Bartın’ın Amasra ilçesinde birinci etabı tamamlanan Madenci Anı Yeri projesinin ikinci etap çalışmalarına kısa müddette başlanacağı duyuruldu.
Amasra Belediyesi tarafından ilçede imaline başlanılan Madenci Anı Yeri ve Merasim Alanı projesinin birinci kısmı Anı yerinin birinci kısmı, merasim alanı ve etraf düzenlemesi çalışmalaı yapılarak geçen yıl tamamlandı. Anı yerin ikinci kısmı ve ilişki yolları üretimin yer aldığı ikinci etap çalışmalarına ise da sürat verildi. Projenin tamamlanması için Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır’ın destek talebi, Ekrem İmamoğlu’nun teklifiyle İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylandı. Teklifin meclisten geçmesi üzerine ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Yapı İşleri Müdür Yardımcısı Mustafa Fırat’ın da ortalarında yer aldığı heyet, ilçeye gelerek proje alanında inceleme yaptı. Amasra Belediyesi teknik grup ve çalışanlarının da eşlik ettiği heyet, alanda inceleme gerçekleştirdi. Heyet, proje kapsamnında birinci kısmı tamamlanan Anı Yeri ve Cumhuriyet Meydanı ile Turgut Işık Caddesi, General Mithat Ceylan Caddesi, Tahir Hoca Sokak, Hamam Sokak, Özdemirhan Sokak, Çekiciler Caddesi ve Zeki Çakan Caddesi’ni gezerek, yapılacak olan yol düzenleme ve yayalaştırma çalışmaları ile ilgili notlar aldı.
Alandaki incelemeleri tamamlayan heyetin teknik raporlama ve hesaplamaların akabinde ise projenin saha çalışmalarına başlanması bekleniyor.


Madenci Anı Mekanı projesinin 2. Etap çalışmalarına başlanacak
Mahalle sakinlerinden Başkan Çetinkaya’ya teşekkür ziyareti
Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, 100. Yıl Mahallesi sakinleriyle bir araya gelerek mahallede yürütülen ve planlanan çalışmaları değerlendirdi.
Karabük Belediyesinde gerçekleştirilen ziyarette, 100. Yıl Mahallesi’ne yönelik altyapı, asfalt, kaldırım ve park yatırımları ele alındı.
Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, 100. Yıl Mahallesi Muhtarı Bahri Yılmaz ve mahalle sakinlerinden oluşan heyeti makamında kabul etti.
Ziyarette mahallede tamamlanan çalışmalar ile planlanan altyapı ve üstyapı yatırımları değerlendirildi. Muhtar Bahri Yılmaz, mahalleye kazandırılan hizmetlerden dolayı Başkan Çetinkaya’ya teşekkür etti. Mahalle sakinleri de gerçekleştirilen yatırımların yaşam kalitesini artırdığını belirterek, asfalt serimi, kaldırım yenileme ve park yapımı gibi taleplerini iletti.
Başkan Özkan Çetinkaya, mahallelerin ihtiyaçlarını saha ziyaretleriyle yerinde tespit ettiklerini belirterek, vatandaşlardan gelen talepler doğrultusunda çalışmaların sürdürüleceğini ifade etti. Çetinkaya, asfalt, kaldırım ve park yatırımlarına öncelik vereceklerini kaydederek kamu kaynaklarını etkin şekilde kullanarak mahallelerin eksiklerini gidermeyi hedeflediklerini söyledi.
Ziyaret, görüş alışverişi ve hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi.

