Reklam
Reklam
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Ekim, 2023 04:48 tarihinde yayınlandı
0

‘Memleketin Kısmeti’ Atakum’da sahnelendi

‘Memleketin Kısmeti’ isimli tiyatro eseri, Samsun’un Atakum ilçesinde sahneledi.

Atakum Belediyesi Cumhuriyet’in 100. yıl kutlamaları kapsamında Ankara Ekin Tiyatrosu tarafından sahnelenen ‘Memleketin Kısmeti’ isimli tiyatro eserini, vatandaşlarla buluşturdu. Türk edebiyatının önde gelen isimlerinden Aziz Nesin’in hayatından kesitlerle; Türkiye gerçeklerinin anlatıldığı tiyatro oyunu, vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Vedat Türkali Salonu’nda sahnelenen eserde, oyuncuların sahne performansı ayakta alkışlandı. Atakum Belediye Başkanı Av. Cemil Deveci, sanatçılara tek tek teşekkür ederek çiçek takdiminde bulundu.

“Her hafta bir tiyatro”

Atakum’da sanatsal ve kültürel etkinliklere büyük önem verdiklerini belirten Başkan Av. Cemil Deveci, “Bizim kuşağımız Aziz Nesin’i bilir. Aziz Nesin’le büyüyenler başlarına bir şey geldiğinde bu Aziz Nesin’lik bir olay derler. Aziz Nesin’lik bir tiyatro eseri seyrettik. Tiyatro sevgimizi bu akşam pekiştirdik” dedi.

Ata Sahne’nin kapılarının kısa süre içinde sanatseverlere açılacağını söyleyen Deveci, “Atakum’da son derece modern ve 550 kişi kapasiteli sahnemiz yapılıyor. Kısa süre içinde tamamlanacak. Orada her hafta bir tiyatro oyunu Atakumlularla buluşacak” diye konuştu.

Yazarlığını Haluk Işık ve yönetmenliğini Murat Atak’ın yaptığı tiyatro eseri, vatandaşların büyük beğenisini topladı. İzleyicilerden Sevcan Özyürek, “Çok güzeldi. Bugünkü hayatımızı, yaşantımızı vurgulayarak, çok iyi yansıttılar. Tiyatroların gelmesi, halk olarak burada bulunmamız ve Belediyemizin katkıda bulunması çok güzel” derken, diğer bir seyirci, “Halkımızın böyle sanat eserlerini izlemeye ve gerçekleri görmeye ihtiyacı var. Başkanımız Av. Cemil Deveci’ye bize bu imkanı sunduğu için teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. Ali Ünal, “Oyunu izlemeye Vezirköprü’den geldim. Tiyatro oyunu güncel konuları işliyor. İzlemekten zevk aldım” ifadelerini kullanırken, başka bir seyirci de “Oyun çok güzel, memleketin yaşanmış gerçekliklerini dile getiriyor” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
giresunda dereye dusen kisiyi arama calismalari suruyor yZ49A2IC
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
25 Mayıs, 2026 00:52 tarihinde yayınlandı
0 0

Giresun’da dereye düşen kişiyi arama çalışmaları sürüyor

Giresun’un Yağlıdere ilçesinde dereye düşen 2 kişiden biri hayatını kaybederken, kayıp vatandaşın bulunması için başlatılan arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

Olay, dün saat 19.30 sıralarında ilçeye bağlı Topluca köyü Kanlıca Altı mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, dere kenarında balık tuttukları öğrenilen iki kişinin suya düştüğü yönünde 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ihbar yapıldı. İhbarda, şahıslardan birinin su üzerinde hareketsiz halde bulunduğu bildirildi.

İhbar üzerine bölgeye AFAD, Jandarma, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), Giresun Belediyesi İtfaiyesi, UMKE, AKUT ve İHH ekipleri sevk edildi. Ekiplerin gece boyunca sürdürdüğü çalışmalar sonucu amca ile yeğen oldukları öğrenilen kişilerden Sedat Ç. (28) isimli yeğenin cansız bedenine saat 23.30 sıralarında ulaşıldı.

Kayıp olduğu belirtilen amca Sedat Ç. (54) isimli vatandaşın bulunması için bölgede arama kurtarma çalışmalarının aralıksız sürdüğü öğrenildi.

AFAD koordinesinde yürütülen çalışmalara 2 AFAD aracı ve 7 personel, 6 jandarma aracı ve 40 personel, 2 JAK aracı ve 6 personel, Giresun Belediyesi İtfaiyesi’nden 2 araç ve 5 dalgıç personel, 1 UMKE aracı ve 3 personel, 1 AKUT aracı ve 6 personel ile 2 İHH aracı ve 13 personel katılıyor. Ayrıca Samsun’dan görevlendirilen 4 dalgıcın da çalışmalara destek verdiği, bölgede dron destekli arama faaliyetlerinin devam ettiği belirtildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin