Maduro: “Adil bir barışın başlatılmasını sağlayabilecek kişi Erdoğan olabil
Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İsrail ve Filistin'e yönelik yaptığı açıklamalarına destek verdiğini belirterek, "İnanıyorum ki bir lider olarak bu duruma müdahale edecek, ateşkesi sağlayacak ve adil bir barışın başlatılmasını sağlayabilecek kişi Erdoğan olabilir" dedi.
Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, katıldığıtelevizyon programında İsrail-Hamas çatışmasına değindi. Devlet Başkanı Maduro, İsrail güçlerinin Filistinli ailelerin ve sivillerin yaşadığı binaları hedef almasını kınadı. Maduro, İsrail'i Gazze'deki Filistinlilere karşı "soykırım" yapmakla suçladı. Filistin halkının her gün ayrım gözetmeksizin bombalandığını, öldürüldüğünü, hapse atıldığını belirten Maduro, Filistin'e yönelik katliamlara sessiz kalan uluslararası medyayı da eleştirdi. "Şu anda olup bitenler, BM anlaşmasının kalıcı olarak ihlal edilmesinin sonucudur" "Birleşmiş Milletler 1967'de Filistin devleti ve İsrail devleti olmak üzere iki devletin kurulmasına yönelik bağlayıcı karar yayınladı. Ayrıca Doğu Kudüs'ün Filistin’in başkenti olmasına karar verildi" diyen Maduro, "O tarihten bu yana BM'nin bu kararı bağlayıcı oldu ancak İsrail’de başa gelen tüm hükümetler bu kararı sürekli çiğnedi. Şu anda olup bitenler, BM anlaşmasının kalıcı olarak ihlal edilmesinin sonucudur" şeklinde konuştu. Dünya genelindeki Hıristiyanları, Müslümanları ve Yahudileri ateşkes için BM'ye çağrı yapmaya davet eden Maduro, "Filistin halkının bağımsızlık, toprak ve barışa ilişkin tarihi haklarını yeniden tesis etmek için barış müzakerelerinin derhal başlatılmasını talep edelim" dedi. Maduro, Venezuela'nın Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın diplomatik yollarla barış arayışına desteğini de dile getirdi. "Erdoğan'ın adil barışın başlatılmasını sağlayabileceğine inanıyorum” Maduro ayrıca, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a tamamen katılıyorum. Son derece aklı başında ifadeler kullanıyor. BM kararlarına saygılı, adil ve tam bir barışın olması gerekiyor. İnanıyorum ki bir lider olarak bu duruma müdahale edecek, ateşkesi sağlayacak ve adil bir barışın başlatılmasını sağlayabilecek kişi Erdoğan olabilir" ifadelerini kullandı. Maduro, "Adil bir barış aramalıyız. Bu barışı diyalog yoluyla, BM'nin kararlarına ve Filistin halkının haklarına saygı duyarak aramalıyız" diyerek sözlerini tamamladı. (İHA)
Samsun’da 29 yaşındaki genç arkadaşlarının evinde ölü bulundu
Samsun’da 29 yaşındaki genç arkadaşlarının konutunda meyyit olarak bulundu.
Olay, Samsun’un İlkadım ilçesi Kadifekale Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye nazaran, 29 yaşındaki Mustafa Bostan, arkadaşların bekar mesken olarak vakit zaman kaldıkları konuta gitti. Mustafa Bostan’ın konutun salonundaki çekyatta hareketsiz halde bulan arkadaşlarından biri durumu 112 Acil Davet Merkezine haber verdi. Olay yerine polis ve sıhhat grupları sevk edildi. Yapılan denetimde Mustafa Bostan’ın hayatını kaybettiği tespit edildi. Bostan’ın mevti kuşkulu bulundu ve olayla ilgili soruşturma başlatıldı. Mustafa Bostan’ın cansız vücudu otopsi için Adli Tıp Kurumu Samsun Küme Başkanlığına gönderildi. Kesin mevt sebebinin otopsi sonucu belli ocağı öğrenildi. Soruşturma devam ediyor.