makinalar ile donatıp, artan üretim kapasitesini daha da ileri seviyeye çıkartıp, daha çok çeşitli üretimin yanı sıra kalifiyeli öğrenci yetiştirecek ve ülke ekonomisine maddi katkı sağlamaya devam edeceğiz” dedi.  (Nurettin Acar)

Bizi sosyal medyadan takip edin
e2e7dcfb 77d3 42c3 b555 fd98e59fd9e5
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
13 Mayıs, 2026 13:31 tarihinde yayınlandı
0

KARÇEL emekçilerine toplu sözleşme ziyareti

Özçelik-İş Sendikası Karabük Şube Başkanı Kenan Yılmaz ve Şube Yönetim Kurulu üyeleri, KARÇEL çalışanlarını ziyaret ederek geçtiğimiz günlerde başarıyla imzalanan 2026-2027 yıllarını kapsayan Toplu İş Sözleşmesi’nin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Gerçekleştirilen ziyarette işçilerle bir araya gelen sendika yöneticileri, sözleşme sürecinde elde edilen kazanımlar hakkında değerlendirmelerde bulunurken, birlik ve beraberlik mesajları verdi. Emekçilerin gösterdiği dayanışmanın önemine dikkat çeken Özçelik-İş Sendikası Şube Başkanı Kenan Yılmaz, imzalanan sözleşmenin çalışanların haklarını koruyan ve çalışma şartlarını iyileştiren önemli kazanımlar içerdiğini ifade etti.

KARÇEL emekçileriyle samimi bir ortamda gerçekleşen buluşmada, işçilerin talep ve görüşleri de dinlenirken, sendika yönetimi her zaman çalışanların yanında olmaya devam edeceklerini belirtti.

Ziyaret sonunda, 2026-2027 Toplu İş Sözleşmesi’nin tüm KARÇEL çalışanlarına ve ailelerine hayırlı olması temennisinde bulunuldu.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin