MESCİER D.Ç’de Çalışanlara %34 Ara Zam Yapıldı - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
03 Ağustos, 2023 14:24 tarihinde yayınlandı
0
0

MESCİER D.Ç’de Çalışanlara %34 Ara Zam Yapıldı

MESCİER D.Ç’de çalışan 600 işçiye  %34 ara zam yapılarak, maaşlarında iyileştirme yapıldı.

MESCİER D.Ç çalışanlarına sağlanan ücret iyileştirmesi ile ilgili  Özçelik-İş Sendikası Şube Başkanı Kenan Yılmaz yaptığı açıklamada;  “Yaşanan yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı toplumun her kesiminde kendini en ağır şekilde gösteriyor. Maalesef ülkemiz bir darboğazdan geçiyor. Çalışanları hayat pahalılığının altında ezdirmemek için şartların elverdiği ölçüde üyelerimizi korumaya çalışıyoruz. Bugün de Mescier D.Ç. Sahiplerinden Sayın Mehmet Mescier ile yaptığımız görüşmeleri sonuçlandırdık. Sayın Mescier’in sağduyulu davranışı ile buradaki üyelerimizin ücretlerinde de asgari ücret artışı oranında %34 iyileştirme yapılmıştır. Sayın Mehmet Mescier’e teşekkür ederken, çalışanlara da hayırlı olsun dileklerimi sunuyorum.

Bölgede yetkili olduğumuz birçok Demir Çelik şirketlerinden %34’lük bir ara iyileştirme almaya devam ederken, önümüzdeki günlerde de Kardemir A.Ş. Yönetimi tarafından da aynı yöndeki talebimizin olumlu sonuçlanmasını umut ediyoruz.” ifadelerine yer verdi. (Haber Merkezi)

Bizi sosyal medyadan takip edin
fefeeffe
Asuman Doğan Avatarı
Asuman Doğan tarafından
28 Mart, 2026 09:30 tarihinde yayınlandı /Güncelleme: 27.03.2026 15:19
0
0

İL GENEL BAŞKANLIĞINDA KRİTİK VİRAJ

Karabük’te 1 Nisan’da gerçekleştirilecek İl Genel Meclisi Başkanlığı seçimleri öncesinde siyasi hareketlilik artarken, süreçte belirleyici rolün AK Parti teşkilatında olacağı ifade edildi.

Karabük’te 1 Nisan’da yapılacak İl Genel Meclisi Başkanlığı seçimi öncesinde siyasi hareketlilik giderek artıyor. Mevcut Başkan Ahmet Sözen’in yeniden aday olacağını açıklamasının ardından Mesut Aydın, Ertan Mısırlı ve Hasan Yıldırım da başkanlık için yarışa katıldıklarını açıkladı. Böylece seçim öncesi aday sayısının artması, özellikle iktidar kanadında dengeleri daha da hassas hale getirdi.

Siyasi kulislerde ismi sıkça geçen Ahmet Okan Kirman ise henüz resmi bir adaylık açıklamasında bulunmadı. Konuyla ilgili gazetemize kısa bir değerlendirme yapan Kirman, bugüne kadar hiçbir zaman “adayım” şeklinde bir beyanı olmadığını vurgulayarak, bireysel bir başvurusunun da söz konusu olmadığını ifade etti. Kirman, dikkat çeken açıklamasında kendisinin görev adamı olduğunu belirterek, “görev istenmez, verilir” sözleriyle, teşkilatın kendisine görev vermesi halinde sorumluluk almaktan kaçınmayacağını dile getirdi.

Her ne kadar resmi bir adaylık açıklaması yapmamış olsa da Kirman’ın, toplumun farklı kesimlerinden destek gördüğü ve isminin güçlü bir alternatif olarak konuşulmaya devam ettiği gözlemleniyor.  Kirman’a gelen destek, seçim sürecinde dengelerin son ana kadar değişebileceğine işaret ediyor.

Öte yandan Ferhat Salt’ın da önümüzdeki günlerde partisinin 11 İl Genel Meclisi üyesiyle bir araya gelerek nihai kararı kamuoyuyla paylaşması bekleniyor.

SAYISAL DENGELER BELİRLEYİCİ OLACAK

Karabük İl Genel Meclisi toplam 17 üyeden oluşurken, dağılımda AK Parti 11, MHP 4 ve CHP ise 2 üyeyle temsil ediliyor. AK Parti’nin mecliste sayısal üstünlüğü bulunmasına rağmen, birden fazla adayla seçime gidilmesi halinde oyların bölünme ihtimali dikkat çekiyor. Bu senaryoda, MHP ve CHP’nin toplam 6 oyu kritik bir rol oynayabilir ve seçim sonucunu doğrudan etkileyebilir.

Seçim, meclis üyeleri arasında kapalı oy ve açık tasnif yöntemiyle gerçekleştirilecek. 1 Nisan’a kısa bir süre kala gözler özellikle AK Parti cephesinden yapılacak resmi açıklamalara çevrilmiş durumda. Aday sayısının artması ve kulislerde konuşulan isimler, seçim yarışının beklenenden daha çekişmeli geçeceğine işaret ediyor.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin