Karabük Postası tarafından
11 Eylül, 2023 10:17 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Mersin Seferber Oldu

Mağarada mide kanaması geçiren ABD’li bilim adamının tahliyesine başlandı

Mersin’de, Morca Mağarası’nda mide kanaması geçiren ve doktorların onay vermesiyle tahliyesine başlanan ABD’li dağcı Mark Dickey, sedyeyle 700 metre derinlikteki ilk kampa ulaştırıldı.

Keşif çalışması adına 3 Eylül’de 15 kişilik grupla indiği Morca Mağarası’nda mide kanaması geçiren Dickey’in sağlık durumu, yaklaşık 1040 metre derinlikte yapılan ilaç tedavisi ve kan nakliyle iyiye gitti. Doktorların, hastanın sedyeyle taşınabilir olduğuna karar vermesi üzerine dün akşam saatlerinde tahliye çalışmasına başlandı. Dickey, ekiplerin yardımıyla ilk olarak 700 metre derinlikte oluşturulan kampa götürüldü ve dinlenmesi sağlandı. Bazı dar geçitlerin genişletilmesinin ardından kurtarma ekipleri, Dickey’in bulunduğu sedyeyi 500 metre derinlikteki diğer kampa ulaştırmak üzere harekete geçti. Mağaranın farklı katmanlarında oluşturulan kamplar üzerinden 7 aşamada gerçekleştirilecek tahliye işlemi devam ediyor. Mağarada mide kanaması geçiren ABD’li bilim adamının tahliyesine başlandı Ekipler 2 bin 200 rakımdaki bölgede hazır bekliyor Tahliyenin sorunsuz tamamlanması için Toros Dağları’nın 2 bin 200 rakımındaki bölgede kurulan koordinasyon çadırında, AFAD, UMKE, jandarma, Avrupa Mağara Kurtarma Derneği (ECRA) ve Türkiye Mağaracılık Federasyonu ekipleri hazır bekliyor. Mağarada mide kanaması geçiren ABD’li bilim adamının tahliyesine başlandı Kurtarma çalışmasına 8 ülkeden 196 personel katılıyor. Aralarında yabancı mağara bilimcilerinin de olduğu 15 kişilik bilim adamından oluşun grubu keşif için 3 Eylül’de 1276 metre derinlikteki Morca Mağarası’na inmiş, ekip üyelerinden Mark Dickey’in mide kanaması geçirdiği ihbarı üzerine bölgeye ekip sevk edilmişti. (İHA)
Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Haber Merkezi tarafından
04 Mayıs, 2025 09:40 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Eflani Belediye Başkanı Akın, Şampiyon Kardeşleri Ağırladı

Eflani Belediye Başkanı Hüsnü Akın, Venedik’te düzenlenen Dünya Ümit, Genç ve U21 Karate Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak dünya şampiyonu olan Nuri Kılıç ile Avrupa Ümit, Genç ve U21 Karate Şampiyonası'nda bronz madalya kazanan ikiz kardeşi Yusuf Kılıç’ı makamında ağırladı.

Eflani'nin Abakolu köyünden olan ve hem ulusal hem uluslararası alanda birçok önemli başarıya imza atan Kılıç kardeşlerin ziyaretinin kendisini çok mutlu ettiğini belirten Akın, "Nuri ve Yusuf Kılıç kardeşlerimiz, hem ilçemizi hem de ülkemizi gururlandırdılar. Geçmişteki şampiyonlukları ve kazandıkları madalyalarla adlarını tarihe yazdırdılar. Başarılarının devamını diliyorum" dedi.

Akın, Kılıç ailesinin başarılarının Eflani için büyük bir gurur kaynağı olduğunu vurguladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.