Macar fiği ekti, tarlası Rönesans tablosuna döndü - Karabük Haber Postası
macar figi ekti tarlasi ronesans tablosuna dondu 4UBSvFPu jpg
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
30 Mayıs, 2024 12:30 tarihinde yayınlandı
0
0

Macar fiği ekti, tarlası Rönesans tablosuna döndü

BOLU (İHA) – Bolu’da ekim ayında, hayvanların beslenmesi için ekilen macar fiği, tarlayı adeta tabloya dönüştürdü. Yeşil tarlaların arasında açan mor çiçekler, eşsiz manzara ortaya çıkardı.

Mudurnu ilçesinde Sarıyar köyü yolunda Ekim ayında bir üretici tarlasına macar fiği ekti. Macar fiği ekilen tarlada mayıs ayında yağan yağmurların ardından ilginç görüntüler ortaya çıktı. Yeşil tarlaların arasında açan mor çiçekler, eşsiz görüntüler sundu. Tarla vatandaşların fotoğraf karelerini süslüyor Tarlanın çok güzel bir manzaraya sahne olduğunu belirten Mehmet Çavuşoğlu, “Köyümüzün girişindeki bir tarla. Mevsim sonu yağmurlarından sonra burası harika çiçek açtı. Vatandaşlar buradan geçerken bunları başka çiçekler sanıyor. Bu çiçekler doğanın kendi çiçekleri. Görüntüsü çok güzel. Ekme değil kendiliğinden olmuş, belli” dedi.

Çiftçilik yapan üreticilerin tercih ettiği, besin ve protein değeri yüksek olan macar fiği, hayvan yemi olarak kullanılıyor.

Bizi sosyal medyadan takip edin
lise ogrencilerine dijital farkindalik semineri duzenlendi 9KONv8Tx
Ihlas Haber Ajansı Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
21 Nisan, 2026 12:45 tarihinde yayınlandı
0
0

Lise öğrencilerine dijital farkındalık semineri düzenlendi

Karabük Üniversitesi (KBÜ) öğrencileri, lise öğrencilerine dijital şiddet konusunda bilgilendirme yaptı.

Karabük Üniversitesi (KBÜ) Dijital Şiddetle Mücadele Kulübü, Gençlik ve Spor Bakanlığının ÜNİDES projesi kapsamında Karabük Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde “Dijital Şiddetle Mücadele” konulu seminer düzenledi.

Seminerde konuşan İl Millî Eğitim Müdürü Nevzat Akbaş, gençlerin bilinçli yetişmesinin önemine dikkat çekerek dijital şiddetle mücadelenin eğitimle mümkün olacağını ifade etti.

Program kapsamında kulübün akademik danışmanı Hülya Özçağlar Eroğlu ile Proje Koordinatörü Cansel Arı tarafından sunum gerçekleştirildi. Sunumda, dijital şiddetin yalnızca hakaretle sınırlı olmadığı; özel hayatın ihlali, kimlik hırsızlığı ve çevrim içi dolandırıcılık gibi farklı boyutlarının bulunduğu vurgulandı.

Eroğlu, dijital şiddetin toplumun tamamını etkileyen bir sorun olduğuna işaret ederek, gençlerin hem dijital ortamda hem de günlük yaşamda daha dikkatli hareket etmesi gerektiğini belirtti. Siber zorbalığın anonimlik ve hızlı yayılma gibi özellikleri nedeniyle daha yıkıcı sonuçlar doğurabildiği ifade edildi.

Seminerde ayrıca öğrencilere, dijital şiddetle karşılaştıklarında izlemeleri gereken yollar hakkında bilgi verildi. İçeriklerin engellenmesi, dijital kanıtların saklanması, yetkili kurumlara başvurulması ve psikolojik destek alınmasının önemine dikkat çekildi.

Bizi sosyal medyadan takip edin