blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
17 Ekim, 2024 12:45 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Meme koruyucu cerrahi, herhangi bir estetik probleme yol açmıyor

SAMSUN (İHA) – Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Yunus Öztürk, meme kanserinde meme koruyucu cerrahi ile hastada herhangi bir estetik probleme yol açmadan tedavi edebildiklerini söyledi.
Ekim ayı, meme kanserinde farkındalık ayı olarak tüm dünyada dikkat çekiyor. Uzmanlar da çeşitli etkinlikler ile meme kanserine dikkat çekerek erken tanı ve tedavinin önemine vurgu yapıyor. Medicana Sağlık Grubu Doktorlarından Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Yunus Öztürk, meme koruyucu cerrahi ile hastaların estetik bir problem yaşamadan sağlığına kavuştuğunu ifade etti.

“Meme kanserinde erken tanı konduğu zaman tedavisi tamamen mümkündür”
Erken tanının meme kanseri ile mücadelede en önemli etken olduğuna dikkat çeken Medicana International Samsun Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Yunus Öztürk, “Ekim ayı, meme kanserinde farkındalık ayı olarak dikkat çekiyor. Meme kanseri kadınlarda en sık görülen kanser türüdür. Her 8-9 kadından birisi ömrünün herhangi bir döneminde meme kanserine maruz kalmaktadır. Kanseri önlemek mümkün değil ama meme kanserinde önemli olan erken tanıdır. Erken tanıda da önemli olan her kadının 20 yaşından sonra kendi memesini muayene etmeyi öğrenmesidir. Özellikle 40 yaşından sonra mutlaka işin uzmanı tarafından senede 1 defa doktor kontrolünden geçmelidir. Meme kanserinde erken tanı konduğu zaman tedavisi tamamen mümkündür. Hastanemizde genel cerrahi bölümünde, meme cerrahisiyle ilgili tedaviler yapılabiliyor. Özellikle meme koruyucu cerrahi, tercih edilmektedir. Erken vakalarda meme koruyucu cerrahi, ileri seviye vakalarda ise önce kemoterapi-redyoterapi ve gerekirse yine cerrahi tedaviye dönülmektedir” dedi.

“Meme koruyucu cerrahi, herhangi bir estetik probleme yol açmıyor”
Kanser teşhisinin erken evresinde yapılan meme koruyucu cerrahinin memede herhangi bir estetik probleme de yol açmadığına değinen Opr. Dr. Yunus Öztürk, “Meme koruyucu cerrahi özellikle erken meme tümörlerinde memenin tamamını almadan bir kısmını, 3’te 1’ini, 4’te 1’ini alarak yapılan cerrahi girişimdir ve hastada herhangi bir estetik probleme yol açmamaktadır” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
26 Mayıs, 2025 00:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Çorum’da yaşlı kadın evinde ölü bulundu

Çorum’un Alaca ilçesinde yakınlarının haber alamadığı yaşlı bayan, yalnız yaşadığı konutunda meyyit bulundu.
Olay, Alaca ilçesi Günhan Mahallesi Sakarya Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgilere nazaran, 80 yaşındaki Makbule Susam’dan bir müddettir haber alamayan yakınları, durumu 112 Acil Davet Merkezine bildirdi. İhbar üzerine yaşlı bayanın adresine polis ve sıhhat takımları sevk edildi. Konuta giren takımlar, yaşlı bayanın hayatını kaybettiğini belirledi. Yapılan incelemelerin akabinde Makbule Susam’ın cenazesi, otopsi yapılmak üzere Alaca Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Susam’ın kesin vefat sebebi yapılacak otopsi sonucunda belirlenecek.
Ekipler olayla ilgili inceleme başlattı.

Bizi sosyal medyadan takip edin