Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Şubat, 2024 10:16 tarihinde yayınlandı
0

“Mercek-11” Operasyonlarında bin 124 gözaltı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Karabük dahil 74 ilde ruhsatsız silah taşıyan şahıslara ve silah kaçakçılarına yönelik 4 gündür devam eden “Mercek-11” Operasyonlarında; 749 ruhsatsız tabanca, 72 kurusıkıdan çevrilmiş tabanca, 26 uzun namlulu tüfek, 164 ruhsatsız av tüfeği olmak üzere toplam 998 silah ele geçirildiğini, bin 124 şüphelinin de gözaltına alındığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, 74 ilde ruhsatsız silah taşıyan şahıslara ve silah kaçakçılarına yönelik 4 gündür devam eden “Mercek-11” Operasyonlarında; 749 ruhsatsız tabanca, 72 kurusıkıdan çevrilmiş tabanca, 26 uzun namlulu tüfek, 164 ruhsatsız av tüfeği olmak üzere toplam 998 silah ele geçirildiğini açıkladı.

Bakan Yerlikaya operasyonlarda, bin 124 şüphelinin de gözaltına alındığını belirterek şu bilgileri verdi:
“Halkımızın huzurunu kaçıran organize suç örgütlerinin ve onlara silah temin edenlerin peşindeyiz. Onları adalete teslim etmeye kararlıyız.
İl Jandarma Komutanlıklarımız ve İl Emniyet Müdürlüklerimiz tarafından son 4 günde İstanbul, İzmir, Adana, Ankara, Konya, Diyarbakır, Samsun, Bursa, Sakarya, Şanlıurfa, Mersin, Kocaeli, Gaziantep, Kars, Batman, Tekirdağ, Afyonkarahisar, Antalya, Manisa, Balıkesir, Gümüşhane, Kahramanmaraş, Osmaniye, Çorum, Denizli, Elazığ, Erzurum, Kastamonu, Mardin, Uşak, Edirne, Kayseri, Malatya, Ordu, Zonguldak, Düzce, Eskişehir, Giresun, Hakkari, Isparta, Karaman, Kırıkkale, Muğla, Tokat, Van, Amasya, Aydın, Hatay, Kırşehir, Aksaray, Kırklareli, Muş, Rize, Sivas, Bilecik, Bingöl, Kütahya, Nevşehir, Şırnak, Trabzon, Ağrı, Artvin, Bartın, Bitlis, Bolu, Burdur, Çanakkale, Iğdır, Karabük, Kilis, Siirt, Sinop, Yalova ve Yozgat olmak üzere 74 ilde eş zamanlı olarak evlerde, iş yerlerinde ve yol aramalarında yapılan ‘Mercek-11” Operasyonlarında’ 749 ruhsatsız tabanca ve 72 kurusıkıdan çevrilmiş tabanca olmak üzere toplam 821 tabanca yakalandı.
İlk 5 şehirlerimizde yakalanan ruhsatsız silahlar ile gözaltına alınan şüpheliler ise şöyle; İstanbul’da 150 tabanca 4 uzun namlulu tüfek ele geçirildi. 195 şüpheli gözaltına alındı. İzmir’de 59 tabanca, 1 uzun namlulu tüfek ele geçirildi. 72 şüpheli gözaltına alındı. Adana’da 58 tabanca, 1 uzun namlulu tüfek ele geçirildi. 69 şüpheli gözaltına alındı. Ankara’da 40 tabanca ele geçirildi. 43 şüpheli gözaltına alındı. Konya’da 34 tabanca ele geçirildi. 55 şüpheli şahıs gözaltına alındı.
Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Jandarmamızı ve Kahraman Emniyetimizi tebrik ediyorum.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
Yenice MYOda kepler gelecek icin havaya atildi
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
12 Haziran, 2026 11:17 tarihinde yayınlandı
0

Yenice MYO’da kepler gelecek için havaya atıldı

Karabük Üniversitesi 2025–2026 Akademik Yılı mezuniyet törenleri, Yenice Meslek Karabük Üniversitesi 2025–2026 Akademik Yılı mezuniyet törenleri, Yenice Meslek Yüksekokulu’nda düzenlenen programla başladı. Öğrenciler, aileleri ve akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşen törende mezuniyet coşkusu ve gururu bir arada yaşandı.

Yenice Meslek Yüksekokulu’nda gerçekleştirilen törene Karabük Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Yenice Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yasin Kanbur, akademik ve idari personel ile öğrencilerin aileleri katıldı.

Konuşmasına Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık’ın selamlarını ileterek başlayan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş, Karabük Üniversitesi’nin köklü bir birikime sahip olduğunu ifade etti. Karaş, son yıllarda araştırma üniversitesi hedefi doğrultusunda önemli ilerlemeler kaydedildiğini belirterek, “Özellikle son üç yılda daha da hızla artan bir çabanın ürünlerini görüyoruz. Giderek sistematikleşen, araştırma üniversitesi olmayı hedefleyen, lider üniversiteler arasına girmeyi amaçlayan bir çalışmanın sonucundayız” dedi.

Konuşmasının sonunda mezun öğrencilere ve ailelerine seslenen Karaş, “Velilerimizi, öğrencilerimizin mezuniyeti dolayısıyla tebrik ediyorum. Gençlerimizin yollarını Allah açık eylesin. Çok güzel bir gelecek onları bekliyor” ifadelerini kullandı.

Mezun olan öğrencilerin ülkenin geleceğine katkı sağlayacak bireyler olarak yetiştiğini ifade eden Yenice Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Yasin Kanbur, “Bugün mezun olan her bir öğrencimiz sadece kendi hayatı için değil, ülkemizin üretim gücü, teknolojik atılımı ve sosyal kalkınması için de büyük bir adıma imza atmaktadır. Meslek yüksekokulları, eğitimiyle sahaya hazır bireyler yetiştiren, ekonominin ve üretimin önemli kurumlarıdır” diye konuştu.

Yüksekokul birincisi Mülkiyet Koruma ve Güvenlik Bölümü öğrencisi Tuanna Yaman ise şunları söyledi: “Karabük Üniversitesi Yenice Meslek Yüksekokulu’nun bir mezunu olmaktan her zaman gurur duyacağım. Bundan sonraki hayatımızda ülkemize faydalı bireyler olacağımıza yürekten inanıyorum. Bu anlamlı günde sevincimizi paylaşan herkese teşekkür ediyor, mezun olan arkadaşlarımı gönülden tebrik ediyorum.”

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLERE BAŞARI BELGESİ VERİLDİ

Yenice Meslek Yüksekokulu birincisi Tuanna Yaman, ikincisi Murat Şimşek, üçüncüsü İbrahim Şahin’e başarı belgeleri KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş tarafından takdim edildi. Programda ayrıca bölümlerinde dereceye giren öğrencilere ve mezuniyet töreninin gerçekleşmesine katkı sağlayanlara teşekkür belgesi verildi.

Karabük Üniversitesi Yenice Meslek Yüksekokulu mezuniyet töreni, öğrencilerin büyük bir coşkuyla keplerini havaya atmasının ardından sona erdi.

 

 

Bizi sosyal medyadan takip edin