Maden İşçilerinin Topladığı 45 Bin İmza GMİS'e Teslim Edildi - Karabük Haber Postası
Karabük Postası Avatarı
Karabük Postası tarafından
30 Mayıs, 2015 08:24 tarihinde yayınlandı
0
0

Maden İşçilerinin Topladığı 45 Bin İmza GMİS’e Teslim Edildi

ZONGULDAK Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda (TTK) çalışan maden işçilerinin 9 Mart 2015 tarihinde, “TTK’ya en kısa sürede ve yeterli sayıda işçi alınması, Maden işçileri arasındaki ücret farklılıklarının giderilmesi ve eşit işe eşit ücret uygulanması, gruplu çalışan işçilerin daimiye geçirilmesi” taleplerinin yanı sıra “Kıdem tazminatı konusunun kırmızı çizgi olduğu, TTK’nın özelleştirilemeyeceği ve satılamayacağı” sloganıyla başlattıkları imza kampanyasında toplanan 45 bin imza 29 Mayıs 2015 tarihinde işçilerin üye oldukları Genel Maden İşçileri Sendikası’nın (GMİS) Yönetim Kurulu’na teslim edildi.
Maden İşçilerinin topladığı imzaları, GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Sekreteri Hakkı Arslan, Genel Mali Sekreteri Adnan Tıska ile Genel Teşkilatlandırma ve Eğitim Sekreteri Satılmış Uludağ teslim aldı.
GMİS Salonu’nda gerçekleştirilen imza teslim törenine çok sayıda maden işçisi de katıldı. Burada bir konuşma yapan GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu, Genel Başkan Ahmet Demirci’nin süren toplu iş sözleşmesiyle ilgili görüşmelerde bulunmak üzere Ankara’da bulunması nedeniyle imza teslim törenine katılamadığını belirtti. Maden işçilerine duyarlılıkları nedeniyle teşekkür eden Mutlu; “Sizlerin bir duyarlılık göstererek hem işyerlerine sahip çıkma adına hem de geleceğiniz için birşeyler yapma adına çaba harcamanız ve sendikanızla kaynaşmanız bizleri mutlu etti. Zor bir dönemden geçtiğimiz şu son günlerde bu birlikteliğe her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Hepinize duyarlılığınız nedeniyle bir kez daha teşekkür ediyoruz” dedi.
İmza kampanyasını düzenleyen maden işçileri adına konuşan İsmet Hacıbektaşoğlu, “9 Mart 2015 tarihinde maden işçileri olarak Zonguldak’ta bir imza kampanyası başlatmıştık. İmza kampanyasını başlatırken amacımız; TTK’nın günden güne eritilmesine karşı sesimizi yükseltmek, maden ocaklarının yaşatılması için Zonguldak halkını duyarlı kılmak, işsizliğin yüksek olduğu Zonguldak’ta istihdamın artırılmasını sağlamaktı. Biz bunu sendikamıza alternatif bir güç olarak yapmadık. Birinci amacımız Sendikamızın ve sendika yöneticilerimizin elini her alanda güçlendirmek, maden işçileri ve Zonguldak halkı olarak Sendikamızın Zonguldak adına, TTK ve maden işçileri adına atacağı her olumlu adımda yanlarında olacağımızı bildirmekti. Biz bu amaç doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürdük ve 35 günlük süre içinde 45 bin imza topladık. Duyarlılık gösteren maden işçilerine ve Zonguldak halkına teşekkür ediyoruz” dedi.
Topladıkları imzaların birer örneklerini CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye Zonguldak mitingleri sırasında teslim ettiklerini, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na İl Başkanlığı aracılığıyla ulaştırdıklarını belirten Hacıbektaşoğlu; “Bugün de imzaların bir örneğini Sendikamıza teslim ediyoruz” dedi. Konuşmaların ardından Maden İşçisi İsmet Hacıbektaşoğlu, maden işçileri adına 45 bin imzayı GMİS Yönetim Kurulu’na teslim etti.
İmzaları teslim alan GMİS Genel Başkan Yardımcısı İsa Mutlu; “Arkadaşlarımıza göstermiş oldukları bu duyarlılık nedeniyle sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. Biz Zonguldak olarak güçlerimizi birleştirirsek daha büyük bir güç olabiliriz. Bu nedenle toplanan 45 bin imza sadece kurumumuzun geleceği açısından değil Zonguldak açısından da büyük önem arz ediyor. Bugüne kadar olduğu gibi bundan böyle de omuz omuza mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Bizi sosyal medyadan takip edin
kbude inovasyon ve girisimcilik zirvesi duzenlendi X7TDkzA3
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
15 Nisan, 2026 16:52 tarihinde yayınlandı
0
0

KBÜ’de inovasyon ve girişimcilik zirvesi düzenlendi

Karabük Üniversitesi’nde (KBÜ) düzenlenen “Girişimcilik ve İnovasyon Zirvesi 2”, mühendislik öğrencilerini sektörün deneyimli isimleriyle bir araya getirdi.

Karabük Üniversitesi IEEE Öğrenci Kulübü tarafından organize edilen etkinlikte, sanayinin dijital dönüşümü, endüstriyel otomasyon çözümleri ve akıllı mobilite gibi güncel konular ele alındı.

Zirvenin ilk oturumunda otomasyon ve mühendislik alanında faaliyet gösteren Talha Eroğlu ile Atacan Yücel konuşmacı olarak yer aldı. Katılımcılar, teknik bilgi birikiminin müşteri odaklı çözümlere dönüştürülmesi ve sanayide dijital dönüşümün dinamiklerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İkinci oturumda robotik ve endüstriyel otomasyon sektöründe görev yapan Işılayhan Topçuoğlu, öğrencilik yıllarından profesyonel kariyerine uzanan süreci anlattı. Topçuoğlu, uluslararası firmalara sunulan özel makine çözümlerine değinerek öğrencilere kariyer planlaması konusunda önerilerde bulundu.

Günün son oturumunda ise otomotiv ve tasarım mühendisliği alanında çalışan Seçkin Çakır, akıllı mobilite, yazılım, araç geliştirme ve tahrik sistemlerindeki güncel gelişmeleri öğrencilerle paylaştı.

Etkinlik, mesleki tecrübelerini geleceğin mühendisleriyle paylaşan konuklara günün anısına hediyelerinin takdim edilmesi ve kapanış konuşmalarıyla sona erdi.

Bizi sosyal medyadan takip edin