blank
Berkay Doğan tarafından
25 Kasım, 2024 11:40 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Madenciler Karabük’ten Destek Bekliyor

Ankara’nın Çayırhan Beldesi’ndeki maden ocakları ve termik santralın varlık satışı ile özelleştirilmek istenmesi karşısında işçiler direnişe başladılar. Direnişle ilgili olarak Türkiye Maden İşçileri Sendikası Orta Anadolu Şubesi Eğitim ve Teşkilatlandırma Sekreteri Ersoy Ovaz,  Karabük’lülere  “direnişe destek” çağrısında bulundu.

Ovaz, yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Ankara’nın Çayırhan, Nallıhan ve Beypazarı’nda yaşamını sürdüren 1000’e yakın Karabük’lü bulunmaktadır. Bu bölgede bulunan maden işletmelerinde ve termik santralde yaklaşık olarak 2500 kişi çalışmakta olup, 250 kişisi ise Karabük’lüdür. Maden sahaları ve termik santral varlık satışı ile satılmaktadır. Sendikalar ve yetkililer tarafından yapılan görüşmeler sonucunda hiçbir olumlu sonuç alınamamıştır. 19.11.2024 Tarihi’nde yaklaşık olarak 500 madenci arkadaşımız kendilerini madene yani yer altına kilitleyerek eylem başlatmıştır. Yine santralde çalışan arkadaşlarımız da oturma eylemi başlatmışlardır. Bu haklı hak arama mücadelemizde sizlerin, değerli Karabük’lülerin desteğini bekliyoruz.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Aylin Sarıoğlu tarafından
13 Ekim, 2025 13:14 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

GSB Burs ve Öğrenim Kredisi Başvuruları Başladı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, GSB (Gençlik ve Spor Bakanlığı) Burs ve Öğrenim Kredisi başvurularının başladığını duyurdu.

Bakan Bak, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, öğrencilerin beklediği  müjdeyi verdi. Bakan Bak, başvuruların e-Devlet kapısı üzerinden alınmaya başlandığını ve son başvuru tarihinin 17 Ekim saat 23.59 olduğunu belirtti.

Öğrenciler ve aileleri için önemli bir finansal destek sağlayan GSB Burs ve Öğrenim Kredisi'ne başvurular, dijital devletin imkanlarıyla kolaylaştırılıyor. İlgili tüm öğrencilerin, başvuru sürecini e-Devlet sistemi üzerinden güvenle tamamlamaları gerekiyor. Bakan Bak, paylaşımında gençlere başarılar diledi.

Bizi sosyal medyadan takip edin