Reklam
Reklam

MDF yüklü tır alev alev yandı

mdf yuklu tir alev alev yandi uh7xN7gQ jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Eylül, 2024 08:52 tarihinde yayınlandı
0

Düzce’de MDF yüklü tır otoyolda alev alev yandı.

Olay, Anadolu Otoyolu Üçköprü mevkiinde meydana geldi. Alınan bilgilere göre Ankara’dan İstanbul istikametine seyir halinde olan T.G. idaresinde ki 34 HP 4370 plakalı MDF yüklü tır, dorse kısmından bir anda yanmaya başladı. Alevlerin yükseldiğini gören sürücü aracını apar topar terk ederek durumu itfaiye ekiplerine haber verdi. Kısa süre içerisinde bölgeye gelen ekipler alev topuna dönen tırdaki yangını söndürerek kontrol altına aldı.

Yangın sebebi ile tek şeritten verilen yol aracın söndürülmesinin ardından 2 şeritten verilirken, tırın kaldırılma çalışmalarına ise sabah saatlerinde başlanılacak.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Ticaret Bakanlığı’ndan İkinci El Araç Piyasasına 6 Ay Uzatma Kararı

ChatGPT Image 22 Haz 2026 10 49 13
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
22 Haziran, 2026 10:49 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0 0

Ticaret Bakanlığı, ikinci el otomotiv piyasasında fiyat istikrarını korumak ve spekülatif fiyat artışlarının önüne geçmek amacıyla uygulanan “6 Ay 6 Bin Kilometre” düzenlemesi ile ilan kısıtlaması uygulamalarının süresini 1 Ocak 2027 tarihine kadar uzattı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, otomotiv sektöründe adil, rekabetçi ve istikrarlı bir piyasa yapısının korunması amacıyla yürütülen denetimlerin kararlılıkla sürdürüldüğü belirtildi. Açıklamada, bugüne kadar düzenlemelere aykırı hareket eden yetkili bayi ve galerilere toplam 54 milyon lira, ilan kısıtlamasını ihlal eden kişi ve işletmelere ise yaklaşık 116 milyon lira idari para cezası uygulandığı ifade edildi.

İlk kez tescil edilen motosiklet, otomobil ve arazi taşıtlarının altı ay ve altı bin kilometreyi doldurmadan satışını engelleyen “6 Ay 6 Bin Kilometre” düzenlemesi ile araçların tavsiye edilen satış fiyatının üzerinde ilan verilmesini önleyen ilan kısıtlamasının, piyasa dengesinin korunmasına önemli katkı sağladığı vurgulandı.

Bakanlık açıklamasında, söz konusu uygulamaların fiyat manipülasyonlarının önlenmesi, stokçulukla mücadele edilmesi ve tüketicilerin korunması açısından olumlu sonuçlar verdiği belirtilerek, düzenlemelerin 6 ay daha uzatıldığı duyuruldu.

Ayrıca, ikinci el motorlu kara taşıtı ticareti yetki belgesine sahip işletmelerin yanı sıra, bir takvim yılı içerisinde yetki belgesi olmaksızın üç ve üzeri ikinci el araç satışı gerçekleştiren gerçek ve tüzel kişilerin düzenlemeye aykırı satışlarının noterlikler tarafından engellenmeye devam edeceği bildirildi.

Ticaret Bakanlığı, otomotiv sektöründe kayıt dışılıkla mücadele ve tüketici haklarının korunması amacıyla denetim ve düzenleme faaliyetlerini sürdüreceğini açıkladı.

Bizi sosyal medyadan takip edin