karabuk
İmsak 05:39
Güneş 07:03
Öğle 13:05
İkindi 16:20
Akşam 18:57
Yatsı 20:16
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
mayis ayinda yagan kar ilgaz dagini beyaza burudu vpslUIYb jpg
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
14 Mayıs, 2024 16:36 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Mayıs ayında yağan kar Ilgaz Dağı’nı beyaza bürüdü

Kastamonu’da dün akşam saatlerinde etkisini gösteren ve sabah saatlerine kadar devam eden kar yağışı ile Ilgaz Dağı beyaza büründü. Kartpostallık manzaraların oluştuğu Ilgaz Dağı havadan görüntülendi.
Kastamonu’da dün akşam saatlerinde özellikle yüksek kesimlerde etkili olan kar yağışı, gece saatlerinde il genelinde etkisini gösterdi. Kar yağışı sonrasında, Ilgaz Dağı geçişi, Abana, Bozkurt ve Çatalzeytin ilçelerini il merkezine bağlayan Yaralıgöz ve Oyrak geçitleri beyaza büründü. Ayrıca kar yağışı Daday, Küre, İnebolu, İhsangazi ve Ağlı ilçelerinin yüksek kesimlerinde de etkili oldu

Beyaza bürünen Ilgaz Dağı dron ile görüntülendi
Yağışın ardından Ilgaz Dağı Kayak Merkezinde kar kalınlığı 5 santimetreye ulaştı. Hava sıcaklığının sıfırın altında 2 dereceye kadar düştüğü Ilgaz Dağı’nda kar yağışı sonrası ormanlık alan ve Kayak Merkezi beyaz örtüyle kaplandı. Mayıs ayında yağan karla kartpostallık görüntülerin ortaya çıktığı Ilgaz Dağı dron ile havadan görüntülendi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
Bu haberin kategorisini takip et:
res
Aylin Sarıoğlu tarafından
10 Mart, 2026 11:25 tarihinde yayınlandı
0
0
Okuma Süresi: 1dk

Karabük Lojistik Merkezi Projesi Resmen Onaylandı

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Cem Şahin ile AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç, Karabük’te kurulması planlanan Lojistik Merkezi Projesi’nin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Lojistik Koordinasyon İcra Kurulu tarafından kabul edildiğini ve bugün onay resmi yazısının yayınlandığını açıkladı.

Karabük İl Özel İdaresinin talebi doğrultusunda hazırlanan proje kapsamında, Eskipazar Organize Sanayi Bölgesi sınırları içerisinde yer alan yaklaşık 530 bin metrekarelik alanda lojistik merkez kurulması uygun bulundu. 

AK Parti Genel Sekreter Yardımcısı ve Karabük Milletvekili Cem Şahin, projede önemli bir aşamanın geride bırakıldığını belirtti.

Şahin, “Karabük Lojistik Merkezi Projesi, bugün yayınlanan resmi yazıyla resmen başlatıldı. İlimizin üretim gücünü daha etkin şekilde pazarlara ulaştıracak stratejik bir yatırımdır. Özellikle sanayi altyapımızın güçlenmesi, ticaret hacmimizin artması ve Karabük’ün bölgesel bir lojistik merkez hâline gelmesi açısından büyük önem taşımaktadır. Bu proje aynı zamanda Batı Karadeniz bölgesinin ekonomik gelişimine de önemli katkılar sağlayacaktır.” dedi.

Projenin ulaştırma altyapısına önemli katkılar sunacağını ifade eden Şahin, lojistik merkezin Filyos Limanı ile entegre çalışabilecek bir yapıda planlandığını ve intermodal taşımacılık ile yeşil lojistik hedeflerine de katkı sağlayacağını kaydetti.

AK Parti Karabük Milletvekili Ali Keskinkılıç ise Karabük’ün stratejik konumunun bu proje ile daha da güçleneceğini belirterek, lojistik merkezin sanayi ve ticaret açısından önemli fırsatlar sunacağını ifade etti.

Keskinkılıç, “Karabük’ün üretim ve sanayi kapasitesini destekleyecek bu proje, ilimizin yatırım cazibesini artıracak ve yeni ekonomik fırsatların önünü açacaktır. Lojistik merkez sayesinde sanayicilerimizin ürünleri daha hızlı ve etkin bir şekilde pazarlara ulaştırılabilecek, bölgesel kalkınma açısından önemli bir ivme yakalanacaktır.” diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin