Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Ekim, 2023 04:48 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

‘Memleketin Kısmeti’ Atakum’da sahnelendi

‘Memleketin Kısmeti’ isimli tiyatro eseri, Samsun’un Atakum ilçesinde sahneledi.
Atakum Belediyesi Cumhuriyet’in 100. yıl kutlamaları kapsamında Ankara Ekin Tiyatrosu tarafından sahnelenen ‘Memleketin Kısmeti’ isimli tiyatro eserini, vatandaşlarla buluşturdu. Türk edebiyatının önde gelen isimlerinden Aziz Nesin’in hayatından kesitlerle; Türkiye gerçeklerinin anlatıldığı tiyatro oyunu, vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Vedat Türkali Salonu’nda sahnelenen eserde, oyuncuların sahne performansı ayakta alkışlandı. Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, sanatçılara tek tek teşekkür ederek çiçek takdiminde bulundu.

“Her hafta bir tiyatro”
Atakum’da sanatsal ve kültürel etkinliklere büyük önem verdiklerini belirten Başkan Av. Cemil Deveci, “Bizim kuşağımız Aziz Nesin’i bilir. Aziz Nesin’le büyüyenler başlarına bir şey geldiğinde bu Aziz Nesin’lik bir olay derler. Aziz Nesin’lik bir tiyatro eseri seyrettik. Tiyatro sevgimizi bu akşam pekiştirdik” dedi.
Ata Sahne’nin kapılarının kısa süre içinde sanatseverlere açılacağını söyleyen Deveci, “Atakum’da son derece modern ve 550 kişi kapasiteli sahnemiz yapılıyor. Kısa süre içinde tamamlanacak. Orada her hafta bir tiyatro oyunu Atakumlularla buluşacak” diye konuştu.
Yazarlığını Haluk Işık ve yönetmenliğini Murat Atak’ın yaptığı tiyatro eseri, vatandaşların büyük beğenisini topladı. İzleyicilerden Sevcan Özyürek, “Çok güzeldi. Bugünkü hayatımızı, yaşantımızı vurgulayarak, çok iyi yansıttılar. Tiyatroların gelmesi, halk olarak burada bulunmamız ve Belediyemizin katkıda bulunması çok güzel” derken, diğer bir seyirci, “Halkımızın böyle sanat eserlerini izlemeye ve gerçekleri görmeye ihtiyacı var. Başkanımız Av. Cemil Deveci’ye bize bu imkanı sunduğu için teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. Ali Ünal, “Oyunu izlemeye Vezirköprü’den geldim. Tiyatro oyunu güncel konuları işliyor. İzlemekten zevk aldım” ifadelerini kullanırken, başka bir seyirci de “Oyun çok güzel, memleketin yaşanmış gerçekliklerini dile getiriyor” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
06 Mayıs, 2025 04:45 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Çarpıştıktan sonra savrulan 2 araç yayaların arasında daldı: 11 yaralı

Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde meydana gelen trafik kazasında çarpıştıktan sonra savrulan iki araba yayaların ortasında daldı. Kaza sonucunda 11 kişi yaralandı.
Kaza, gece saatlerinde Gümüşhane’nin Kelkit ilçesi Atatürk Mahallesi Kelkit-Erzincan Karayolu üzerinde meydana geldi. Alınan bilgiye nazaran, Muhammet Ali K. yönetimindeki 06 FR 4977 plakalı araba akaryakıt istasyonundan etraf yoluna çıktığı esnada, Erzincan istikametine hareket halinde olan Enes Ç. yönetimindeki 25 ACY 778 plakalı araba ile çarpıştı. Kazanın tesiriyle arabalar savrulurken, savrulan araçlar yol kenarında yürüyen vatandaşlara da çarptı.
İhbar üzerine olay yerine çok sayıda 112 acil sıhhat, polis, jandarma ve itfaiye takımları sevk edildi. 112 acil sıhhat takımları 06 FR 4977 plakalı arabanın şoförü Muhammet Ali K. ve 25 ACY 778 plakalı arabanın şoförü Enes Ç. ile birlikte kazada yaralanan Aylin Sılanur A., Yağız Serdar A., Fatih M., Kübra Y., Dilek M., Asiye Ç., Dicle S., Mehmet Can D. ve İkram Elvan M.’yi olay yerindeki birinci müdahalenin akabinde Kelkit Devlet Hastanesi’ne kaldırdı.
Kazada yaralanan Muhammet Ali K., Aylin Sılanur A. ve Yağız Serdar A. daha sonra Gümüşhane Devlet Hastanesi’ne sevk edilirken, hayati tehlikelerinin bulunmadığı öğrenildi.
Kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.