Maltepe'de 7 katlı bina çöktü: 2 kişi hayatını kaybetti

İstanbul Maltepe'de 7 katlı bir binanın alt katlarının çökmesi sonucu 2 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralı kurtarıldı. Ekiplerin enkaz altındaki çalışmaları sürüyor.

Maltepe'de 7 katlı bina çöktü: 2 kişi hayatını kaybetti
Reklam verBu alanda reklamınızı yayınlayın
Haberi dinle
0:00/3:07

İstanbul Maltepe’de 7 katlı binanın alttaki 3 katı henüz belirlenemeyen nedenle çöktü. Enkaz altında kalan 2 kişi yaşamını yitirirken, 3’ü çocuk 10 kişi yaralı olarak kurtarıldı. Enkaz altında olduğu değerlendirilen 2 kişiye ulaşmak için arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

İstanbul’un Maltepe ilçesinde sabah saatlerinde meydana gelen bina çökmesi büyük paniğe neden oldu.

Cevizli Mahallesi Doğu Sokak’ta bulunan 7 katlı binanın alttaki 3 katı, saat 05.40 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle çöktü. İhbar üzerine bölgeye AFAD, itfaiye, sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.

Ekiplerin yoğun çalışması sonucunda enkazdan 3’ü çocuk 10 kişi yaralı olarak çıkarılarak sağlık ekiplerine teslim edildi. Ancak arama kurtarma çalışmalarında 2 kişinin cansız bedenine ulaşıldı.

HAYATINI KAYBEDENLERİN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Enkaz altında hayatını kaybeden 2 kişinin kimlikleri de belirlendi. Yaşamını yitirenlerin Gülce Turhan ve Ahmet Muhammet İnan olduğu öğrenildi.

Enkaz altında kalan 2 kişiye ulaşmak için ekiplerin çalışmaları aralıksız devam ediyor.

ÇÖKMEYEN KATLAR DA KONTROL EDİLDİ

Binanın tamamen çökme riskinin bulunması nedeniyle arama kurtarma çalışmaları kontrollü şekilde yürütülüyor.

İtfaiye ekipleri merdivenli araçlarla binanın çökmeyen katlarına ulaşarak içeride başka kişilerin bulunup bulunmadığını kontrol etti. Ekipler, katlara ulaşarak “Sesimi duyan var mı?” şeklinde seslenerek yeniden arama yaptı.

Çöken binanın çevresi de olası yeni bir çökme ihtimaline karşı güvenlik amacıyla boşaltıldı.

BİNA 1987 YILINDA YAPILMIŞ

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, binanın 1987 yılında inşa edildiği belirtildi. Zemin artı 6 kat olarak yapılan binada zemin katta iş yeri, üst katlarda ise 12 daire bulunduğu bildirildi.

Nüfus kayıtlarına göre binada toplam 33 kişinin yaşadığı, çöken bölümde bulunan 4 dairede ise 14 kişinin kayıtlı olduğu açıklandı.

İlk belirlemelere göre çöken bölümde bulunan vatandaşların bir kısmı ekiplerin çalışmalarıyla kurtarılırken, diğer kişilere ulaşmak için arama kurtarma faaliyetleri sürdürüldü.

KENTSEL DÖNÜŞÜM GÜNDEME GELDİ

Binadan kurtarılan vatandaşlardan Fatma Turhan, olay sırasında deprem olduğunu zannettiğini söyledi.

Turhan, binada daha önce kentsel dönüşüm konusunun gündeme geldiğini ancak dönüşüm konusunda anlaşma sağlanamadığını ifade etti.

Binanın eski olduğunu belirten bazı vatandaşlar da daha önce çeşitli çatlaklar ve sesler duyulduğunu dile getirdi.

2 MÜLKİYE MÜFETTİŞİ GÖREVLENDİRİLDİ

İçişleri Bakanlığı tarafından binanın planlama, inşa ve tadilat süreçlerinde herhangi bir kamu görevlisi ihmali, kusuru veya sorumluluğu bulunup bulunmadığının araştırılması amacıyla 2 mülkiye müfettişi görevlendirildi.

Bölgede güvenlik önlemleri artırılırken, çevredeki riskli yapıların da tedbir amacıyla boşaltıldığı bildirildi.

Arama kurtarma ekiplerinin enkazdaki çalışmaları devam ederken, olayın kesin nedeninin yapılacak incelemelerin ardından netleşmesi bekleniyor.

Reklam verBu alanda reklamınızı yayınlayın
Yorumlar
Paylaş

İlgili Haberler

Yorumlar

Yorumlar editör onayından sonra yayımlanır. Kaba ve kişisel saldırı içeren yorumlar yayımlanmaz.

Henüz yorum yok.

İlk yorumu sen yaz, tartışmayı başlat.