Reklam
Reklam

Mart ayında Bolu’da lapa lapa kar yağdı

mart ayinda boluda lapa lapa kar yagdi HNvcubqm
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
20 Mart, 2025 20:52 tarihinde yayınlandı
0

Bolu’nun yüksek rakımlı ilçeleri Gerede ve Mudurnu’da kar yağışı aralıklarla tesirli oldu. Yağan kar yağışı kartpostallık imajlar ortaya çıkardı.

Halk ortasında baharın müjdeleyicisi olarak bilinen üç cemrenin de düşmesiyle Bolu’da hava sıcaklıkları artmıştı. Bugün Bolu’nun yüksek rakımlı ilçeleri Mudurnu ve Gerede’de tesirli olan kar yağışı kısa müddette apartman çatılarını ve yeşil alanları beyaza bürüdü. Öte yandan Gerede ilçesinde kar yağışı yer yer 10 santimetreye kadar ulaşırken yağış tesirini yitirdi. Lapa lapa yağan kar kartpostallık manzaralara sahne oldu.

Bolu’da kar yağışının akşam saatlerine kadar aralıklarla tesirli olması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Kuzyaka’da “Kartopu Yem Karpuzu” denemesi

tarimda yem karpuzu denemes 2
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
18 Haziran, 2026 11:29 tarihinde yayınlandı
0 0

Karabük İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Safranbolu’nun Kuzyaka Köyü’nde açıkta sebze yetiştiriciliği yapan üreticileri ziyaret etti.

Ziyarete İl Müdürü Yasin Önder, Şube Müdürü Hüseyin Emre Erol ve teknik personel katıldı. Heyet, “Hasbahçem” işletmesinde üretim yapan Nihat Gökçe ve ailesiyle bir araya geldi.

Ziyaret kapsamında üreticiye bitkisel üretim ve bitki sağlığı konularında bilgilendirmelerde bulunuldu. Tarımsal verimliliğin artırılması ve sağlıklı üretim süreçleri üzerine değerlendirmeler yapıldı.

İLDE İLK KEZ DENENECEK ÜRÜN: “KARTOPU YEM KARPUZU”

Program kapsamında, Karabük’te ilk kez denenecek olan “Kartopu Yem Karpuzu” yetiştiriciliği için hazırlanan deneme parseli de incelendi.

Ekim öncesi yapılan kontrollerde alanın durumu değerlendirilerek üretim sürecine ilişkin teknik gözlemler paylaşıldı.

“BEREKETLİ SEZON” TEMENNİSİ

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü yetkilileri, bölgedeki üreticilere başarılar dileyerek, tarımsal üretimde çeşitliliğin artırılmasının önemine dikkat çekti.

Müdürlükten yapılan değerlendirmede, tüm üreticilere bereketli ve verimli bir sezon temennisinde bulunuldu.

Bizi sosyal medyadan takip edin