Mahalle muhtarında doğalgaz tepkisi, "Sözler yerine getirilsin" - Karabük Haber Postası
mahalle muhtarinda dogalgaz tepkisi sozler yerine getirilsin BAPl2mhy jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
12 Eylül, 2024 04:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Mahalle muhtarında doğalgaz tepkisi, “Sözler yerine getirilsin”

Zonguldak’ın Kilimli ilçesine bağlı Çatalağzı beldesi Kokurdan Mahallesi Muhtarı Aydemir Akbaş, doğalgaz altyapısı konusunda yaşanan gecikmelere tepki gösterdi.

Muhtar Akbaş, mahallede yapılan girişimlerin sonuçsuz kaldığını belirterek, “Yerel seçimlerden sonra yönetimler değişse de projeler ve yatırımlar devam etmelidir” dedi. Akbaş, Çatalağzı’nın 7 mahallesine doğalgaz altyapısının tamamlandığını ancak Kokurdan ve Kırımsa mahallelerinin bu hizmetten geri kaldığını vurguladı. Mahalle muhtarları ve belediye başkanıyla birlikte yaptıkları girişimler sonucunda söz aldıklarını belirten Akbaş, “Sözler yerine getirilsin, malum yerel seçimlerden sonra yönetimler değişse de projeler yatırımlar devam etmelidir. Çatalağzı’nın 7 mahallesine geneline yapılan doğalgaz altyapısı ile dağıtımı gerçekleştirildi. Her hizmet gibi (yol, su , elektrik) bu hizmetten de faydalanmak Kokurdan ve Kırımsa Mahalleleri için ötelendi. Bizde mahalle muhtarları ve belediye başkanımızla girişimler yaptık nihayetinde sözünü aldık. Ama geldiğimiz noktada katı yakıt ile beslenen ısıtma sistemlerini söküp atan vatandaşlara ’Kasım ayında doğalgaza kavuşacaksınız’ demek ne benim suçum nede görevim” dedi.

Muhtar Akbaş, Kokurdan Mahallesi sakinlerinin yüzde 50’sinin şartlı ön abonelik yaptığını ifade ederek, “Şartlı ön aboneliğini yüzde 50 si yapmış olan Kokurdan Mahallesine bu geçikmenin neden olduğunu kim anlatmak isterse buyursun gelsin. Yada çalışmaları hızlandırma konusunda yardım edecek bir yetkili lütfen bize yardım etsin” ifadelerine yer verdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
destej
Mustafa Akgün Avatarı
Mustafa Akgün tarafından
20 Nisan, 2026 13:10 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te yatırımcılara sunulan fırsatlar anlatılacak

Batı Karadeniz’de faaliyet gösteren işletmelere yönelik önemli bir destek programı için bilgilendirme toplantısı düzenleniyor. Batı Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen Yerel Kalkınma Hamlesi ve Sosyal Kapsayıcı Yeşil Geçiş (SoGreen) Programı kapsamında gerçekleştirilecek toplantıda, bölgedeki yatırımcılara sunulan fırsatlar detaylı şekilde anlatılacak.

Toplantı, 22 Nisan 2026 Çarşamba günü saat 14.00’te Karabük Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda yapılacak. Etkinlik, özellikle Karabük ili ve TR81 Bölgesi’nde faaliyet gösteren KOBİ ve işletmeleri kapsıyor.

Program kapsamında SoGreen Geri Ödemeli Finansman Desteği ile 2,5 milyon TL’den 7,5 milyon TL’ye kadar faizsiz kredi imkanı sunulurken, Yerel Kalkınma Hamlesi Programı ile yatırımcılara çeşitli vergisel avantajlar ve teşvik unsurları sağlanıyor.

Bilgilendirme toplantısında; yeşil dönüşüm yatırımları, enerji verimliliği uygulamaları, çevre dostu üretim süreçleri ile kadın ve genç istihdamını destekleyen projeler başta olmak üzere birçok alanda sunulan destekler ele alınacak. Ayrıca katılımcılara, teşvik mekanizmalarından nasıl yararlanabilecekleri konusunda da kapsamlı bilgiler verilecek.

Yetkililer, bölgedeki işletmelerin rekabet gücünü artırmayı ve sürdürülebilir kalkınmayı desteklemeyi amaçlayan programa tüm ilgilileri davet etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin