MESCİER D.Ç’de Çalışanlara %34 Ara Zam Yapıldı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
03 Ağustos, 2023 14:24 tarihinde yayınlandı
0
0

MESCİER D.Ç’de Çalışanlara %34 Ara Zam Yapıldı

MESCİER D.Ç’de çalışan 600 işçiye  %34 ara zam yapılarak, maaşlarında iyileştirme yapıldı.

MESCİER D.Ç çalışanlarına sağlanan ücret iyileştirmesi ile ilgili  Özçelik-İş Sendikası Şube Başkanı Kenan Yılmaz yaptığı açıklamada;  “Yaşanan yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı toplumun her kesiminde kendini en ağır şekilde gösteriyor. Maalesef ülkemiz bir darboğazdan geçiyor. Çalışanları hayat pahalılığının altında ezdirmemek için şartların elverdiği ölçüde üyelerimizi korumaya çalışıyoruz. Bugün de Mescier D.Ç. Sahiplerinden Sayın Mehmet Mescier ile yaptığımız görüşmeleri sonuçlandırdık. Sayın Mescier’in sağduyulu davranışı ile buradaki üyelerimizin ücretlerinde de asgari ücret artışı oranında %34 iyileştirme yapılmıştır. Sayın Mehmet Mescier’e teşekkür ederken, çalışanlara da hayırlı olsun dileklerimi sunuyorum.

Bölgede yetkili olduğumuz birçok Demir Çelik şirketlerinden %34’lük bir ara iyileştirme almaya devam ederken, önümüzdeki günlerde de Kardemir A.Ş. Yönetimi tarafından da aynı yöndeki talebimizin olumlu sonuçlanmasını umut ediyoruz.” ifadelerine yer verdi. (Haber Merkezi)

Bizi sosyal medyadan takip edin
FE 3
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
13 Nisan, 2026 13:43 tarihinde yayınlandı
0
0

KEAH, 2.200 stajyere uygulamalı eğitim veriyor

Karabük’te sağlık alanında eğitim gören binlerce öğrenci, Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin sunduğu kapsamlı staj programıyla mesleğe hazırlanıyor. Hastane bünyesinde yaklaşık 2.200 stajyer öğrenci, teorik bilgilerini sahada uygulama fırsatı buluyor.

Ebe, hemşire ve sağlık teknisyeni adaylarına yönelik yürütülen eğitim modelinde “usta-çırak” ilişkisi esas alınıyor. Her öğrenci, deneyimli bir hemşire veya usta öğretici ile eşleştirilerek birebir eğitim alıyor. Bu sistem sayesinde öğrenciler, sağlık hizmetlerinin uygulama süreçlerini yakından deneyimleme imkanı elde ediyor.

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Erkan Doğan, staj sürecinde yalnızca teknik bilgiye değil, mesleki etik ve deontoloji kurallarına da büyük önem verdiklerini vurguladı. Eğitim süresince başarılı performans gösteren ve meslek ahlakına uygun davranan öğrenciler ise yönetim tarafından başarı belgesi ile ödüllendiriliyor.

Doç. Dr. Doğan, hastanenin çok sayıda stajyere ev sahipliği yapmasından duydukları memnuniyeti dile getirerek, “Hastanemizde yetişen her öğrenci, geleceğin sağlık sisteminin önemli bir parçasıdır. Gençlerimizin en iyi şekilde yetişmesi için tüm imkânlarımızı seferber ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi, sunduğu geniş kapsamlı uygulamalı eğitim modeliyle bölgedeki sağlık eğitimine katkı sağlamayı sürdürüyor.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin