Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
18 Kasım, 2023 13:10 tarihinde yayınlandı
0

Malatya’da 16 katlı ağır hasarlı bina patlayıcıyla yıkıldı

Asrın felaketinden etkilenen illerin başında gelen Malatya’da ağır hasarlı 16 katlı bina, 120 kilogram dinamit kullanılarak patlatma yöntemiyle yıkıldı.
Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta yaşanan depremlerde ağır hasar alan illerden biri olan Malatya’da yıkımlar tüm hızıyla sürerken, yüksek katlı binalar da patlayıcı yardımı ile yıkılıyor. Yeşilyurt ilçesine bağlı Yakınca Mahallesi’nde bulunan 16 katlı bir bina da depremde ağır hasar alması nedeniyle bugün dinamitle patlatıldı.
Alınan çevre güvenliğinin ardından binaya yerleştirilen bin 200 kapsülden oluşan 120 kilogram dinamit, geri sayım yapılarak patlatıldı. Patlatma ile birlikte saniyeler içerisinde bina yerle bir olurken ortaya devasa toz bulutu çıktı.
Öte yandan, yüksek katlı binaların yer aldığı Bostanbaşı ve Yakınca mahallerinde yaklaşık 850 bina, konu yargıya taşındığı için patlayıcı ile yıkımı bekletiliyor. İtirazı bulunmayan binaların ise planlama çerçevesinde yıkımlarının süreceği belirtildi. (İHA)

Bizi sosyal medyadan takip edin
e 2
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
19 Mayıs, 2026 14:22 tarihinde yayınlandı
0

KBÜ’de ‘19 Mayıs’tan Türkiye Yüzyılı’na’ Konferansı düzenlendi

Karabük Üniversitesinde düzenlenen “19 Mayıs’tan Türkiye Yüzyılı’na” adlı konferansta Millî Mücadele sürecinden Türkiye Yüzyılı vizyonuna uzanan tarihi gelişmeler ele alındı.

Karabük Üniversitesinde “19 Mayıs’tan Türkiye Yüzyılı’na” başlıklı konferans, Şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Etkinlikte konuşan KBÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nurgün Koç, Millî Mücadele sürecine dair bilgileri katılımcılarla paylaştı.

Koç, Ankara’nın Millî Mücadele’deki kritik rolüne dikkat çekerek, Mustafa Kemal Paşa’nın bu şehri merkez olarak seçmesinde halkın güçlü desteğinin belirleyici olduğunu vurguladı. Havza ve Amasya genelgelerinin bağımsızlık mücadelesinin temelini oluşturduğunu ifade eden Koç, bu süreçte halkın ve yerel aktörlerin katkısının büyük önem taşıdığını belirtti. İç isyanlar ve işgallerle eş zamanlı yürütülen mücadelenin, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılmasıyla daha kurumsal bir yapıya kavuştuğunu dile getirdi.

Konuşmasında Türkiye Yüzyılı vizyonuna da değinen Koç, özellikle eğitim ve liyakatin önemine vurgu yaparak gençlere çalışmanın ve ülkeye katkı sağlamanın değerini hatırlattı. Konferansa, KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş’ın yanı sıra akademik ve idari personel ile öğrenciler katıldı.

Program sonunda Prof. Dr. Nurgün Koç’a katkılarından dolayı, KBÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İsmail Rakıp Karaş tarafından teşekkür belgesi takdim edildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin