Safranbolu ilçesinde mantar toplamak için gittikleri ormanda kaybolan çift, ekipler tarafından bulundu.
Dursun ile Asiye Akgün çifti, mantar toplamak için Safranbolu-Bartın karayolu Ahmetusta mevkiindeki ormanlık alana gitti. Bir süre sonra yolunu kaybeden çiftten haber alamayan yakınları durumu jandarmaya bildirdi. Arama çalışması başlatan jandarma, AFAD ekiplerinden yardım istedi. Kayıp ihbarını duyan Karabük-Safranbolu Otomobil ve Doğa Sporları Arama Kurtarma Derneği (KARDOFF) ekipleri de arama çalışmasına katıldı. Havanın kararmasına rağmen ekipler uzun uğraşlar sonucunda karı kocayı buldu. Çift, sağlık kontrolünden geçirildikten sonra evlerine bırakıldı.
Öte yandan kent genelinde son 20 günde mantar ararken 28 kişinin kaybolduğu öğrenildi.


Mantar ararken ormanda kaybolan çift bulundu
Turhal’da taşkın korkusuyla vatandaş otomobilini ağaca bağladı
Tokat’ın Turhal ilçesinde taşkın riski vatandaşları kendi önlemlerini almaya yöneltti. İlçede bir vatandaş, muhtemel su baskınına karşı otomobilini brandayla kapatıp halatla ağaca bağladı.
Tokat’ın Turhal ilçesinde taşkın riskine karşı vatandaşlar kendi imkanlarıyla önlem almaya devam ediyor. Kentte etkili olan yağışların ardından bazı vatandaşlar araçlarını su taşkından korumak için ilginç yöntemlere başvurdu. Bir vatandaş aracını Prof. Dr. Nihat Gürkan caddesi üzerindeki bir apartmanın önünde brandayla tamamen kapattığı ve halatla ağaca sabitlediği görüldü. Kaldırım kenarında park halindeki araç için alınan önlem dikkat çekerken, bölgede yağışların aralıklarla devam ettiği öğrenildi.


