Reklam
Reklam
674437cf9db15
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
25 Kasım, 2024 11:40 tarihinde yayınlandı
0

Madenciler Karabük’ten Destek Bekliyor

Ankara’nın Çayırhan Beldesi’ndeki maden ocakları ve termik santralın varlık satışı ile özelleştirilmek istenmesi karşısında işçiler direnişe başladılar. Direnişle ilgili olarak Türkiye Maden İşçileri Sendikası Orta Anadolu Şubesi Eğitim ve Teşkilatlandırma Sekreteri Ersoy Ovaz,  Karabük’lülere  “direnişe destek” çağrısında bulundu.

Ovaz, yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Ankara’nın Çayırhan, Nallıhan ve Beypazarı’nda yaşamını sürdüren 1000’e yakın Karabük’lü bulunmaktadır. Bu bölgede bulunan maden işletmelerinde ve termik santralde yaklaşık olarak 2500 kişi çalışmakta olup, 250 kişisi ise Karabük’lüdür. Maden sahaları ve termik santral varlık satışı ile satılmaktadır. Sendikalar ve yetkililer tarafından yapılan görüşmeler sonucunda hiçbir olumlu sonuç alınamamıştır. 19.11.2024 Tarihi’nde yaklaşık olarak 500 madenci arkadaşımız kendilerini madene yani yer altına kilitleyerek eylem başlatmıştır. Yine santralde çalışan arkadaşlarımız da oturma eylemi başlatmışlardır. Bu haklı hak arama mücadelemizde sizlerin, değerli Karabük’lülerin desteğini bekliyoruz.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
swa 1
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
20 Mayıs, 2026 13:07 tarihinde yayınlandı
0

Yıldırım: “Esnaf yaşarsa şehir yaşar”

Karabük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yıldıray Yıldırım, şehrin üretim gücü olan esnafın yaşadığı ekonomik zorlukları ve artan maliyet baskısını yakından takip ettiklerini belirtti.

Yıldırım, yaptığı açıklamada; “Bugün bir esnaf dükkânını açarken yalnızca satış yapmayı değil; kira, elektrik, su, vergi, sigorta, Bağ-Kur, personel giderleri ve daha birçok ağır yükü aynı anda omuzlamak zorunda kalmaktadır. Dışarıdan bakıldığında yalnızca ‘kazanç’ görülse de, işin perde arkasında büyük bir emek, mücadele ve fedakârlık vardır.

Esnafımız; bu şehrin alın teridir, istihdamıdır, bereketidir. Ancak artan maliyetler karşısında ayakta kalabilmek her geçen gün daha da zorlaşmaktadır. Küçük esnafın güçlenmesi, yerel ekonominin güçlenmesi demektir.

Karabük Esnaf ve Sanatkârlar Odası olarak; esnafımızın sesi olmaya, sorunlarını ilgili mercilere taşımaya ve çözüm için mücadele etmeye devam edeceğiz. Esnaf yaşarsa şehir yaşar” ifadelerine yer verdi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin