Zonguldak’ta özel bir maden ocağında meydana gelen iş kazasında hayatını kaybeden maden işçisi İhsan Ergünbaş memleketi Yenice’de toprağa verildi.
Önceki akşam Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde özel bir maden ocağında 16.00-24.00 vardiyasında yaşananan kazada, raydan çıkan vagonun altında kalan 25 yaşındaki İhsan Ergünbaş kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.
Ergünbaş’ın cenazesi işlemlerinin ardından memleketi olan Karabük’ün Yenice ilçesinin Şirinköy Köyüne getirildi. Şirinköy Merkez Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından maden işçisinin cenazesi Erfeyli Aile Mezarlığı’nda defnedildi.
Cenaze namazına Karabük Valisi Fuat Gürel, AK Parti Karabük milletvekilleri Cumhur Ünal ve Niyazi Güneş, İl Jandarma Komutanı Garip Gümüş, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar ile meslektaşları katıldı.


0
Maden İşçisi Son Yolculuğuna Uğurlandı
0
0
Amasya’da köy yolunda heyelan
Amasya’da bir köy yolunda yağışlar sonrası heyelan meydana geldi. Yolun 200 metrelik kısmında oluşan heyelan sonrası köye alternatif yol açıldı.
Edinilen bilgiye göre, Amasya merkeze bağlı Bayat köyü civarında son günlerde etkili olan yağışların etkisiyle yolda heyelan meydana geldi. Durumun bildirilmesi üzerine Amasya İl Özel İdaresi ekipleri bölgeye yönlendirildi.
Yolun çevredeki köylerle bağlantı yolu olduğunu belirten Bayat köyü Muhtarı Sefer Sağlam, heyelan tehlikesinin devam etmesi üzerine daha güvenli bir alanda alternatif yol açıldığını açıkladı.


