Zonguldak’ta özel bir maden ocağında meydana gelen iş kazasında hayatını kaybeden maden işçisi İhsan Ergünbaş memleketi Yenice’de toprağa verildi.
Önceki akşam Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde özel bir maden ocağında 16.00-24.00 vardiyasında yaşananan kazada, raydan çıkan vagonun altında kalan 25 yaşındaki İhsan Ergünbaş kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.
Ergünbaş’ın cenazesi işlemlerinin ardından memleketi olan Karabük’ün Yenice ilçesinin Şirinköy Köyüne getirildi. Şirinköy Merkez Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından maden işçisinin cenazesi Erfeyli Aile Mezarlığı’nda defnedildi.
Cenaze namazına Karabük Valisi Fuat Gürel, AK Parti Karabük milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş, İl Jandarma Komutanı Garip Gümüş, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar ile meslektaşları katıldı.


Maden İşçisi Son Yolculuğuna Uğurlandı
2026 yılı yaş çay taban fiyatı 35 TL oldu
AK Parti Rize Milletvekili Harun Mertoğlu, “2026 yılı yaş çay alım fiyatı 35 TL olarak belirlenmiştir. ÇAYKUR tarafından gerekli açıklama bilahare yapılacaktır” dedi.
Geçmişte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sonrasında dönemin Tarım ve Hayvancılık Bakanı tarafından açıklanan yaş çay taban fiyatı bu yıl AK Parti Rize Milletvekili Harun Mertoğlu tarafından açıklandı. Meclis kürsüsünde söz alan Milletvekili Mertoğlu, 2025 yılında 25 TL olarak açıklanan yaş çay taban fiyatının bu yıl 35 TL olduğunu dile getirdi. Mertoğlu, “AK Parti Rize Milletvekili yaş çay taban fiyatını meclis kürsüsünden açıkladı. Mertoğlu, “2026 yılı yaş çay alım fiyatı 35 TL olarak belirlenmiştir. ÇAYKUR tarafından gerekli açıklama bilahare yapılacaktır. Yıllık enflasyon oranının üzerinde yapılan bu artışla birlikte üreticimizin alın teri korunmuş, çay müstahsillerimizin yanında olunduğu bir kez daha ortaya konmuştur. Çay; Rize ve bölgemiz için sadece bir tarım ürünü değil; emeğin, bereketin ve geçimin adıdır. Her zaman üreticimizin yanında olan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a çay üreticilerimiz adına şükranlarımı sunuyorum” dedi.


