Samsun’da son günlerde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, 18 Mart Salı gününden itibaren sert bir formda düşecek. Hava sıcaklıklarının yaklaşık 25 derece birden azalması, kentte fırtına ve yağışlı havanın tesirini artırması bekleniyor.
Balkanlar’dan gelecek soğuk ve yağışlı hava dalgası Samsun’da sıcaklığı 25 derece birden düşürecek. Fırtına, buzlanma ve soğuk hava ihtarlarının yapıldı kentte mart kapıdan baktıracak, gardıroba kaldırılan montlar tekrar gün yüzüne çıkacak.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) mümkün hava olaylarıyla ilgili bir dizi ikaz yayımlayarak vatandaşları uyardı. Samsun ve etraf vilayetler için MGM’den don, buzlanma, sıcaklık düşüşü, kuvvetli rüzgar ve denizlerde fırtına uyarısı peş peşe geldi.
MGM’den yapılan ’denizlerde fırtına’ başlıklı ikazda, “Denizlerimizde (Kastamonu, Sinop, Samsun ve Ordu) rüzgarın, yarın öğlen saatlerinden sonra batı ve kuzeybatıdan 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına halinde eseceği varsayım edilmektedir. Fırtınanın Çarşamba sabah saatlerinden sonra tesirini kaybetmesi beklenmektedir” denildi.
’Don ve buzlanma’ başlıklı yapılan ikazda, “Balkanlar üzerinden gelecek olan soğuk ve yağışlı havayla birlikte bölgemizin iç kesitlerinde (Samsun, Sinop, Ordu ve Kastamonu iç bölümleri ile Çorum, Amasya ve Tokat çevreleri) zirai don hadisesi bekleniyor. Bölgemizin iç bölümlerinde Salı gece saatlerinden itibaren beklenen zirai don hadisesinin Çarşamba, Perşembe ve Cuma günleri gece ve sabah saatlerinde orta kuvvette, yer yer kuvvetli olacağı kestirim ediliyor. Ziraî faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımız başta olmak üzere zirai don tehlikesine karşı önlemli olunmalı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından vilayet ve ilçeler için hazırlanan sıcaklık iddiaları dikkatle takip edilmelidir” tabirleri kullanıldı.
Meteorolojiden yapılan ’kuvvetli rüzgar’ başlıklı ihtarda ise, “Salı günü öğlen saatlerinden itibaren Orta Karadeniz’de (Samsun, Sinop, Çorum, Amasya ve Tokat çevreleri) kuzey istikametlerden, kuvvetli rüzgar ve kısa vadeli fırtına (50-70 km/saat) bekleniyor. Kuvvetli rüzgarla birlikte ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlenmeler üzere aksiliklere karşı dikkatli ve önlemli olunmalıdır” açıklaması yer alırken, mümkün riskler ortasında ise çatı uçması, ağaç yahut direklerin devrilmesi ve ulaşımda aksamalar gösterildi.


Mart kapıdan baktıracak: Sıcaklık 25 derece birden düşecek
Çorum’da kamyon ile traktör çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı
Çorum’un Sungurlu ilçesinde kamyonun traktöre çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.
Kaza, Sungurlu-Boğazkale karayolunda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, H.D. idaresindeki 06 BVL 368 plakalı kamyon, aynı yönde ilerleyen E.Y. yönetimindeki 19 EE 552 plakalı traktöre çarptı. Çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkan traktör, yol kenarındaki tarlaya savruldu. Kazada traktör sürücüsü E.Y. ile traktörde bulunan H.Y. ve F.Y. yaralandı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrolde H.Y.’nin olay yerinde hayatını kaybettiği belirlendi.
2 yaralı da ilk müdahalelerinin ardından Sungurlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralılar, buradaki tedavilerinin ardından Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. H.Y.’nin cenazesi ise savcılık ve olay yeri incelemesinin ardından Sungurlu Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Kaza nedeniyle bir süre duran trafik, araçların yoldan kaldırılmasıyla normale döndü.

