Reklam
Reklam
674437cf9db15
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
25 Kasım, 2024 11:40 tarihinde yayınlandı
0

Madenciler Karabük’ten Destek Bekliyor

Ankara’nın Çayırhan Beldesi’ndeki maden ocakları ve termik santralın varlık satışı ile özelleştirilmek istenmesi karşısında işçiler direnişe başladılar. Direnişle ilgili olarak Türkiye Maden İşçileri Sendikası Orta Anadolu Şubesi Eğitim ve Teşkilatlandırma Sekreteri Ersoy Ovaz,  Karabük’lülere  “direnişe destek” çağrısında bulundu.

Ovaz, yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Ankara’nın Çayırhan, Nallıhan ve Beypazarı’nda yaşamını sürdüren 1000’e yakın Karabük’lü bulunmaktadır. Bu bölgede bulunan maden işletmelerinde ve termik santralde yaklaşık olarak 2500 kişi çalışmakta olup, 250 kişisi ise Karabük’lüdür. Maden sahaları ve termik santral varlık satışı ile satılmaktadır. Sendikalar ve yetkililer tarafından yapılan görüşmeler sonucunda hiçbir olumlu sonuç alınamamıştır. 19.11.2024 Tarihi’nde yaklaşık olarak 500 madenci arkadaşımız kendilerini madene yani yer altına kilitleyerek eylem başlatmıştır. Yine santralde çalışan arkadaşlarımız da oturma eylemi başlatmışlardır. Bu haklı hak arama mücadelemizde sizlerin, değerli Karabük’lülerin desteğini bekliyoruz.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
8f871a35 e9ee 48be a696 5fb958d1a9d0
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
25 Mayıs, 2026 15:10 tarihinde yayınlandı
Yapay Zeka
Yazıyı sesli dinle
0

Cevdet Akay Neden Sessiz?

Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki (CHP)  mutlak butlan kararının ardından, Karabük İl Başkanı Vedat Yaşar, Merkez İlçe Başkanı Ali Yavuz ve Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse Özgür Özel’den yana  net bir tavır sergilerken, Karabük Milletvekili Cevdet Akay’ın konuya ilişkin henüz açıklama yapmamış olması partililer arasında eleştiri konusu oluyor.

Genellikle hem ülke gündemi hem de Karabük’ün sorunlarına dair açıklamalarıyla bilinen Akay’ın bu konudaki sessizliği, parti içinde sorgulanıyor. Akay’dan bir an önce tavrını netleştirmesi yönünde beklenti olduğu belirtiliyor.

Parti kulislerinde, Akay’ın henüz pozisyonunu netleştirmemiş olmasının farklı nedenlere dayanabileceği konuşuluyor. Siyasi süreçlerde zaman zaman temkinli duruşun tercih edildiği, özellikle parti içi dengelerin hızlı değiştiği dönemlerde bazı isimlerin açıklamalarını geciktirebildiği ifade ediliyor. Akay’ın ilerleyen günlerde nasıl bir tutum sergileyeceği ise merakla takip ediliyor.

Öte yandan Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse’nin ismi de kulislerde öne çıkıyor. Uzun süredir olası milletvekilliği adaylığıyla ilgili değerlendirmeler yaptığı bilinen Köse’nin, Özgür Özel’in Karabük’teki mitinginde kendisine yönelik övgü dolu ifadeler alması, siyasi geleceğine dair yorumları artırmıştı. CHP’de yaşanan gelişmelerin ise Köse’nin olası planlarını yeniden gözden geçirmesine neden olabileceği belirtiliyor.

CHP’de  önümüzdeki dönemde nasıl bir tablo oluşacağı, teşkilatlarda  dengelerin nasıl şekilleneceği ve olası yeni saflaşmaların ortaya çıkıp çıkmayacağı ise siyasi çevreler tarafından yakından izleniyor.(Nurettin Acar)

 

Bizi sosyal medyadan takip edin