Mavi ay Trabzon’da kendini evvel kızıl gösterdi - Karabük Haber Postası
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
01 Eylül, 2023 12:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Mavi ay Trabzon’da kendini evvel kızıl gösterdi

Ay’ın Dünya’ya en yakın pozisyonda olduğu ve olağandan daha parlak gözlendiği “Süper Mavi Ay’ öncesinde Trabzon’da kendini kızıl olarak göstererek görsel şölen oluşturdu.

Aynı takvim ayı içerisinde dolunay evresinin ikinci kez meydana gelmesi ile oluşan “mavi ay” kendisini bir kere daha göstermeye hazırlanıyor. 31 Ağustos tarihinin sabah saatlerinde kendini göstermesi beklenen mavi ay öncesinde Trabzon’da kendini kızıl olarak gösterdi. Trabzon’da deniz kenarında vatandaşlar Ay’ın kendini göstermesiyle o anları cep telefonu kamerasına kaydetti.

Selahattin Doğu isimli vatandaş, çok beğenilen bir imaj olduğunu belirterek, “Psikolojik açıdan çok düzgün hissettiriyor. Çok güzel bir görüntü. Bu anların kayıt altına alınması bizim için çok bedelli. Bu tıp durumlar muhakkak aralıklarda oluyor. Baht yapıtı denk geldiğimiz için çok memnun olduk. Bu görüntüyü gördüğümüzde çok düzgün hissediyoruz. Bu çeşit anlara geçmişte de rastlamıştım. Hilal halini de görmüştüm. Çok beğenilen anlar” dedi.

Üniversite öğrencisi Sude Çavuşoğlu ise, etkileyici bir manzara olduğunu kaydederek, “Sosyal medya aracılığıyla öğrenmiştik. Arkadaşlarımızla kıyıya gelip bu anlara tanıklık etmek istedik” sözlerini kullandı.

Bizi sosyal medyadan takip edin
agrt
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
02 Nisan, 2026 13:06 tarihinde yayınlandı
0
0

Vali Çağatay’dan Kirman’a Tebrik

Karabük Valisi Oktay Çağatay, İl Genel Meclisi Başkanlığına yeni seçilen Ahmet Okan Kirman’ı makamında kabul etti.

Nezaket ziyareti kapsamında gerçekleşen kabulde Vali Çağatay ile İl Genel Meclisi Başkanı Kirman bir süre görüştü. Vali Çağatay, Kirman’a yeni görevinin hayırlı olması temennisinde bulunarak kendisini tebrik etti.

Ziyarette İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şerafettin Kelleci de hazır bulundu.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin