Madenciler Karabük'ten Destek Bekliyor - Karabük Haber Postası
Reklam Alanı — Gövde Üst Bu alana reklam ver
Berkay Doğan Avatarı
Berkay Doğan tarafından
24 Kasım, 2024 19:03 tarihinde yayınlandı
0
0

Madenciler Karabük’ten Destek Bekliyor

Ankara’nın Çayırhan Beldesi’ndeki maden ocakları ve termik santralın varlık satışı ile özelleştirilmek istenmesi karşısında işçiler direnişe başladılar. Direnişle ilgili olarak Türkiye Maden İşçileri Sendikası Orta Anadolu Şubesi Eğitim ve Teşkilatlandırma Sekreteri Ersin Ovaz, Karabüklülere “direnişe destek” çağrısında bulundu.

Ovaz, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Ankara’nın Çayırhan Mahallesinde Nallıhan ve Beypazarı İlçesinde Karabüklü olup burada yaşamı sürdüren 1000’e yakın Karabüklü bulunmakta ve bu bölgede bulunan Maden İşletmelerinde ve Termik Santralde yaklaşık olarak toplamda 2500 kişi Karabüklü ise 250
kişi çalışmaktadır. Maden sahaları ve termik santral varlık satışı ile satılmaktadır. Sendikalar ve yetkililer tarafından yapılan görüşmeler sonucunda hiç bir olumlu sonuç alınamamıştır. 19.11.2024 tarihinde yaklaşık olarak 500 madenci arkadaşımız kendilerini madene yani yer altına kilitleyerek eylem başlatmıştır. Yine santral de. Çalışan arkadaşlarımızda oturma eylemi başlatmışlardır. Bu haklı hak arama mücadelemizde sizlerin, değerli Karabüklerin desteğini bekliyoruz.”

Bizi sosyal medyadan takip edin
x 3
Aylin Sarıoğlu Avatarı
Aylin Sarıoğlu tarafından
28 Nisan, 2026 12:07 tarihinde yayınlandı
0
0

Karabük’te yangın sonrası altyapı çalışmaları sürüyor

Karabük’te 2025 yılında meydana gelen yangın afetinin ardından köylerde oluşan altyapı hasarlarının giderilmesine yönelik çalışmalar aralıksız devam ediyor.

İl Özel İdaresi tarafından yürütülen çalışmalar kapsamında, özellikle içme suyu ve kanalizasyon hatlarında bakım, onarım ve yenileme faaliyetleri yoğun şekilde sürdürülüyor. Ekipler, yangından etkilenen köylerde altyapının yeniden sağlıklı şekilde hizmet vermesi için sahada çalışmalarını sürdürüyor.

Devam eden çalışmaları yerinde inceleyen İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Okan Kirman ile Genel Sekreter Şerafettin Kelleci, yürütülen faaliyetler hakkında yetkililerden bilgi aldı. İncelemeler sırasında, çalışmaların en kısa sürede tamamlanarak vatandaşların mağduriyetinin giderilmesinin hedeflendiği belirtildi.

 

Bizi sosyal medyadan takip edin