Madenci Anı Mekanı projesinin 2. Etap çalışmalarına başlanacak - Karabük Haber Postası
madenci ani mekani projesinin 2 etap calismalarina baslanacak U7OXWuON
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
04 Şubat, 2025 04:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Madenci Anı Mekanı projesinin 2. Etap çalışmalarına başlanacak

Bartın’ın Amasra ilçesinde birinci etabı tamamlanan Madenci Anı Yeri projesinin ikinci etap çalışmalarına kısa müddette başlanacağı duyuruldu.

Amasra Belediyesi tarafından ilçede imaline başlanılan Madenci Anı Yeri ve Merasim Alanı projesinin birinci kısmı Anı yerinin birinci kısmı, merasim alanı ve etraf düzenlemesi çalışmalaı yapılarak geçen yıl tamamlandı. Anı yerin ikinci kısmı ve ilişki yolları üretimin yer aldığı ikinci etap çalışmalarına ise da sürat verildi. Projenin tamamlanması için Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır’ın destek talebi, Ekrem İmamoğlu’nun teklifiyle İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde onaylandı. Teklifin meclisten geçmesi üzerine ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Yapı İşleri Müdür Yardımcısı Mustafa Fırat’ın da ortalarında yer aldığı heyet, ilçeye gelerek proje alanında inceleme yaptı. Amasra Belediyesi teknik grup ve çalışanlarının da eşlik ettiği heyet, alanda inceleme gerçekleştirdi. Heyet, proje kapsamnında birinci kısmı tamamlanan Anı Yeri ve Cumhuriyet Meydanı ile Turgut Işık Caddesi, General Mithat Ceylan Caddesi, Tahir Hoca Sokak, Hamam Sokak, Özdemirhan Sokak, Çekiciler Caddesi ve Zeki Çakan Caddesi’ni gezerek, yapılacak olan yol düzenleme ve yayalaştırma çalışmaları ile ilgili notlar aldı.

Alandaki incelemeleri tamamlayan heyetin teknik raporlama ve hesaplamaların akabinde ise projenin saha çalışmalarına başlanması bekleniyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
bolu belediyesinin vakfinda kurban vurgunu iddiasi 2 tutuklama KFPjw1Vf
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
11 Nisan, 2026 08:00 tarihinde yayınlandı
0
0

Bolu Belediyesi’nin vakfında kurban vurgunu iddiası: 2 tutuklama

Bolu’da sabah saatlerinde jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonla gözaltına alınan 2 kişi sevk edildikleri nöbetçi mahkemece tutuklandı.

Bolu Belediyesi’ne bağlı BolSev Vakfı’na yönelik yürütülen ve Belediye Başkanı Tanju Özcan ile Ali Sarıyıldız’ın tutuklandığı soruşturma derinleşiyor. 2025 yılında BolSev Vakfı tarafından vatandaşlardan kurban kesimi amacıyla bağış toplandı. Vakıf kayıtlarında kurbanlık hayvan alımı ya da kesimine dair tek bir işlem dahi yapılmadığı iddia edildi. Vakfın sosyal medya hesapları üzerinden “Kurbanlarınız ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak” ifadeleriyle çağrı yapıldı. Bağışların bu amaçla kullanılmadığı soruşturma dosyasına yansıdı. Tutuklu bulunan BolSev Yönetim Kurulu Üyesi Ali Sarıyıldız’ın ifadesinde, “Bağışı kurban kesmek için değil, öğrencilere burs vermek için topladık” şeklinde savunma yaptığı öğrenildi. Soruşturma dosyasında şu ana kadar 36 kişinin mağdur sıfatıyla yer aldığı öğrenildi.

Tutuklandılar

Bu kapsamda sabah saatlerinde jandarma ekipleri tarafından vakıf yönetiminde yer alan Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Beykoz ve CHP’li Meclis Üyesi Aydan Özdemir gözaltına alındı. Bolu İl Jandarma Komutanlığı’na getirilen 2 kişinin işlemleri tamamlandı. Sağlık kontrolünün ardından hastaneye sevk edilen Beykoz ve Özdemir jandarma araçlarıyla Bolu Adliyesi’ne getirildi. Savcılıktaki işlemlerinin ardından nöbetçi mahkemeye sevk edilen 2 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin