Karabük’ün iki ilçesinde mantar toplamak için gittikleri ormanda kaybolan 15 kişi jandarma, UMKE ve AFAD ekipleri tarafından bulundu.
Eflani Müftüler köyü, Safranbolu Örencik köyü Cemaller Mahallesi ile Ahmet Usta ve Sarıçiçek Tepesi mevkilerinde 15 kişi ormanlık alana mantar toplamak için gitti. 15 kişiden haber alamayan yakınları durumu jandarma ekiplerine bildirdi. Arama çalışması başlatan jandarma, UMKE ve AFAD ekiplerinden yardım istedi. Ekiplerin saatlerce arama çalışmalarının ardından bulduğu 15 kişiyi ormanda bulurken, 30 Eylül tarihine kadar ormanlara giriş yasağından dolayı Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri de idari ceza parası kesti.


Mantar Sevdası Cezalı Bitti
KBÜ öğrencilerinden mimari tasarımda başarı
Karabük Üniversitesi (KBÜ) Mimarlık Bölümü öğrencilerinin hazırladığı proje, Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen Fatih Stadı Alanı Tasarımı Fikir Yarışması’nda ödüle layık görüldü.
Karabük Üniversitesi Başak Cengiz Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü öğrencileri, Fatih Stadı ve çevresine yönelik hazırladıkları projeyle Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen Fatih Stadı Alanı Tasarımı Fikir Yarışması’nda ödül kazandı.
2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Yarıyılında, Dr. Öğr. Üyesi Damlanur İlipınar yürütücülüğünde gerçekleştirilen Kentsel Tasarım Stüdyosu dersi kapsamında hazırlanan proje, jüri değerlendirmesi sonucunda ödül aldı.
Ödül alan proje ekibinde Mimarlık Bölümü öğrencileri Derya Topal, Filiz Çoruhlu, Ilgın Işık Kalaycıoğlu, İlknur Özdem ve Zeynep Alpgül yer aldı. Öğrenciler, Fatih Stadı ve yakın çevresine yönelik geliştirdikleri tasarım önerileriyle jüri tarafından başarılı bulundu.
Yarışmanın jüri başkanlığını mimar Melike Altınışık yürüttü. Jüri üyeleri arasında Prof. Dr. Fatma Cânâ Bilsel, Prof. Dr. Celal Abdi Güzer, Murat Tabanlıoğlu, Semra Uygur, Kutlu İnanç Bal ve Dr. Öğr. Üyesi Oktan Nalbantoğlu yer aldı.
Mimarlık, kentsel tasarım ve peyzaj mimarlığı alanlarında çalışmalar yürüten akademisyen ve profesyonellerden oluşan jüri tarafından değerlendirilen proje, yarışmanın öğrenci kategorisinde ödül almaya hak kazandı.


