karabuk
İmsak 06:00
Güneş 07:25
Öğle 13:08
İkindi 16:09
Akşam 18:41
Yatsı 20:00
İftara kalan son --:--
Namaz Vakitleri
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
16 Haziran, 2025 16:22 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Lübnan merkezli seyahat acentelerinden Kastamonu çıkarması

Kastamonu’nun yurtdışı maksat pazar tanıtım çalışmaları çerçevesinde Lübnan merkezli seyahat acentelerinin temsilcileri ve bölüm profesyonelleri, tabiat seyahatinde bulundu.
Kastamonu Valiliği koordinasyonunda, Kuzey Anadolu Kalkınma Ajansı (KUZKA), Kastamonu Turizm Altyapı ve Hizmet Birliği (KASTAB), Kastamonu Vilayet Kültür ve Turizm Müdürlüğü, THY Kastamonu Bölge Müdürlüğü, THY Lübnan Satış Müdürlüğü ve özel kesim iş birliğiyle düzenlenen Tanıtım Tipi Programı çerçevesinde ağırlanan Lübnanlı heyet, kentin doğal, kültürel ve gastronomi bedellerini tanıma fırsatı buldu.
İlk olarak UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Kasaba köyü Mahmutbey Mescidine giden heyet, daha sonra sakin kent (cittaslow) unvanına sahip Daday’ın doğal ömür alanlarını ve at çiftliklerini gezdi. Akabinde Küre Dağları Ulusal Parkı’nda yer alan Horma Kanyonu ve Ilıca Şelalesi ile Azdavay’da Çatak Kanyonu üzerindeki cam seyir terasını gezen konuklar, buradaki seyahatlerinden sonra Ilgaz Dağı Ulusal Parkı’nı da ziyaret etti.
Lübnanlı heyet, program müddetince Kastamonu’nun yöresel lezzetlerini de tatma fırsatı buldu. Kastamonu’nun turizm potansiyeline hayran kalan acente temsilcileri, KUZKA tarafından uygulanan Batı Karadeniz’i Keşfet Alternatif Dayanak Programı kapsamında Kastamonu’ya özel sunulan teşvik imkanlarının değerine vurgu yaparak, bölgeye yönelik cins paketi oluşturmaları noktasında kendilerini motive ettiğini vurguladı.

"Kadim kent Kastamonu’nun turizm potansiyelini ulusal ve milletlerarası alanda tanıtmayı sürdüreceğiz"
Vali Meftun Kollu, Lübnan heyetiyle bir ortaya gelerek kentin turizmini geliştirmek için neler yapılabileceği konusunda istişarelerde bulundu. Heyetin iki gün boyunca Kastamonu’nun tarihi, kültürel ve doğal hoşluklarını yerinde gezerek incelemeler yaptığını tabir eden Vali Kollu, "Turizmi Kastamonu için kıymetli bir gelir kapısı görüyor, bu mevzu üzerinde hassasiyetle duruyoruz. Lübnanlı turizmciler heyeti, KUZKA’nın Batı Karadeniz’i Keşfet Alternatif Dayanak Programı kapsamında Kastamonu’ya özel sunulan teşviklerin bölgemize yönelik çeşit paketi oluşturmaları noktasında kendilerini motive ettiğini tabir ettiler. Kadim kent Kastamonu’nun sahip olduğu turizm potansiyelini ulusal ve milletlerarası alanlarda tanıtmak maksadıyla çalışmalarımızı sürdüreceğiz" diye konuştu.

Bizi sosyal medyadan takip edin
blank
Avatarı
Ihlas Haber Ajansı tarafından
24 Şubat, 2026 04:15 tarihinde yayınlandı
Okuma Süresi: 1dk
Yorum: 0

Evine pencereden giren genç, hırsız sanılarak paniğine neden oldu

Bartın’da gece yarısı evine pencereden giren genç, paniğine neden oldu. Alarma geçen ve kapı kapı dolaşan polis ekipleri ise, gerçek ortaya çıkınca normale döndü.
Edinilen bilgiye Bartın Kemerköprü Mahallesi Ahçeloğlu Sokak’ta yaşayan ve ismi açıklanmayan bir genç, evin anahtarını evde unuttuğu için zemin katta bulunan dairesine pencereden girdi. Yoldan araçla geçen bir vatandaş ise durumdan şüphelenerek, 112 ihbar hattını aradı. Şahsın hırsız olabileceğini söylemesi üzerine bölgeye çok sayıda polis ve bekçi yönlendirildi. Ekipler kapı kapı dolaşarak, demir kapısı bulunan ve penceresi zemine yakın bina aradı. İhbarcı ile tekrar temasa geçen ekipler, yapılan görüşmenin ardından tarif edilen adresi buldu. Evin kapısını çalan ekipler, kapıya çıkan gençlerin ihbar edilen adreste yaşadığı ve anahtarı evde unuttuklarını öğrendi.
Çevredeki kapıları da çalan ekipler, gençlerin kimliklerini alarak gençlerin genel Bilgi Toplama (GBT) sorgusunu yaptı. Kontrollerde olumsuz bir durumun çıkmaması ve gençlerin söylemlerini komşularının da doğramasının ardından ekipler normale döndü.

Bizi sosyal medyadan takip edin