Madenci Anı Mekanı projesinin 2. Etap çalışmalarına başlanacak - Karabük Haber Postası
madenci ani mekani projesinin 2 etap calismalarina baslanacak U7OXWuON
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Şubat, 2025 04:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Madenci Anı Mekanı projesinin 2. Etap çalışmalarına başlanacak

Bartın’ın Amasra ilçesinde birinci etabı tamamlanan Madenci Anı Yeri projesinin ikinci etap çalışmalarına kısa müddette başlanacağı duyuruldu.

Amasra Belediyesi tarafından ilçede imaline başlanılan Madenci Anı Yeri ve Merasim Alanı projesinin birinci kısmı Anı yerinin birinci kısmı, merasim alanı ve etraf düzenlemesi çalışmalaı yapılarak geçen yıl tamamlandı. Anı yerin ikinci kısmı ve ilişki yolları üretimin yer aldığı ikinci etap çalışmalarına ise da sürat verildi. Projenin tamamlanması için Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır’ın destek talebi, Ekrem İmamoğlu’nun teklifiyle İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylandı. Teklifin meclisten geçmesi üzerine ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Yapı İşleri Müdür Yardımcısı Mustafa Fırat’ın da ortalarında yer aldığı heyet, ilçeye gelerek proje alanında inceleme yaptı. Amasra Belediyesi teknik grup ve çalışanlarının da eşlik ettiği heyet, alanda inceleme gerçekleştirdi. Heyet, proje kapsamnında birinci kısmı tamamlanan Anı Yeri ve Cumhuriyet Meydanı ile Turgut Işık Caddesi, General Mithat Ceylan Caddesi, Tahir Hoca Sokak, Hamam Sokak, Özdemirhan Sokak, Çekiciler Caddesi ve Zeki Çakan Caddesi’ni gezerek, yapılacak olan yol düzenleme ve yayalaştırma çalışmaları ile ilgili notlar aldı.

Alandaki incelemeleri tamamlayan heyetin teknik raporlama ve hesaplamaların akabinde ise projenin saha çalışmalarına başlanması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kar duvarlari arasinda kalan yol gorenleri hayrete dusurdu 49Ad7zkv
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
08 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

Kar duvarları arasında kalan yol görenleri hayrete düşürdü

Tokat’ın Reşadiye ilçesinde metrelerce yüksekliğe ulaşan kar kütleleri arasında kalan rüzgâr enerji santrali yolu, bir doğa fotoğrafçısının dron çekimleriyle kışın sert yüzünü gözler önüne serdi.

Tokat’ın Başçiftlik ilçesinde yaşayan doğa fotoğrafçısı Nazif Karakoç, Reşadiye ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışının oluşturduğu manzarayı görüntülemek için bölgeye giderek ilçeye bağlı Bozcalı beldesinde bulunan rüzgâr enerji santraline giden yolu dron ile kayda aldı. Kış şartlarının etkisini yoğun şekilde hissettirdiği bölgede, yer yer metrelerce yüksekliğe ulaşan kar kütleleri dikkat çekti. Görüntülerde, yolun iki tarafında duvar gibi yükselen kar birikintileri arasında kalan güzergâh, doğa şartlarının sertliğini gözler önüne serdi.

Doğa fotoğrafçısı Karakoç: “Görülmesi gereken bir yer”

Bölgedeki etkileyici manzarayı kayıt altına alan Karakoç, “Tokat’ın Reşadiye ilçesi Bozcalı kasabasında rüzgâr elektrik santrallerinin olduğu bölgedeyiz. Şu anda enerji santraline giden yol güzergâhındayız. Gördüğünüz gibi 5-6 metre kar var. Gerçekten görülmesi gereken bir yer” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin