BOLU (İHA) – Bolu’da ekim ayında, hayvanların beslenmesi için ekilen macar fiği, tarlayı adeta tabloya dönüştürdü. Yeşil tarlaların arasında açan mor çiçekler, eşsiz manzara ortaya çıkardı.
Mudurnu ilçesinde Sarıyar köyü yolunda Ekim ayında bir üretici tarlasına macar fiği ekti. Macar fiği ekilen tarlada mayıs ayında yağan yağmurların ardından ilginç görüntüler ortaya çıktı. Yeşil tarlaların arasında açan mor çiçekler, eşsiz görüntüler sundu. Tarla vatandaşların fotoğraf karelerini süslüyor Tarlanın çok güzel bir manzaraya sahne olduğunu belirten Mehmet Çavuşoğlu, “Köyümüzün girişindeki bir tarla. Mevsim sonu yağmurlarından sonra burası harika çiçek açtı. Vatandaşlar buradan geçerken bunları başka çiçekler sanıyor. Bu çiçekler doğanın kendi çiçekleri. Görüntüsü çok güzel. Ekme değil kendiliğinden olmuş, belli” dedi.
Çiftçilik yapan üreticilerin tercih ettiği, besin ve protein değeri yüksek olan macar fiği, hayvan yemi olarak kullanılıyor.


0
Macar fiği ekti, tarlası Rönesans tablosuna döndü
0
Kaymakam Ustaoğlu, evi yanan vatandaşı ziyaret etti
Eskipazar İlçe Kaymakamı Kübra Ustaoğlu, Sofular Köyü’nde çıkan yangında evi hasar gören Recep Küçükyılmaz’ı ziyaret etti.
Ziyaret sırasında yangın bölgesinde incelemelerde bulunan Kaymakam Ustaoğlu, olaydan etkilenen vatandaşın ihtiyaç ve taleplerini yerinde dinledi. Ev sahibi Küçükyılmaz’a geçmiş olsun dileklerini ileten Ustaoğlu, devletin tüm imkânlarıyla mağdur vatandaşların yanında olduğunu vurguladı.
Kaymakam Ustaoğlu, hasarın en kısa sürede giderilmesi ve yaraların sarılması amacıyla ilgili kurum amirlerine gerekli talimatların verildiğini de sözlerine ekledi.

