Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
22 Mart, 2022 14:04 tarihinde yayınlandı
0

Meslek Liselerinin Üretim Kapasitesi Artıyor

(Haber Merkezi) İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, Covid-19 sürecinde maske, dezenfektan, yüzey temizleyici gibi bir çok üretim ile gündem olan Meslek Liselerinin aynı hızıyla sıfır atık projesi ile kütüphane, kedi ve köpek evleri, sandalye, masa, sehpa gibi yine bir çok üretim ile gündem olmaya devam ettiğini söyledi.

Müdürlük yöneticileri ile bir araya gelerek haftalık değerlendirme toplantısı yapan İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş;  “Temel Eğitimde 10.000 Okul”, “Çevre Dostu 1.000 Okul” projeleri ve Meslek Liselerindeki Sıfır Atık Üretimine  ilişkin genel durum değerlendirilmesi yaptı. Akbaş,  toplantıda alınan kararların hassasiyetle takip edilmesi, okullarda uygulamaların yerinde incelenmesi ve çalışmaların rapor haline getirilmesi noktasında yöneticilere talimatlar verdi.

“TEMEL EĞİTİMDE FARKINDALIK KAZANDIRAN EĞİTİMLER VERİLİYOR” 

“Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi”‘nin Bakanlık  ile eş zamanlı olarak başladığını ve sürecin başarılı bir şekilde devam ettiğini kaydeden Akbaş, “Bilindiği gibi Millî Eğitim Bakanlığımız tarafından okullar arası başarı ve imkân farklılıklarını azaltmak ve eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek amacıyla “Temel Eğitimde 10.000 Okul Projesi” hayata geçirildi. “Temel Eğitimde 10.000 Okul” Projesi kapsamında ilimizde seçilen temel eğitim okullarının altyapısının güçlendirilmesinden eğitim ortamlarının zenginleştirilmesine kadar çok sayıda destek uygulamaya geçirilecek. Öğretmenlerimize yönelik ilk yardım farkındalık eğitimleri, ve öğrencilerimiz için psikososyal gelişim destek eğitimleri proje kapsamında devam etmektedir. Öğrencilerimizin kültür, sanat ve spor etkinliklerine katılımlarını desteklemek üzere çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir. Ulusal ve uluslararası düzenlen yarışmalara ilimizden mutlaka katılım sağlanıyor. Yarışmaların neticesinde ise Dünya ve Türkiye dereceleri alarak yapılan çalışmalarımız taçlandırıyoruz. İnanıyorum ki önümüzdeki günlerde daha büyük çok başarılara imza atacağız” dedi.

“ÖĞRENCİLERİMİZE YÖNELİK ÇEVRE BİLİNCİ ETKİNLİKLERİ ARTIRILIYOR” 

“Çevre Dostu 1.000 Okul”  projesinin uygulama safhasında önemli adımların  atıldığını belirten Akbaş,  proje kapsamında seçilen 6 okulda   maliyet hesapları yapılarak, led ışıklandırma, fotoselli musluklar, enerji tüketim kontrol göstergeleri, güneş enerjisinden yararlanma, kompost yapımı, yağmur suyunu sulama suyu olarak kullanma, öğrencilere  çevre bilinci, sıfır atık eğitimlerinin verilmesi planlandığını aktardı.

“Çevre Dostu 1.000 Okul”  projesi ile tüm ilçelerde sıfır atık kütüphanelerinin oluşturulacağının altını çizen Akbaş,  bu kapsamda ilçe yöneticilerine talimat verildiğini söyledi.

“MESLEK LİSELERİMİZİN ÜRETİM KAPASİTESİ ARTIYOR” 

Covid-19 sürecinde maske, dezenfektan, yüzey temizleyici gibi bir çok üretim ile gündem olan Meslek Liselerinin aynı hızıyla sıfır atık projesi ile kütüphane, kedi ve köpek evleri, sandalye, masa, sehpa gibi yine bir çok üretim ile gündem olamaya devam ettiği bilgisini veren Müdür  Akbaş, üretim planlamasının okullarda kullanıma uygun materyallere ağırlık verilerek hazırlandığını belirterek, meslek liselerinin kendilerine geniş bir yelpazede hareket alanı oluşturduklarını ifade etti.

Milli Eğitimim Bakanlığının emir ve talimatlarının okul ve kurum müdürlerine de iletilmesinin ve uygulama bütünlüğü açısından da birlik içinde olmanın önemine değinen İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş; “Okul ve kurumlarımızda işlerin nasıl yürütüldüğünü zaman zaman bizzat yerinde görelim. Öğrenci devamsızlığı, taşımalı eğitim, DYK ve ders dışı eğitim programları, pansiyonlu okullarımız, işbaşı eğitimlerimizin takibi son derece önemlidir. Bu saydığımız konularda öğrenci devamsızlığını tespit ettiğimiz ilk ders saatinde veli ile irtibata geçelim.” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
doktorlar mangal senliginde bulustu viW5mSJL
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Haziran, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0 0

Doktorlar mangal şenliğinde buluştu

Karadeniz Ereğli’de faaliyet gösteren Anadolu Hastanesi’nin geleneksel hale getirdiği mangal şenliği, Köseağzı mevkisinde gerçekleştirildi. Hastane yönetimi ve doktorların katıldığı etkinlikte katılımcılar yoğun çalışma temposuna kısa bir ara vererek moral depoladı.

Samimi bir atmosferde gerçekleşen organizasyonda doktorlar ve yönetim kadrosu bir araya gelerek sohbet etme ve kaynaşma fırsatı buldu. Birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği etkinlikte katılımcılar keyifli anlar yaşadı.

Genel Müdür Dr. Evrim Balbaloğlu, etkinliğin önemine değinerek, “Sağlık hizmetlerinde başarının temelinde güçlü bir ekip ruhu yatıyor. Doktorlarımız ve yönetim kadromuzla bir araya geldiğimiz bu tür organizasyonlar, hem moral ve motivasyonumuzu artırıyor hem de çalışma arkadaşlarımız arasındaki iletişimi ve dayanışmayı güçlendiriyor. Yoğun çalışma temposu içerisinde bir araya gelerek güzel vakit geçirmek, kurumsal bağlarımızı daha da kuvvetlendiriyor. Bu tür etkinlikleri yalnızca geleneksel bir buluşma olarak değil, ekip ruhunu canlı tutan önemli organizasyonlar olarak görüyoruz. Bundan sonraki süreçte de bu tür etkinlikleri sık sık düzenleyerek bir araya gelmeye devam edeceğiz” dedi.

Etkinlik gün boyunca devam ederken, katılımcılar hem güzel havanın hem de birlikte vakit geçirmenin keyfini yaşadı.

Bizi sosyal medyadan takip edin