Reklam
Reklam
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
17 Mayıs, 2023 16:12 tarihinde yayınlandı
0

Mahalle Aralarına Hız Kesici Bariyerler İsteniyor

Safranbolu ilçesinde oturan vatandaşlar, oturdukları mahallenin yollarına hız kesici kasis yapılmasını istediler.

Mahalle aralarındaki yollarda bisiklete binen çocukların ve yayaların sık sık ölümle burun buruna geldiği ifade edilirken, yollarda hız kesici kasis olmaması adeta tehlikeye davetiye çıkartıyor. Geçtiğimiz günlerde Safranbolu’da meydana gelen kazada bisiklete binen ilkokul 4. sınıf öğrencisi Berkay Demirel araca çarparak ağır yaralanmıştı. Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan Demirel’in yoğun bakımda tedavisinin devam ettiği bildirildi.

Araçların mahalle aralarında hız kurallarına uymadığını ifade eden vatandaşlar,  yetkilileri göreve davet ederek, mahalle aralarına hız kesici kasis yapılması için gerekli çalışmaların bir an önce yapılamasını istediler. (Nurettin Acar)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin
duzcede staj dolandiriciliginda 9 tutuklama nSZyFwhE
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
23 Mayıs, 2026 04:00 tarihinde yayınlandı
0 0

Düzce’de staj dolandırıcılığında 9 tutuklama

DÜZCE (İHA) – Düzce’de meslek lisesinde okuyan öğrencileri staj yapıyor gibi göstererek 72 öğrenci üzerinden haksız kazanç sağladığı şüphesiyle gözaltına alınan 21 kişiden 9’u tutuklandı, 1’i serbest kaldı, 11’i ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında, meslek liselerinde okuyan öğrencileri firmalarda çalışıyor gibi göstererek haksız yere teşvik, prim ve stajyer ücreti tahsil edildiği tespit edildi. Soruşturma kapsamında, tespiti yapılarak ifadesi alınan 72 müştekinin beyanları doğrultusunda yapılan araştırmalarda müştekilerden 29’unun Akçakoca ilçesinde faaliyet gösteren bir kurs merkezinin, bünyesinde kayıtlı olan öğrenciler olduğu, kişisel verilerini, rızaları ve bilgileri dışında farklı firmalarda ’stajyer’ olarak kaydedilmesi amacıyla Düzce’de bir lise yetkileri ile paylaştığı tespit edildi. Diğer 50 müştekinin bilgilerinin ise Düzce’de bir lise tarafından yine rızaları dışında farklı firmalarda ’stajyer’ olarak kaydedildiği, bu yöntemle şu ana kadar tespiti yapılan 72 kişi üzerinden ilgili firmaların usulsüz haksız yere teşvik, prim ve stajyer ücreti tahsil ettiği tespit edildi.

Konuyla ilgili olarak ilk etapta 12 kişi gözaltına alındı. Ardından derinleştirilen soruşturmada gözaltı sayısı 21’e yükseldi. Emniyetteki işlemlerinin ardından 21 şüpheli, sabah saatlerinde polis ekipleri tarafından adliyeye sevk edildi.

Şahıslardan B.K., B.M., E.C., G.Ç., H.Ç., M.Ş., R.K., Ş.K ve T.H. tutuklanırken, A.Ç.D, B.N.S, F.E, M.G, A.K.A, F.Ç, K.Ş, M.Y, O.D, A.K, D.K adli kontrol şartıyla salındı, 1 kişi ise serbest kaldı. Şahıslara yurt dışına çıkma yasağı getirildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin