blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Mayıs, 2024 16:12 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum Sayısı: 0

Mahallenin ihtiyaçları için inşa edilen asma köprü vatandaşların ilgi odağı oldu

Samsun’da kırsal mahallede insanların camiye rahat gidebilmesi için inşa edilen 61 metre uzunluğundaki asma köprü, zamanla ziyaretçilerin ilgi odağı haline geldi. Mahalle sakinleri, yemyeşil doğa içerisine inşa edilen köprüyü Türkiye’nin birçok yerinden insanların görmeye geldiğini söyledi.
Salıpazarı Karacaören Mahallesi’ndeki 61 metre uzunluğundaki asma köprü, 3 yıl önce mahalle sakini Selahattin Tekin öncülüğünde vatandaşların yardımıyla yapıldı. Mahallede bulunan cemaattin yolun karşısındaki camiye rahat gitmesi için yapılan köprü zamanla ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Yemyeşil doğa içinde bulunan köprü, yüksekliği nedeniyle de üstünde yürüyenlerde heyecan oluşturuyor.

"Köprü ve şelalemiz turist çekiyor”
Köprü hakkında bilgi veren Karacaören Mahallesi sakini Yüksek Soysal, “Köprü, mahalle ile cami arasındaki yolu kısaltmak için yapıldı. Yol biraz uzuyordu. Köprümüzün uzunluğu 61 metre. Bundan 3 sene önce köprüye yaklaşık 1 metrelik kar yağdı. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Bu vesileyle sağlamlık testini geçmiş oldu. İnsanlar buraya geliyor. Fotoğraf çektirenler var. Köprünün ortasında halay çekenler var. Bu vesileyle mahallemize güzellik kattı. Karacaören Şelalemiz de var. Bu 2 güzellik turist çekiyor” dedi.

"Ankara’dan, İstanbul’dan her yerden gelenler var”
Köprüyü yapan Selahattin Tekin’in eşi Hava Tekin, “Eşim, 20 senedir bu köprü ile ilgili hayaller kurdu. Hemen yapamadı. Düştü, kalktı. 7 kere inşaattan düştü. Allah onu bize bağışladı. Burada eş, dost yaparken hep yardım etti. Evden artık camiye gidebiliyoruz. İnsanlar rahatça 5 vakit namazına gidebiliyor. Çok hevesi vardı, Allah da bize nasip etti. Ankara’dan, İstanbul’dan her yerden gelenler var” diye konuştu.
Karacaören Mahallesi sakinlerinden Hasan Uysal ise "Camiye gitmemiz için kolay bir yol oldu. Bu köprü çok ilgi çekiyor. Sürekli görmeye gelenler oluyor. Şelalemizi duyanlar da geliyor. Buraya geldiklerinde köprüyü ziyaret etmeden gitmiyorlar" şeklinde konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
28 Temmuz, 2025 16:55 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 2dk
Yorum Sayısı: 0

Yangından etkilenen köyde yeniden yaşam alanları kuruluyor

Karabük Valisi Mustafa Yavuz, yangında zarar gören vatandaşların barınma ihtiyacının karşılanması amacıyla konteynerlerin kurulumunun sürdüğünü belirterek, "Vatandaşlarımızı inşallah en geç yarın sabah yaşam alanlarına kavuşturmuş olacağız" dedi.
Vali Yavuz, orman yangınından en çok etkilenen yerlerden biri olan Kamış köyü Merkez Mahallesi'nde yürütülen çalışmaları yerinde inceledi. Bölgede AFAD başta olmak üzere tüm kurumların koordineli bir şekilde görev yaptığını belirten Yavuz, "Yangında zarar görenlerin, olumsuz durumların ortadan kaldırılmasıyla ilgili devletimizin tüm kurumlarıyla birlikte bu çalışmayı yürütüyoruz" diye konuştu.
Kamış köyünde 3 vatandaşın konteyner talebinde bulunduğunu aktaran Yavuz, AFAD Başkanlığı ve İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla bu taleplerin hızlı şekilde karşılandığını ve konteynerlerin yerine yerleştirildiğini kaydetti.

"Yarın sabah yaşam alanlarını oluşturmuş olacağız"
Enerji altyapısının onarılması için çalışmaların sürdüğünü kaydeden Vali Yavuz, şunları söyledi:
"Şu anda özellikle bu yangından zarar gören köylerimizin enerji altyapısı çalışılıyor. İnşallah bir iki gün içerisinde onu da halledip, hatta belki de bugün akşam elektrikleri vereceğiz. Diğer taraftan su ve yollarla ilgili çalışmalar devam ediyor. Konteynerlerimizin suyunu bağlayacağız. Vatandaşlarımızı inşallah en geç yarın sabah burada yaşam alanlarına kavuşturmuş olacağız. Devletimizin görevi buradaki hayatı normalleştirmek, buradaki yaraları sarmak. Devletimiz milletimizin emrindedir. Tüm kurumlarıyla birlikte ilk dakikadan bu saate kadar sahadayız."
Yangınla mücadele sürerken bir yandan da hayatı normalleştirme çalışmalarının eş zamanlı yürütüldüğünü ifade eden Yavuz, "Kamış köyümüzde inşallah kısa süre içerisinde hayatı normalleştireceğiz. Vatandaşlarımızı konteynerlerindeki sıcak yuvalarına kavuşturacağız. Hemen ardından ev yapımıyla ilgili çalışmalara başlayacağız" dedi.
Yavuz, şu ana kadar Kamış köyü Merkez Mahallesi'nde üç konteynerin kurulumunun tamamlandığını belirterek, altyapı ve eşya yerleştirme işlemlerinin devam ettiğini söyleyip talepler geldikçe konteyner sevkiyatının sürdürüleceğini ifade etti.

"Yangın çok geniş bir alana yayıldı"
Yangının henüz kontrol altına alınamadığını belirten Vali Yavuz, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Yangın çok geniş bir alana yayıldı. Safranbolu ilçemizin Çavuşlar köyünde başlayan yangın, Ovacık ilçemize ve Karabük Merkez ilçe sınırlarına kadar yayıldı. Hatta yaylalarımıza kadar sirayet etti. Şu an ekiplerimiz, yangını çevreleme, söndürme ve kontrol altına alma çalışmalarına devam ediyor. Enerjisinin düştüğünü söyleyebiliriz. İnşallah kısa süre içerisinde kontrol altına alındığını kamuoyuyla paylaşmayı, ben de en az sizler kadar can-ı gönülden diliyorum."
Vali Yavuz, bölgedeki tüm kurumlarla sahada olduklarını, yangından etkilenen vatandaşların ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmaların aralıksız sürdüğünü vurguladı.
Öte yandan bazı vatandaşlar yangın nedeniyle terk ettikleri evlerine dönmeye başladı. Köy sakinlerinden Sadıka Uysal, yangında tavukların bulunduğu kümesin zarar gördüğü ve bazı hayvanlarının da telef olduğunu dile getirdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin