Karabük Postası tarafından
21 Aralık, 2022 15:38 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Marketler Ne Zaman Denetlenecek?…

Her defasında zincir marketleri eleştiren Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'nin bu  marketleri denetimi konusunda hiç bir adım atmaması eleştirilere neden oluyor. Türkiye'de gıda fiyatlarında yaşanan fiyat artışları halkın en önemli gündem maddelerinden biri haline gelirken, yaşanan bu fiyat artışlarına siyasilerden de tepki geldi. Geçtiğimiz günlerde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Lideri Devlet Bahçeli'nin zincir marketlerle ilgili yaptığı açıklamaların ardından Ağrı  Belediyesi başta olmak üzere  bir çok Belediye tarafından denetlenen zincir marketler,  fiyat artışları ve stok yaptıkları gerekçesiyle mühürlenmişti. Öte yandan her defasında zincir marketlerle ilgili yaptığı açıklama ile dikkat çeken Karabük Belediye Başkanı Rafet Vergili'nin zincir marketlerin denetimi noktasında hiç bir adım atmaması ise eleştirilere neden oluyor. Belediye Başkanı Rafet Vergili'nin zincir marketlerle ilgili söylemlerini icraata dökmesini bekleyen bir çok vatandaş, "Bu zincir marketlerde sabah aldığımız bir ürünü ertesi günü aynı fiyata alamıyoruz, hatta akşamına etiketler değişiyor. her defasında yaptığı açıklamalarla zincir marketleri eleştiren Belediye Başkanı Rafet Vergili'nin bir an önce talimat vererek ekipleri bu marketlere denetime göndermesini bekliyoruz. Aksi takdirde Başkan Vergili'nin yaptığı açıklamalar sadece söylemde kalırsa  güvenilirliğini yitirir" dediler. SADECE ZİNCİR MARKETLER DEĞİL, YEREL MARKETLER DE DENETLENMELİ Diğer yandan tüm gözlerin zincir marketlere çevrildiği bu dönemde yerel marketlerin de göz ardı edilmemesi istenirken, Karabük'te faaliyet gösteren bir çok büyük yerel marketlerin de zincir marketlerden farkının olmadığı, bu marketlerin de aşırı derece fiyatlarının yüksek olduğu gözlemlendi. VERGİLİ'NİN ZİNCİR MARKETLERLE İLGİLİ YAPTIĞI O AÇIKLAMA Belediye Başkanı Rafet Vergili, 8 Mart 2018 tarihinde zincir marketlerle ilgili olarak yaptığı açıklamayı geçtiğimiz günlerde hatırlatarak,  “Kötü günümüzde, iyi günümüzde bizim yanımızda Karabüklü esnafımız olur. Bu yabancı marketlerde veresiye defteri diye bir şey yoktur ama bence her bakkalın birilerinden alacağı vardır. Paranız olduğu zaman BİM’e gidip de, paranız olmadığı zaman neden bizim yerel esnaf arkadaşımıza gidiyorsunuz. Paramız varken de yerel esnafımızı destekleyelim. Karabüklü esnaflarımız para kazansınlar. Çünkü bu arkadaşlarımız paralarını Karabük’te kazanıp, yine Karabük’te harcarlar ama bu söylemiş olduğum yabancı firmaların hepsi akşam kasalarındaki parayı toplar ve merkezine havale yapar” demişti. (Nurettin Acar)  

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Mayıs, 2025 16:52 tarihinde yayınlandı
A+ A-
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Havalar ısındı, kene kabusu başladı

Doğu Karadeniz Bölgesinde genelde Nisan ayında başlayan kene hadiseleri bu sene havaların geç ısınmasıyla birlikte birinci olay Mayıs ayının birinci günlerinde Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’ne geldi.
Ülkemizde 2002 yılından beri görülmeye başlayan kene olayları yüzünden her yıl hayatını kaybedenler olurken, bu sene birinci kene vakası KTÜ Farabi Hastanesi çocuk servisinde tedavi altına alındı.
Kene hadiselerine karşı vatandaşlara önerilerde bulunan KTÜ Farabi Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Kısmı Lideri Prof. Dr. Gürdal Yılmaz, "2002 yılından beri yaz mevsimi gelmesiyle birlikte ülkemizde görülen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hadiseleri, gelmeye başlayacak diye düşünürken hastanemizin çocuk servisine birinci hadise geldi. Bu durum her sene Nisan-Mayıs aylarında olurken bu sene birinci hadisemiz Mayıs ayında geldi. Kırım Kongo Kanamalı Ateşinin görüldüğü vilayetlerde daha erkenden tespit edilen hafif hadiseler vardır, biraz daha ağırlaşınca bize geliyor. Gümüşhane, Tokat, Sivas taraflarında tekrar hadiseler ortaya çıkacaktır. Halkımız buna nazaran tedbirler alması kenenin olabileceği çimenli bölgelerde çorabını pantolonunun üzerine çekmesi meskenine geldiği vakit da tüm bedenini kene açısından denetim etmesi kıymetlidir. Şu an havalar tam sıcak olmamasına karşın bilhassa Haziran-Temmuz ayına gerçek kayacak diye düşünüyoruz. Her yıl bize gelen üçüncü basamak hastaneye gelen KKKA kriterlerine nazaran baktığımız vakit 20-30 hadisemiz oluyor. Genelde Mayıs ayında 5-10 tane olurdu geri kalanlar Haziran’da olurdu. Artık de Haziran-Temmuz aylarına gerçek kayacaktır ancak birinci olayımız geldi. İnsanlarımız önlemlerini alsınlar. KKKA hadiseleri bizde genelde Ağustos ayında 15’inden sonra bitiyor lakin yeniden de hava sıcaklığıyla ilişkilidir" dedi.
Kurban Bayramı periyodunda hayvan transferiyle birlikte kene transferi de olacağına dikkat çeken Yılmaz, "Kurban Bayramı devrine çok dikkat etmek gerekiyor. Hayvan transferleriyle birlikte kene transferleri de olabilir. İnsanlarımız Kurban devrine daha çok dikkat etmelidir. Keneler sonuçta kan emecek bir canlı arar. Kan emecek canlılarda en çok hayvanlardır. Rahatlıkla üzerine konabilir hatta hayatı boyunca orada devam edebilir. Transferiyle birlikte öbür bölgelere masraf hayvandan düştüğü vakit ya da hayvanı keserken orada keneyle temas etme durumu kelam konusu olabilir. O nedenle dikkatli olmak gerekir" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin

Yorum Yaz

Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.