Madenciler Karabük'ten Destek Bekliyor - Karabük Haber Postası
674437cf9db15
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
25 Kasım, 2024 11:40 tarihinde yayınlandı
0
0

Madenciler Karabük’ten Destek Bekliyor

Ankara’nın Çayırhan Beldesi’ndeki maden ocakları ve termik santralın varlık satışı ile özelleştirilmek istenmesi karşısında işçiler direnişe başladılar. Direnişle ilgili olarak Türkiye Maden İşçileri Sendikası Orta Anadolu Şubesi Eğitim ve Teşkilatlandırma Sekreteri Ersoy Ovaz,  Karabük’lülere  “direnişe destek” çağrısında bulundu.

Ovaz, yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Ankara’nın Çayırhan, Nallıhan ve Beypazarı’nda yaşamını sürdüren 1000’e yakın Karabük’lü bulunmaktadır. Bu bölgede bulunan maden işletmelerinde ve termik santralde yaklaşık olarak 2500 kişi çalışmakta olup, 250 kişisi ise Karabük’lüdür. Maden sahaları ve termik santral varlık satışı ile satılmaktadır. Sendikalar ve yetkililer tarafından yapılan görüşmeler sonucunda hiçbir olumlu sonuç alınamamıştır. 19.11.2024 Tarihi’nde yaklaşık olarak 500 madenci arkadaşımız kendilerini madene yani yer altına kilitleyerek eylem başlatmıştır. Yine santralde çalışan arkadaşlarımız da oturma eylemi başlatmışlardır. Bu haklı hak arama mücadelemizde sizlerin, değerli Karabük’lülerin desteğini bekliyoruz.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
sebat genclik 2 ligde 8ZqbRVjG
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
05 Nisan, 2026 20:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Sebat Gençlik 2. Ligde

Nesine 3. Lig 3. Grup’ta mücadele eden Akçaabat temsilcisi Sebat Gençlik Spor, ligin bitimine iki hafta kala 1926 Bulancakspor’u 3-1 mağlup ederek şampiyonluğunu ilan etti ve Nesine 2. Lig’e yükselme başarısı gösterdi. Elde edilen tarihi başarı, Akçaabat’ta büyük bir sevinç ve gururla karşılandı.

Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, şampiyonluk sonrası yaptığı açıklamada Sebat Gençlik Spor’un Cumhuriyet ile yaşıt bir kulüp olduğuna dikkat çekerek “Sebat Gençlik Spor, Cumhuriyetimiz ile yaşıt bir takım. Şu anda da şampiyonluğunu ilan ederek ikinci lige çıkma başarısı gösterdi. Tüm futbolcularımızın, yöneticilerimizin, başkanımızın tüm Akçaabat’ın emeği olan hak edilmiş bir şampiyonluğun gururunu yaşıyoruz. İnşallah bu şampiyonluk ile birlikte Sebat Gençlik Spor’u daha da yükseklere taşıyacağız. Bu şampiyonluk bunun vesilesi olacaktır. Daha da üst liglerde yer almak istiyoruz. Bu kapsamda şehrimize güzel bir stadyum kazandırmak istiyoruz. Yeriyle ilgili şehrin batısına doğru bir noktada şu an oynanan stadyumdan daha büyük güzel bir stadyum oluşturmak istiyoruz. Etrafıyla çevresiyle uyumlu güzel bir projeyle ilçemizin stadyum problemi çözülmüş olacak. Kupayı aldığımız zaman kutlamalarımız da olacak. Kupa sonraki ya da bir sonraki müsabaka sonrası gelecek bizim de kutlamalarımız olacak.”

Başkan Ekim, başta Sebat Gençlik Spor Kulüp Başkanı Atalay Armutçu ve yönetim kurulu üyeleri olmak üzere futbolcuları, teknik heyeti ve sezon boyunca takımlarını destekleyen cefakâr taraftarları tebrik ederek, elde edilen bu başarının tüm Akçaabat’ın ortak gururu olduğunu ifade etti.

Bizi sosyal medyadan takip edin