karabuk
İmsak 05:39
Güneş 07:03
Öğle 13:05
İkindi 16:20
Akşam 18:57
Yatsı 20:16
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
Karabük Postası tarafından
05 Ekim, 2021 08:19 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Mescitten restorana çevrilen bina mühürlendi

Safranbolu ilçesine bağlı Tokatlı köyünde mezarlık içerisinde mescitten restorana çevrilen binanın mühürlenmesini köylüler kurban keserek kutladı. Geçtiğimiz Nisan ayında iddiaya göre, Tokatlı köyünde bulunan mezarlıklar dökülen hafriyat nedeniyle toprak altında kalması ve mezarlık içerisinde bulunan mescit restorana dönüştürülmesi köylüler ile muhtarı karşı karşıya getirmişti. Olayın büyümesi ve kavgaya dönüşmesi üzerine Safranbolu Kaymakamlığı çalışmaları durdurma kararı alarak olayla ilgili inceleme başlatmıştı. Yapılan incelemelerin ardından 3194 sayılı İmar Kanunun 32.maddesi gereğince mezarlık içerisindeki restoranın mühürlenmesine karar verildi. Alınan karardan mutluluk duyan köylüler kuran okutup kurban kesti. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan köylülerden Mehmet Bal, “Burası yeniden mescit olarak kullanılacak. Bunlar burayı terk edecekler. Mezarlığın içinde mesire alanı olmaz. Aşağıda 200’e yakın mezar var. 100’ü sahipli. O mezarlar toprak altında, çıkarılmasını istiyoruz. 3 bin 500 kamyon hafriyat var burada. Bunların çıkarılması için elimizden geleni yapacağız. 5.5 aydır yorulduk. En sonunda hallettik kurbanımızı kestik” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
tc
Avatarı
İlyas Erbay
10 Mart, 2026 13:17 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 2dk

TÜRKİYE’Yİ SAVAŞA DAHİL ETMEK İÇİN İNATLA HER YOLU DENİYORLAR

Mossad ve CIA Türkiye'yi savaşa dahil etmek için, başından buyana yoğun çaba harcıyor. Türkiye'nin yürüttüğü soğukkanlı ve akılcı politika nedeniyle şimdilik başaramadılar. Bunu Azerbaycan üzerinden de denediler. Aliyev başlangıçta yüksek perdeden tepki gösterse de, iki ülke arasındaki tansiyon Pezeşkiyan'ın Aliyevi telefonla aramasından sonra düştü.

Türkiye’yi bu tuzağa düşüremeyeceklerinin, savaşı bölgeye yayamayacaklarının farkındalar Fakat denemekten de vaz geçmiyorlar.

ABD ve İsrail, İran'dan bu kadarını beklemiyorlardı. Aylarca, bu savaşa hazırlandılar. Bölgeye eşi benzeri görülmemiş bir kuvvet yığdılar.
İran çok büyük bir yıkım yaşamasına rağmen dişli çıktı. ABD nin bölge ülkelerindeki üslerini yerle bir etti. ABD donanmasının savaş gemileri Hindistan limanlarına sığınmak zorunda kaldı. Telaviv harabeye döndü.
ABD ve İsrail asker ve teçhizat kayıplarını gizliyor. ABD nin geçen hafta 6 olan asker kaybı 7 ye yükselmişti, dün sabaha karşı Trump asker kaybımız 8 oldu dedi. Nedense rakamların önüne sıfırları koymak işlerine gelmiyor.
İran'ın elinde çok sayıda esir ABD askerleri var. Bu İran için büyük bir kozdur.

TESADÜFÜN BU KADARI !

Dün ABD Adana Konsolosluğunu arayarak, bölgeyi terkedin, binayı boşaltın talimatı gönderdi.
Peşinden Güneydoğu Anadolu bölgesinde tehlike düzeyini en yüksek seviye olan 4. seviyeye yükselttiler.
Ne tesadüftür ki, Bu kararlardan sonra, İran’dan Türkiye’ye füze atıldı Doğu Akdeniz'deki NATO sistemi füzeyi tespit ederek etkisiz hale getirdi. Füzenin parçaları Gaziantep'e düştü. 74 yıldır NATO ya üyeyiz. İlk kez, küçükte olsa bir faydasını gördük. Füzeyi NATO yerine bizim savunma sistemlerimiz imha etseydi güven açısından daha hoş olurdu.
Büyük ihtimalle füze İran içindeki MOSSAD ve CIA unsurları tarafından fırlatıldı. Daha zayıf bir ihtimalle de İran ordusu içinde rejimin sonunu getirmek isteyen birileri fırlattı.

TRUMP KIVIRMAYA MI BAŞLADI ?

Türkiye saatiyle Pazartesi gece yarısına doğru
Trump "Savaş neredeyse tamamlandı" dedi.
Savaşın “planlanandan çok daha hızlı ilerlediğini, İran’ın donanması, hava gücü ve füze kapasitesinin büyük ölçüde yok edildiğini savundu. CBS News’e konuşan Trump, savaşın beklenenden çok daha hızlı ilerlediğini belirterek İran’ın askeri kapasitesinin büyük ölçüde etkisiz hale getirdik dedi.

Trump, “Bence savaş planlanandan çok daha ileride. Neredeyse tamamen tamamlandı diyebilirim” ifadelerini kullandıktan 2 saat sonra "İranda İşimiz henüz bitmedi" şeklinde bir açıklama daha yaptı. Bunlar her zamanki gibi çelişkili ifadeler.
Trump savaşı bitirmek istese de Netanyahu istemiyor.

Trump'ın iplerinin Netanyahu'nun elinde olduğunu, Epstein dosyası ile tehdit ettiğini artık bütün dünya biliyor. ABD de savaşın büyük maliyeti konuşulmaya başladı. Ölen ABD askerlerinin tabutları ardı ardına geldiğinde Trump'a baskılar artacaktır. Tüm dünyada artan petrol fiyatları da büyük tepkilere neden oluyor.
Çin ve Rusya'nın da İran'a el altından destek verdiğini biliyoruz.

BAŞARAMADILAR, BAŞARMIŞ GİBİ YAPACAKLAR

Trump "Harika iş çıkardık, biz onları vurmasaydık onlar bizi vuracaktı. Herşeylerini yok ettik" söylemleriyle savaşı bitirmek için bahaneler üretmeye başladı.

Tüm dünyaya rezil oldular. Artık savaşı bir an önce bitirmekten başka çareleri yok.

İlyas Erbay

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.