Mavi vatan için 20 yeni gemi adamı göreve hazır - Karabük Haber Postası
mavi vatan icin 20 yeni gemi adami goreve hazir z9SNU4VT
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
13 Aralık, 2024 20:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Mavi vatan için 20 yeni gemi adamı göreve hazır

Samsun Emniyet Müdürlüğünde 10. Dönem Gemi Adamı Kursu’nu başarıyla tamamlayan 20 yeni gemi adamı görev yapmaya hazır hale geldi.

Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Daire Başkanlığı koordinesinde, Samsun Deniz Limanı Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen 10. Dönem Gemi Adamı Kursu, Samsun İl Emniyet Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen törenle sona erdi. Kursu başarıyla tamamlayan 20 gemi adamı, Samsun Deniz Limanı Şube Müdürlüğü personeli tarafından verilen yoğun ve zorlu bir eğitimle Gemi Adamları ve Seyir Hizmetleri Büro Amirliği’nde görev yapmaya hazır hale getirildi.

Törende konuşma yapan İl Emniyet Müdürü Ahmet Arıbaş, denizlerin Türkiye için stratejik önemine dikkat çekerek, mavi vatanın korunmasının millet için tarihi bir sorumluluk olduğunu vurguladı. Arıbaş, “Gelişen dünya düzeninde, denizler sadece ticaretin değil, aynı zamanda güvenliğin de kritik bir unsuru haline geldi. Türk Emniyet Teşkilatı olarak karada olduğu gibi denizlerde de güçlü bir şekilde varlık göstermeye devam ediyoruz. Bugün sertifika alan arkadaşlarımız, mavi vatanımızı koruma noktasında önemli birer nefer olacaktır” dedi.

Kursiyerlerin azmini ve kararlılığını takdir eden Arıbaş, “Bu sertifikalar, Türk milletine ve mavi vatanımıza olan sadakatinizin bir nişanesidir. Sizler, denizlerdeki huzurun ve güvenliğin teminatı olacaksınız. Mavi vatan sadece bir coğrafi kavram değil, aynı zamanda bağımsızlığımızın ve egemenliğimizin simgesidir” diye konuştu.

Tören, sertifikaların İl Emniyet Müdürü Arıbaş tarafından kursiyerlere takdim edilmesi ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
samsunspordan atilla karaoglan tepkisi 4FWTNhQh
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Nisan, 2026 00:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Samsunspor’dan ‘Atilla Karaoğlan’ tepkisi

SAMSUN (İHA) – Süper Lig ekiplerinden Samsunspor, Türkiye Kupası çeyrek final müsabakasına Atilla Karaoğlan’ın atanmasına tepki göstererek, “kabul edilemez” olarak nitelendirdi.

Süper Lig’de 2 hafta önce oynanan Çaykur Rizespor-Samsunspor maçını yöneten ve tartışmalı kararlara imza atan hakem Atilla Karaoğlan, yarın oynanacak Samsunspor-Trabzonspor Türkiye Kupası çeyrek final mücadelesine atandı. Samsunspor, yazılı bir açıklama yaparak hakem atamasına tepki gösterdi. Kırmızı-beyazlı kulüpten yapılan duyuruda duyuruda şu ifadelere yer verildi:

“Daha iki hafta önce Çaykur Rizespor ile oynadığımız karşılaşmada, Teknik Direktörümüz Thorsten Fink’e tartışmalı bir kararla gösterdiği kırmızı kart sonrası 3 maç ceza almasına neden olan hakem Atilla Karaoğlan’ın, Trabzonspor ile oynayacağımız Türkiye Kupası çeyrek final müsabakasına yeniden atanmasını kabul edilemez buluyoruz. Teknik Direktörümüzün cezası henüz devam ederken, bu karara sebep olan hakemin sahada görev alacak olması futbolun adalet duygusuyla örtüşmemektedir. Geniş bir hakem havuzu bulunmasına rağmen, böylesine kritik bir karşılaşma öncesinde aynı ismin tekrar maçımızda görevlendirilmesini doğru bulmadığımızı kamuoyunun bilgisine sunarız. Türkiye Futbol Federasyonu ve Merkez Hakem Kurulu’nun, hatalı olduğunu düşündüğümüz bu kararı yeniden gözden geçirmesini bekliyoruz. Kulübümüz, Türk futbolunda daima adalet ve eşitlik ilkesine sahip çıkmakta olup, futbolumuzu yönetenlerin de bu hassasiyetimizi anlamalarını beklemekteyiz.”

Atilla Karaoğlan’ın 9 Nisan’da yönettiği karşılaşmayı Samsunspor, Rizespor karşısında 4-1 kaybetmişti.

Bizi sosyal medyadan takip edin