Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Karadeniz Ereğli Endüstri Meslek Lisesi inşaatında çalışan işçi, maaşını alamadığı ve sigortasının yapılmadığı gerekçesiyle intihar girişiminde bulundu.
Edinilen bilgiye göre, çalıştığı Karadeniz Ereğli Endüstri Meslek Lisesi inşaatının çatısına çıkan Emrullah A., yaşadığı maddi sorunları dile getirdi. Olayı gören diğer inşaat işçileri durumu 112 Acil Servis Merkezi’ne bildirdi. Kısa sürede olay yerine gelen sağlık ve itfaiye ekipleri, Emrullah A.’yı ikna etmek için harekete geçti. Bu sırada firma yetkilileri ile görüşen Emrullah A.’nın iş arkadaşları, işçiyi çatıdan inmeye ikna etti. Emrullah A., olay yerindeki ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Diğer işçiler de maaşlarını alamadıklarını ve sigortalarının yapılmadığını ileri sürdüler. Yaklaşık üç aydır sorunlarla karşı karşıya olduklarını belirten işçiler, alacakları ödemeden inşaat alanından ayrılmayacaklarını ifade ettiler. Olay yerine gelen firma yetkilileri ile yapılan görüşmelerin ardından işçilerin maaş ve sigorta sorununun çözüleceğine dair söz verildi. Yapılan açıklama sonrasında işçiler, işlerine kaldıkları yerden devam etme kararı aldı.


Maaşını alamadığı gerekçesiyle inşaatın çatısına çıktı
Gümüşhane’de hafif ticari araç şarampole devrildi: 1 ölü, 2 yaralı
Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde kontrolden çıkan hafif ticari aracın şarampole devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.
Kaza, Kelkit-Şiran Karayolu’nun Çilhoroz mevkiinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Selami E. yönetimindeki 34 NBD 821 plakalı hafif ticari araç, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kontrolden çıkarak şarampole yuvarlandı.
İhbar üzerine olay yerine 112 Acil Sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. Kazada ağır yaralanan ve araçta yolcu olarak bulunan Asker Erdoğan, sağlık ekiplerinin olay yerindeki ilk müdahalesinin ardından kaldırıldığı Şiran Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Kazada yaralanan sürücü Selami E. ile eski MHP Kelkit İlçe Başkanı olduğu öğrenilen Özkan K. ise sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Kelkit Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.
Kazayla ilgili inceleme başlatıldı.

